توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا مذاکرات ایران و FATF کلید خورد حملات پهپادی موفقیت آمیز انصارالله به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) استقبال از پاشینیان و علی‌اف توسط ترامپ در بدو ورود به کاخ سفید + فیلم وزیر اقتصاد از طرح دو فوریتی مناطق آزاد خبر داد همه چیز درباره خبر خوش رییس جمهور برای دارندگان سهام عدالت در هفته دولت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) توضیحات وزارت خارجه پاکستان درباره سفر پزشکیان | موضع اسلام آباد درباره اسرائیل مشخص است سخنگوی وزارت خارجه: طرح اشغال نظامی غزه نشانه نیت رژیم صهیونیستی برای نسل‌کشی در فلسطین است با وجود تلاش‌های آمریکا برای ممانعت؛ شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد تأکید معاون رئیس‌جمهور بر تأمین حقوق و آزادی‌های حرفه‌ای خبرنگاران شهید زنده حادثه هفتم تیر در سبزوار به دیار باقی شتافت (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) واکنش دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به تصمیم تل‌آویو برای اشغال شهر غزه: اسرائیل امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند شهادت ۲۶ نفر دیگر در غزه | ۴ نفر بر اثر گرسنگی جان باختند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) بلژیک سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد عربستان طرح اشغال غزه را محکوم کرد آیت‌الله علم‌الهدی: خبرنگاران خط مقدم جبهه دفاع از ایران هستند کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت ترکیه به طرح نتانیاهو علیه غزه واکنش نشان داد یکی از رهبران جبهه مردمی فلسطین در لبنان ترور شد عارف: خبرنگاری با سختی‌های متعدد و متنوعی رو‌به‌رو است فریاد ترامپ بر سر نتانیاهو ۳۰ حمله پهپادی اوکراین به روسیه دفع شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی مدعی شلیک ۲ پهپاد از سمت یمن شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) جایزه ۵۰ میلیون دلاری آمریکا برای بازداشت رئیس جمهور ونزوئلا ۱۰ هزار نفر از مردم سوریه از زمان سقوط حکومت بشار اسد کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) کابینه رژیم صهیونیستی با اشغالگری در غزه موافقت کرد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) سقوط هواپیمای امداد در حومه پایتخت کنیا| ۶ نفر کشته شدند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نیروی دریایی سپاه: ناو «شهید مهدوی» سپاه به آمریکا پیام داد

  • کد خبر: ۲۴۴۶۷۷
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
نیروی دریایی سپاه: ناو «شهید مهدوی» سپاه به آمریکا پیام داد
جانشین ناوگروه نیروی دریایی سپاه گفت: ناو شهید مهدوی ماموریت خود را از جزیره فارسی یعنی محلی که آمریکایی‌ها مرتکب به شهادت رساندن شهید مهدوی شده بودند آغاز کرد و تا نزدیکی جزیه دیگو گارسیا و یکی از مهمترین پایگاه‌هایی آمریکایی در منطقه پیشرفت رفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اواسط اردیبهشت ماه بود که اعلام شد ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد. این اولین ماموریت دوربُرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شد.

ناو شهید مهدوی با بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن، ۲۴۰ متر طول و ۲۷ متر عرض، اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربُرد است.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی در قالب ناوگروه شهید سلیمانی در این مأموریت با عبور از تنگه ها‌ی مهم و راهبردی جهان مانند تنگه مالاگا و عبور از خط استوا از منطقه ناوگان پنجم آمریکا عبور کرد و وارد منطقه ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا شد وبرای نخستین مرتبه تا نزدیکی جزیره دیگو گارسیا که محل استقرار نیرو‌های آمریکایی است نیز رفت و پس از ۳۹ روز دریانوردی با موفقیت به کشور بازگشت.

در همین راستا سرهنگ سلیمانی جانشین پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه (ناوگروه شهید سلیمانی) بدرخصوص این ماموریت نکاتی را مطرح کند.

سرهنگ سلیمانی با بیان اینکه امروز اگر بخواهیم فقط به خلیج فارس اکتفا کنیم قادر به افزایش عمق راهبردی نخواهیم بود، عنوان کرد: پس از مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی افزایش عمق راهبردی نیروی دریایی سپاه، ندسا در سال ۱۳۹۶ به صورت رسمی اولین ناوگروه خود شامل ناو شهید سیاوشی را به منطقه شمال اقیانوس هند اعزام کرد. البته پیش از آن نیز در سال ۹۴ کاروان حضرت فاطمه زهرا (س) را اعزام کرده بودیم.

