آغاز فعالیت عادی دستگاه‌های اجرایی از فردا (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) | دورکاری با ابلاغ استانداران ممکن است نحوه فعالیت بانک‌ها، فردا (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) چگونه خواهد بود؟ دستور وزیر کار بر حفظ روال عادی انجام امور و خدمت‌رسانی به مردم در وزارت رفاه برگزاری جلسه کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی با محوریت بررسی وضعیت تأمین و توزیع کالا‌های اساسی (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) توقف پرواز‌ها تا ساعت ۲ بامداد روز یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مسافربری کشور: مردم نگران نباشند، تردد اتوبوس‌های بین‌شهری برقرار است برگزاری نمایشگاه الکامپ به تعویق افتاد بورس تل‌آویو و آمریکا ریخت (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) + جدول آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) | فرار گسترده از دارایی‌های ریسک‌پذیر قیمت نفت در بازار جهانی امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | نفت ۷ درصد افزایش یافت دستورالعمل فوری رئیس کل گمرک ایران (شنبه، ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد لغو پرواز‌ها تا ساعت ۱۴ فردا (شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد جزئیات افزایش زمان پخت نانوایی‌ها در مشهد اعلام شد | کمبودی در تامین کالا‌های اساسی نداریم رئیس بانک مرکزی: شبکه بانکی کشور آماده خدمت‌رسانی به مردم است وضعیت حرکت قطارها پس از حمله رژیم صهیونیستی به ایران تصمیم‌گیری در خصوص نحوه فعالیت بازار سرمایه تا عصر فردا (شنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۴) خدمات‌رسانی بنادر، پایانه‌های مسافری و ایستگاه‌های راه آهن هیچ آسیبی به تأسیسات اصلی صنعت برق کشور وارد نشده است توقف خریدو‌فروش در صرافی‌های رمزارزی و پلتفرم‌های طلا تمامی زیرساخت‌های ریلی در وضعیت کاملاً ایمن قرار دارند | برقراری قطارهای فوق‌العاده در مسیر مشهد و تبریز خرید طلا در پلتفرم‌های آنلاین تا صبح یکشنبه (۲۵ خرداد ۱۴۰۴) غیرفعال شد وزارت جهاد کشاورزی: نگرانی درباره تامین کالای اساسی در کشور وجود ندارد هیچ مشکلی بابت سوخت‌رسانی در مشهد وجود ندارد | مردم بابت کمبود بنزین نگران نباشند (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) شرکت ملی پالایش: سوخت‌رسانی به پمپ بنزین‌ها بدون وقفه ادامه دارد مقابله با گرانفروشی و کاهش وزن چانه با فروش کیلویی نان کشت فراسرزمینی ایران در اراضی قزاقستان افزایش می‌یابد قیمت خودرو‌های داخلی و خارجی در بازار امروز (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | آتش‌بازی ایران خودرو در بازار + جدول آغاز ترخیص ۳ هزار دستگاه خودروی خارجی معطل‌مانده در بندر شهید رجایی (۲۲ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علت ریزش‌های اخیر بازار سرمایه چه بود؟ (۱۶ مرداد ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۲۴۳۴۳۷
  • ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۲
علت ریزش‌های اخیر بازار سرمایه چه بود؟ (۱۶ مرداد ۱۴۰۳)
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است دولت چهاردهم باید اصلاح ساختار بورس را با هدف شفافیت، جلوگیری از رانت و سفته بازی‌هایی دنبال کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن زنگنه با اشاره به دلایل ریزش‌های اخیر شاخص بورس، گفت: ریزش‌های اخیر شاخص بورس سه عامل عمده دارد.

دلایل انتظاری و روانی بازار سرمایه

نماینده مردم «تربت حیدریه» در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل انتظاری و روانی بازار سرمایه اظهار کرد: در این بخش، مسائل بین‌المللی روی بازار سرمایه سایه انداخته و این بازار را تحریک می‌کند. باید دانست مسائل روانی بین المللی که رخ می‌دهد، نخستین جایی که متاثر از این مسائل خواهد بود، بازار سرمایه است. البته بخشی از این مسائل مقداری طبیعی است، اما مابقی آن طبیعی به نظر نمی‌رسد.

