تخصیص اعتبار کالابرگ الکترونیک دهک‌های چهارم تا هفتم به تعویق افتاد (۱۶تیر۱۴۰۴) گزارش مرکز آمار از کاهش نرخ تورم بخش کشاورزی بیمه ایران مسئول ارزیابی خسارت خودرو‌های آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه شد جرائم بیمه شخص ثالث بخشیده شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) فعالیت بازار طلای تهران از روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۴ قیمت امروز پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) بیمه بیکاری در شرایط بحرانی به کارگران تعلق می‌گیرد؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | آرامش بازار پس از تعطیلات اخیر قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | دیگنیتی کمتر از ۲ میلیارد تومان شد قیمت امروز دینار عراق چقدر است؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون استاندار خراسان رضوی خبر داد: احداث ۱۸.۵ مگاوات نیروگاه برق تجدیدپذیر در فریمان آخرین وضعیت طرح ساماندهی نیرو‌های شرکتی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) ماجرای دستور وزیر اقتصاد برای اقدام علیه حساب‌های اجاره‌ای چه بود؟  روند مثبت بورس پایدار خواهد ماند؟ | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۴) نرخ‌گذاری جدید نان کامل | حمایت کمیسیون اصل نود مجلس از طرح ملی نان کامل در خراسان رضوی چشم‌انداز قیمت بلیت پرواز‌های زیارتی تهران و مشهد به نجف در اربعین ۱۴۰۴ آیا شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری تغییر کرده است؟ قیمت برنج ایرانی تغییر کرد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) تحقق ۶۵ درصدی درآمد‌های خراسان رضوی در سه ماه ابتدایی امسال ارزش سهام عدالت چقدر شد؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز پرداخت کمک‌هزینه مسکن به مستاجران آسیب دیده در جنگ از فردا (۱۷ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد بررسی جزئیات تعیین سقف اجاره‌بها | امکان دور زدن قانون از سوی مالکان وجود دارد؟ نرخ بلیت قطار از نیمه دوم تیرماه ۳۰ درصد افزایش می‌یابد بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | افت قیمت ران گوسفندی در مشهد کاهش قیمت طلا در بازار‌های جهانی ادامه یافت (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش چشمگیر موارد مثبت تب مالت در دام‌های سنگین استان خراسان رضوی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۴) | زردآلو کیلویی ۶۰ هزار تومان
سرخط خبرها

علت ریزش‌های اخیر بازار سرمایه چه بود؟ (۱۶ مرداد ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۳۴۳۷
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
علت ریزش‌های اخیر بازار سرمایه چه بود؟ (۱۶ مرداد ۱۴۰۳)
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است دولت چهاردهم باید اصلاح ساختار بورس را با هدف شفافیت، جلوگیری از رانت و سفته بازی‌هایی دنبال کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن زنگنه با اشاره به دلایل ریزش‌های اخیر شاخص بورس، گفت: ریزش‌های اخیر شاخص بورس سه عامل عمده دارد.

دلایل انتظاری و روانی بازار سرمایه

نماینده مردم «تربت حیدریه» در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل انتظاری و روانی بازار سرمایه اظهار کرد: در این بخش، مسائل بین‌المللی روی بازار سرمایه سایه انداخته و این بازار را تحریک می‌کند. باید دانست مسائل روانی بین المللی که رخ می‌دهد، نخستین جایی که متاثر از این مسائل خواهد بود، بازار سرمایه است. البته بخشی از این مسائل مقداری طبیعی است، اما مابقی آن طبیعی به نظر نمی‌رسد.

تاثیر ناترازی انرژی در بورس

وی با اشاره به تاثیر رخداد‌ها در سایر مسائل اقتصادی کشور و تاثیر آن در بازار سرمایه اظهار کرد: به عنوان مثال به موجب ناترازی‌های برق ما مجبور شده‌ایم برق کارخانجات را دو روز در هفته قطع کنیم و یا اینکه به دلیل کاستی‌ها در تامین گاز، دو روز در هفته گاز کارخانجات قطع می‌شود. از این رو در حال حاضر برخی از کارخانجات سیمان ما به دلایل برشمرده شده تعطیل هستند؛ بنابراین وقتی ما انرژی برق و گاز را محدود کرده و از سوی دیگر تخصیص ارز‌ها به شدت دچار محدودیت شده است، دیگر باید منتظر تاثیر این موارد بر بازار سرمایه باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر صف‌های طویل ارزی جهت خرید مواد اولیه شکل گرفته و با مشکل مواجه هستند، ادامه داد: بنابراین این قبیل مسائل باعث می‌شود تا پیش بینی سودآوری شرکت‌ها دچار تردید و تزلزل شود و این مسئله روی سهام شرکت‌ها اثر منفی بگذارد.

قوانین معیوب بورسی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات در زمینه قوانین بورسی، ادامه داد: بنده بار‌ها این نکته را مورد تاکید قرار داده و البته دیدم که دولتمردان جدید هم به این نکات اشاره داشتند؛ لذا دوباره باید تاکید می‌کنم که قوانین مربوط به بازار سرمایه در کشور حائز ایرادات زیادی است و این قوانین نیازمند اصلاح است.

سیگنال فروشی و رانت اطلاعاتی؛ عامل منفی بورس

زنگنه با بیان اینکه برخی از ریزش‌های بورسی دلیل منطقی ندارد، ادامه داد: این موارد بیشتر مربوط به سیگنال گیری است و بسیار خطرناک است. اینکه یک عده از بازار خارج شده و یک عده وارد بازار شوند و به نحوی به اطلاعات دسترسی داشته باشند، می‌تواند مشکل آفرین باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختار بازار سرمایه باید اصلاح شود، ادامه داد: دولت چهاردهم باید اصلاح قوانین بازار سرما را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین این دولت باید اصلاح ساختار بورس باید با هدف شفافیت، جلوگیری از رانت و سفته بازی‌هایی که به بازار سرمایه ضربه می‌زند، دنبال کند.

ارزیابی از نخستین دستور بورسی دولت

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره دستور اخیر معاون اول رئیس جمهور در رابطه با برداشت منابعی از صندوق توسعه ملی و تزریق آن به بازار سرمایه ادامه داد: باید تاکید کنم که این قبیل رویکرد‌ها بسیار خطرناک است.

تزریق منابع فقط برای چراغ سبز بورسی!

وی با بیان اینکه منابع صندوق توسعه ملی از جمله منابع پایدار کشور قلمداد شده و باید برای توسعه عمران و آبادانی کشور هزینه شود، گفت: متاسفانه در حال حاضر هم دولت به شدت به این صندوق بدهی دارد؛ بنابراین در این شرایط چرا ما باید منابعی را از صندوق گرفته و به بازار سرمایه تزریق کنیم تا برخی نماد‌ها چراغ سبز نشان دهند. اینگونه مسائل هم به ایجاد رانت و هم به هدر رفتن منابع دامن خواهد زد. همچنین باید یادآوری کنم که این موارد تاثیر چندانی در بازار سرمایه نخواهد داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: به واقع دولت باید ابتدا راهبرد اقتصادی خود را مشخص کرده و در این گونه موارد تعجیل نداشته باشد. همچنین باید یادآور شوم که این قبیل دستورات تبعات داشته و متاسفانه آثاری هم در پی نخواهد داشت.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در گذشته منابع زیادی را به صندوق حمایت از بازار سرمایه تزریق کردیم و، اما این منابع آثاری در بازار بورس نداشته است و تنها یک عده‌ای که به اطلاعات دسترسی دارند، جیبشان پر شده و سهامداران خرد هم ضرر کرده اند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->