وی افزود: در سال‌های بعد هم این روند ادامه پیدا کرد تا اینکه پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه توسط ناو شهید مهدوی موفق به عبور از خط استوا شد.

سرهنگ سلیمانی ادامه داد: پس از آنکه آمریکا نیروی دریایی سپاه را تحریم کرد باید نشان می‌دادیم نیروی دریایی سپاه تنها یک نیروی دریایی ساحلی نیست و قادر به تامین انواع شناور‌های سنگین برای حضور در آب‌های بین المللی است.

جانشین پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: از سوی دیگر ماجرای دزدی‌های دریایی در منطقه خلیج عدن که موجب شده بود در سال ۱۳۸۴ اولین شناور تجاری ما توسط دزدان دریایی ربوده شود و موضوع حفظ منافع تجاری جمهوری اسلامی در آب‌های جهان منجر شد تا نیروی دریایی سپاه در کنار نیروی دریایی ارتش حضور در آب‌های آزاد جهان را دستور کار خود قرار دهد.

جانشین پنجمین ناوگروه نیروی دریایی سپاه با اشاره به راهبرد رزمی این نیرو گفت: دکترین رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی رزم نامتقارن است و بر همین اساس رزم نزدیک یکی از راهبرد‌های نیروی دریایی سپاه است که یکی از مولفه‌های اساسی آن بکارگیری قایق‌های تندرو است. معمولا ارتش‌های جهان از راهبرد‌های رزم کلاسیک در حوزه دریا استفاده می‌کنند، اما امروز رزم نامتقارن در حوزه دریا دست برتر را دارد که جلوه‌هایی از آن را در جنگ اخیر اوکراین شاهد بودیم.

وی ادامه داد: استفاده از شناور‌های بزرگ در نیروی دریایی سپاه بیانگر تغییر راهبرد رزم در نیروی دریایی سپاه نیست؛ اتفاقی که افتاده آن است که سپاه همواره رسالت محور عمل کرده و هر جایی که نیاز به پاسداری از دستاورد‌های انقلاب اسلامی وجود داشته وارد میدان شده است. در حوزه اقتدار دریایی هم بر اساس ابلاغ ستادکل نیرو‌های مسلح و همچنین ابلاغ سیاست‌های توسعه دریا محور از سوی فرمانده معظم کل قوا، نیروی دریایی سپاه برای حفاظت از منافع جمهوری اسلامی حضور در آب‌های دور دست را در دستور کار خود قرار داد.

سرهنگ سلیمانی درباره انتخاب ناو شهید مهدوی برای ماموریت عبور از خط استوا گفت: یکی از دلایل انتخاب ناو شهید مهدوی برای این ماموریت جدای از ویژگی‌های فنی این شناور آن بود که نام این شهید که نماد مبارزه با استعمار آمریکا در دریا است، در دنیا طنین انداز شود.

وی تاکید کرد: ناو شهید مهدوی ماموریت خود را از جزیره فارسی یعنی همان محلی که آمریکایی‌ها مرتکب جنایت به شهادت رساندن شهید مهدوی شده بودند آغاز کرد و این موضوع حاوی پیام‌های مهمی برای آمریکایی‌ها بود.

وی تصریح کرد: پس از آن ناو شهید مهدوی تا نزدیکی جزیه دیگو گارسیا و یکی از مهمترین پایگاه‌هایی آمریکایی در منطقه اقیانوس هند پیشرفت و این پیام را به آمریکایی‌ها منتقل کرد که ما قادر هستیم تا نزدیک‌ترین نقطه به شما حضور پیدا کنیم. البته ما در این ماموریت کاملا حرفه‌ای عمل کرده و دنبال هیچگونه تنشی نبودیم.

جانشین ناوگروه نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه نیروی دریایی تنها نیرویی است که قادر است در اقصی نقاط جهان حضور پیدا کند، عنوان کرد:‌ شواهد و قرائن نشان می‌دهد این ماموریت فتح بابی برای ماموریت‌های درو بردتر نیروی دریایی سپاه جهت حضور در سایر نقاط جهان خواهد بود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->