تاثیر ناترازی انرژی در بورس

وی با اشاره به تاثیر رخداد‌ها در سایر مسائل اقتصادی کشور و تاثیر آن در بازار سرمایه اظهار کرد: به عنوان مثال به موجب ناترازی‌های برق ما مجبور شده‌ایم برق کارخانجات را دو روز در هفته قطع کنیم و یا اینکه به دلیل کاستی‌ها در تامین گاز، دو روز در هفته گاز کارخانجات قطع می‌شود. از این رو در حال حاضر برخی از کارخانجات سیمان ما به دلایل برشمرده شده تعطیل هستند؛ بنابراین وقتی ما انرژی برق و گاز را محدود کرده و از سوی دیگر تخصیص ارز‌ها به شدت دچار محدودیت شده است، دیگر باید منتظر تاثیر این موارد بر بازار سرمایه باشیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر صف‌های طویل ارزی جهت خرید مواد اولیه شکل گرفته و با مشکل مواجه هستند، ادامه داد: بنابراین این قبیل مسائل باعث می‌شود تا پیش بینی سودآوری شرکت‌ها دچار تردید و تزلزل شود و این مسئله روی سهام شرکت‌ها اثر منفی بگذارد.

قوانین معیوب بورسی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات در زمینه قوانین بورسی، ادامه داد: بنده بار‌ها این نکته را مورد تاکید قرار داده و البته دیدم که دولتمردان جدید هم به این نکات اشاره داشتند؛ لذا دوباره باید تاکید می‌کنم که قوانین مربوط به بازار سرمایه در کشور حائز ایرادات زیادی است و این قوانین نیازمند اصلاح است.

سیگنال فروشی و رانت اطلاعاتی؛ عامل منفی بورس

زنگنه با بیان اینکه برخی از ریزش‌های بورسی دلیل منطقی ندارد، ادامه داد: این موارد بیشتر مربوط به سیگنال گیری است و بسیار خطرناک است. اینکه یک عده از بازار خارج شده و یک عده وارد بازار شوند و به نحوی به اطلاعات دسترسی داشته باشند، می‌تواند مشکل آفرین باشد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختار بازار سرمایه باید اصلاح شود، ادامه داد: دولت چهاردهم باید اصلاح قوانین بازار سرما را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین این دولت باید اصلاح ساختار بورس باید با هدف شفافیت، جلوگیری از رانت و سفته بازی‌هایی که به بازار سرمایه ضربه می‌زند، دنبال کند.

ارزیابی از نخستین دستور بورسی دولت

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره دستور اخیر معاون اول رئیس جمهور در رابطه با برداشت منابعی از صندوق توسعه ملی و تزریق آن به بازار سرمایه ادامه داد: باید تاکید کنم که این قبیل رویکرد‌ها بسیار خطرناک است.

تزریق منابع فقط برای چراغ سبز بورسی!

وی با بیان اینکه منابع صندوق توسعه ملی از جمله منابع پایدار کشور قلمداد شده و باید برای توسعه عمران و آبادانی کشور هزینه شود، گفت: متاسفانه در حال حاضر هم دولت به شدت به این صندوق بدهی دارد؛ بنابراین در این شرایط چرا ما باید منابعی را از صندوق گرفته و به بازار سرمایه تزریق کنیم تا برخی نماد‌ها چراغ سبز نشان دهند. اینگونه مسائل هم به ایجاد رانت و هم به هدر رفتن منابع دامن خواهد زد. همچنین باید یادآوری کنم که این موارد تاثیر چندانی در بازار سرمایه نخواهد داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: به واقع دولت باید ابتدا راهبرد اقتصادی خود را مشخص کرده و در این گونه موارد تعجیل نداشته باشد. همچنین باید یادآور شوم که این قبیل دستورات تبعات داشته و متاسفانه آثاری هم در پی نخواهد داشت.

عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما در گذشته منابع زیادی را به صندوق حمایت از بازار سرمایه تزریق کردیم و، اما این منابع آثاری در بازار بورس نداشته است و تنها یک عده‌ای که به اطلاعات دسترسی دارند، جیبشان پر شده و سهامداران خرد هم ضرر کرده اند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->