مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

نگاهی به ۵ دعای معروف که به امیرالمؤمنین (ع) منسوب است

  • کد خبر: ۲۴۲۰۱۶
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
نگاهی به ۵ دعای معروف که به امیرالمؤمنین (ع) منسوب است
گنجینه گران‌بهای دعا، میراث ناب امام‌علی (ع) برای شیعیانشان است؛ میراثی که نه‌تن‌ها به ما می‌آموزد چگونه با پروردگار حرف بزنیم و از محضرش چه بخواهیم، آموزه‌هایی ناب از معارف اسلامی نیز هستند.

حمیده ذاکری | شهرآرانیوز؛  یکی از میراث گران‌قدر اهل‌بیت (ع)، ادعیه و نیایش‌هایی است که از آنها برای ما به یادگار مانده است؛ نیایش‌هایی که درحقیقت مجموعه‌ای از معارف الهی هستند و اهل‌بیت (ع) برای استفاده بهتر از آنها و نشر گسترده‌شان، آنها را به این شکل محفوظ و مکتوب کرده‌اند. این گنجینه گران‌بهای دعا، میراث ناب امام‌علی (ع) برای شیعیانشان است؛ میراثی که نه‌تن‌ها به ما می‌آموزد چگونه با پروردگار حرف بزنیم و از محضرش چه بخواهیم، آموزه‌هایی ناب از معارف اسلامی نیز هستند.

دعایی به یادگار از پیامبر (ص) 

دعای صباح، دعایی است که پیامبر اسلام (ص) آن را بعد از نماز صبح می‌خوانده و امام‌علی (ع) آن را نقل کرده است. در این دعا بلندترین مضامین حِکَمی، عرفانی و کلامی با لحن ادبی بیان شده است. علامه‌مجلسی و دیگران این دعا را از کتاب «اختیارالمصباح» نقل کرده‌اند. توحید و مراتب آن، علم ذاتی خداوند، قدرت الهی و توحید عملی، در این دعا آمده است. آقابزرگ تهرانی بیش از ۲۴شرح و ترجمه برای آن فهرست کرده است. علامه‌مجلسی نیز این دعا را در کتب «بحارالانوار»، «الدعا» و «الصلاه» آورده است.

زمان خواندن دعا‌

گفته می‌شود پیامبر این دعا را بعد از نماز صبح می‌خوانده‌اند.

فرازی از دعا

طاعتم اندک و نافرمانی‌ام بسیار و زبانم اقرارکننده به گناهان است. چاره من چیست‌ای پرده پوش عیب‌ها؟‌ای دانای نهان‌ها!‌ای برطرف‌کننده غم‌ها! همه گناهان مرا بیامرز.

دعای پدر برای پسر

دعای عشرات از دعا‌های معتبری است که در بیشتر کتاب‌های دعای شیعه آمده است. این دعا را امام‌علی (ع) به امام‌حسین (ع) آموخت. خواندن آن در هر صبح و شام و در عصر روز جمعه در روایات تأکید شده است. دعای عشرات دربردارنده مضامین اخلاقی و اعتقادی مانند اقرار به وحدانیت خدا، نبوت رسول اکرم (ص) و امامت حضرت علی (ع) است.

زمان خواندن دعا‌

مستحب است دعای عشرات، صبح یا شب خوانده شود. بهترین اوقات قرائت این دعا بعد از عصر روز جمعه است.

فرازی از دعا

و تو را سپاس به میزان وزن آب‌های دریا و تو را سپاس به شماره برگ‏ درختان.

دعایی مزین به اسمای‌حسنی 

دعای مشلول، از امام‌علی (ع) نقل است. راوی این دعا نیز امام‌حسین (ع) است. ایشان نقل می‌کند که پدرم به جوانی بیمار بشارت داد که زمان شفا یافتنش رسیده است و این دعا را که از پیامبر (ص) آموخته بود به او یاد داد. امام علی (ع) فرمودند: «هرگاه فرد، با ایمانی خالصانه خدا را با این دعا بخواند، دعایش مستجاب می‌شود». سیدبن‌طاووس این دعا را در کتاب «مهج الدعوات» آورده. تکیه اصلی دعا، بر ذکر نام‌های خدا و مناجات و توسل است. امام‌علی (ع) فرمودند: «در این دعا اسم اعظم وجود دارد».

زمان خواندن دعا‌

بعد از نماز عصر تا نماز سحر است خصوصا برای شفای بیماران و این دعا با وضو باید خوانده شود.

فرازی از دعا

و من از تو درخواست می‌کنم‌ای خدای من و تو را می‌خوانم‌ای پروردگارم و به تو امیدوارم‌ای آقایم و در اجابت دعایم به تو طمع دارم‌ای مولایم! 

دعایی برای طلب بخشش

معروف‌ترین دعا در این مجموعه، دعای کمیل است. زیاد شدن روزی و مغفرت الهی از ثمرات خواندن این دعا دانسته شده است. شرح‌های زیادی بر دعای کمیل نوشته شده است؛ ازجمله شرح میرزاابوالحسن لاری در حاشیه زادالمعاد علامه‌مجلسی، شرح مولی‌عبدا... سبزواری، از شاگردان حاج‌ملا‌هادی سبزواری، شرح میرزاعباس دارابی، از شاگردان حاجی‌سبزواری و شرح انیس‌اللیل از تألیفات حاج‌محمدرضا کلباسی.

زمان خواندن دعا‌

زمان قرائت دعای کمیل، نیمه شعبان و شب جمعه است و در ایران نیز رسم بر این است که شیعیان این دعا را در نیمه شعبان و شب‌های جمعه در مکان‌های مذهبی به‌صورت جمعی می‌خوانند.

فرازی از دعا‌

ای نور،‌ای پاک از هر عیب،‌ای آغاز هر آغاز و‌ای پایان هر پایان، خدایا! بیامرز برای من آن گناهانی را که پرده حرمتم را می‌درد. 

دعایی با معارف والا

مناجات شعبانیه، نیایشی است که فردی به نام ابن‌خالویه آن را از امام‌علی (ع) روایت کرده است. میرزاجواد ملکی‌تبریزی، عارف شیعی، این مناجات را حاوی چگونگی رفتار بنده با خدا، ادب دعا و استغفار معرفی کرده است. به‌گفته مرتضی مطهری، انسان با قرائت این دعا، روح نیایش در اسلام را می‌فهمد و این دعا جز عرفان و محبت و عشق به خدا و معنویت، چیز دیگری نیست. آیت‌ا... عبدا... جوادی‌آملی معتقد است که مناجات شعبانیه، به‌سبب معارف بلندی که در آن است، مناجات کبیر درمیان مناجات‌هاست.

زمان خواندن دعا‌

معمول مناجات شعبانیه در ماه شعبان خوانده می‌شود.

فرازی از دعا

خدایا! حاجتم را برمگردان و طمعم را قرین نومیدی مساز و امید و آرزویم را از خود مبر!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->