آیا ارزش غذایی سبزیجات با منجمد کردن، کاهش می‌یابد؟ آیا رژیم‌های غذایی آنلاین قابل اعتماد هستند؟ رتبه دوم خراسان رضوی در  میزان تولد هشدار سازمان غذا و دارو: آمپول «مانجارو» برای لاغری نیست تخصیص اعتبار ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی مدارس نوبت صبح پنج شهرستان خوزستان فردا (یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳) غیرحضوری شد آوارشدن ساختمان در خیابان اندرزگو مشهد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) جزئیات جدید درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان آتش‌سوزی یک ساختمان نیمه ساز در طبرسی جنوبی مشهد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) افزایش ازدواج‌ها و کاهش طلاق‌ها در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳ نقص فنی هواپیما در اهواز و لغو پرواز مشهد به تهران (۲۶ آبان ۱۴۰۳) ماجرای دختر ۶ ساله ای که پدر سارقش را لو داد راه‌اندازی ماشین بیهوشی در بیمارستان دکتر شیخ مشهد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) افزایش ۷۳ درصدی عملیات امداد و نجات آتش نشانی در مشهد کلاهبرداری ۲۰ میلیاردی با رسید جعلی در مشهد (۲۶آبان ۱۴۰۳) تصادف مرگبار موتورسیکلت با عابر پیاده در مشهد (۲۶ آبان ۱۴۰۳) تأمین پایدار شیرخشک در کشور تحول در بررسی صحنه جرم، گامی به سوی ارتقای مأموریت‌های پلیس آگاهی «هورالعظیم» بدون ضابطه زیست‌محیطی، اسیر فعالیت‌های نفتی شده است سن امیدبه‌زندگی مردم ایران چند سال است؟ شناسایی بیش از ۲۴ هزار بیمار مبتلا به ایدز در ایران انتقاد رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی از بدعت جدید در محاسبه بدهی‌های دولت به تأمین اجتماعی نخستین بخش جراحی قلب زیر پوشش تأمین‌اجتماعی در شرق کشور، در مشهد آماده بهره‌برداری است کلینیک ترک بی‌حجابی، یک طرح و چند نکته! وزارت بهداشت: ماسک اِن۹۵ برای هوای آلوده مناسب است رئیس نظام پزشکی مشهد: تداوم سیاست‌های تخریبی، امنیت شغلی و جانی جامعه پزشکی را با تهدیدات جدی روبه‌رو ساخته است وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی از تصمیم خانواده پزشک یاسوجی درباره چگونگی برخورد با فرد خاطی حمایت می‌کنند شیب تند افت تحصیلی دانش‌آموزان انتقاد از افزایش ناچیز مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | چرا به پایه حقوق اضافه نشد؟ کانون پرورش فکری برنده جایزه بیست‌وپنجمین دوره ترویج علم ایران تسهیل تردد ایرانیان خارج کشور با تصویب لایحه حمایت از تردد ایرانیان رئیس کل دادگستری خراسان رضوی از مجتمع قضایی شهید کامیاب مشهد بازدید کرد (۲۶ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

مشق شنیدن

  • کد خبر: ۲۴۴۸۳۱
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰
مشق شنیدن
درمیان دلایل مختلفی که برای افزایش شکاف اجتماعی وجود دارد، یکی از آن‌ها شنیده نشدن صدا‌های مختلف دیگران است.

نتایج موج چهارم پیمایش ملی ارزش‌ها و نگرش‌های ایرانیان که داده هایش آبان سال ۱۴۰۲ جمع آوری و به تازگی منتشر شده، نشان دهنده کاهش سطح اعتماد اجتماعی بین افراد مختلف است. بررسی نتایج این پیمایش نشان می‌دهد که میزان اعتماد اجتماعی در بین اقشار مختلف نسبت به یک دهه گذشته کمتر شده است. مسئله‌ای که می‌تواند زنگ خطری برای جامعه باشد، اما چرا جامعه ما چنین روندی را طی کرده است و راه حل کاهش شکاف اجتماعی چیست؟

شاید تا یک دهه پیش و زمانی که هنوز شبکه‌های اجتماعی گسترش نیافته بود، می‌توانستیم شکاف‌های اجتماعی را به دلیل حاشیه نشینی بخش‌هایی از جامعه تلقی کنیم. بخش‌هایی که به دلیل دسترسی نداشتن به رسانه‌ها و تریبون‌های رسمی احساس دیده نشدن می‌کردند، اما در سال‌های اخیر که توسعه فضای مجازی بیشتر شده، چرا احساس بی اعتمادی تشدید شده است؟

توسعه رسانه‌ها سبب شده است میزان آگاهی افراد از تفاوت‌ها بیشتر شود و همین مسئله احساس حاشیه نشینی را بیشتر کند،  اما این مسئله به تنهایی توضیح دهنده دلیل افزایش شکاف‌های اجتماعی نیست.

درمیان دلایل مختلفی که برای افزایش شکاف اجتماعی وجود دارد، یکی از آن‌ها شنیده نشدن صدا‌های مختلف دیگران است. اکنون در دوره‌ای زیست می‌کنیم که همه افراد و سلیقه‌ها سعی می‌کنند با صدای بلند نظراتشان را مطرح کنند. همه فکر می‌کنند که هر قدر صدایشان بلندتر باشد و تهاجمی‌تر رفتار کنند، در به کرسی نشاندن حرف هایشان موفق‌تر عمل می‌کنند.

نتیجه این شده که افرادی شده ایم که به ظاهر در یک جامعه در حال زندگی هستیم، اما به دلیل نشنیدن صدا‌های یکدیگر از هم احساس بیگانگی می‌کنیم. شاید برای حل این مسئله نیاز باشد که مدتی به جای اینکه مدام سعی کنیم تا صداهایمان را بلندتر به گوش همه برسانیم، کمی مشق شنیدن صدای دیگران را تمرین کنیم.

البته مقدمه شنیدن صدای دیگری رسیدن به این نکته است که فقط زمانی در عقایدمان به اطمینان می‌رسیم که اجازه دهیم به چالش کشیده شوند. 

افرادی که اعتماد به نفس دارند از نظرات مخالف عصبانی نمی‌شوند و در فضای مجازی و حقیقی به جای مخالفت هتاکی نمی‌کنند. افرادی که به خودشان اطمینان دارند بدون اینکه بدانند طرف مقابل چطور انسانی است با فحاشی از او انسانیت زدایی نمی‌کنند. شنیدن صدای دیگری اجازه می‌دهد تا او نیز صدای شما بشود هر چند که ممکن است در نهایت عقیده تان را قبول نکند.

تجربه ثابت کرده کسی که به او گوش سپرده اید، احتمالا بیشتر به شما گوش می‌سپارد و نتیجه این مسئله می‌تواند یافتن نکاتی همدلانه در میانه صد‌ها تفاوت در کلام و رفتار‌ها باشد. این گونه می‌توان از همین نکات همدلانه برای ایجاد اعتماد اجتماعی استفاده کرد. گوش کردن به معنی موافقت با افراد نیست، بلکه معنایش فقط به رسمیت شناختن موجودیت دیگری است و همین کار می‌تواند سبب تقویت هم بستگی اجتماعی با وجود تفاوت‌ها بشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->