آخرین وضعیت بازار سکه و طلا | رشد اونس جهانی و اثر آن بر بازار داخل پرداخت کالابرگ به خردادماه ۱۴۰۴ می‌رسد؟ ویدئو| رئیس برنامه و بودجه: مطالبات گندم‌کاران تا ۱۰ روز دیگر پرداخت می‌شود ارزش بازار سرمایه در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ از ۱۳.۶ هزار همت عبور کرد انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان معطل سازمان امور مالیاتی شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد رشد دو برابری اعتبارات استانی و ملی بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ سکه ۲ میلیون تومان گران شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان بورس به معاملات مشکوک و دارندگان اطلاعات نهانی سهام خودروسازان امتیاز ویژه واردات کشنده برای رانندگان کامیون+ جزئیات بخشنامه نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود ویدئو| خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان کشوری عملکرد مدیران صندوق‌های اهرمی زیر ذره بین سازمان بورس تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴) فروش مکمل سوخت در جایگاه‌ها ممنوع شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو در مسیر جهش قرار گرفت؟ بررسی قیمت آیفون‌های پرفروش در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت کارخانه محصولات مدیران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد میادین تره‌بار مشهد، فردا (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل است
سرخط خبرها

نشان‌دار‌کردن مصارف مالیاتی، مردمی‌کردن اقتصاد است

  • کد خبر: ۲۴۵۰۵۷
  • ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
نشان‌دار‌کردن مصارف مالیاتی، مردمی‌کردن اقتصاد است
در سال‌های اخیر اهمیت نقش مالیات در تأمین بودجه برای توسعه کشور با عبور از وابستگی به نفت مشخص شده، اما آنچه کمتر به آن پرداخته شده، گزارش مصارف این منابع به مردم است.

نیمی از مصارف بودجه کشور را درآمد‌های مالیاتی پوشش می‌دهد و این شامل حقوق و دستمزد‌ها و هزینه‌های درمانی می‌شود که دولت در اختیار بیمارستان‌ها، بخش درمان، بخش آموزش رایگان و حمایت از نخبگان و بسیاری از موارد دیگر قرار می‌دهد.

در سال‌های اخیر اهمیت نقش مالیات در تأمین بودجه برای توسعه کشور با عبور از وابستگی به نفت مشخص شده، اما آنچه کمتر به آن پرداخته شده، گزارش مصارف این منابع به مردم است. البته برای ارائه این گزارش‌ها مقاومت‌هایی نیز هست؛ اما اتفاقی که در دولت سیزدهم افتاد، این بود که یکی از برنامه‌های سازمان، گزارش به مردم برای مصارف مالیات‌های پرداخت‌شده بود و این مهم با موفقیت انجام شد. 

طرح «نشان‌دار‌کردن مالیات‌ها» که به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم تحول نظام مالیاتی کشور در سال ۱۴۰۳ درراستای مردمی‌کردن اقتصاد کشور به حساب می‌آید، چهارم مردادماه امسال به‌صورت رسمی رونمایی شد. در این طرح برای نخستین‌بار پرداخت‌کنندگان مالیات می‌توانند تعیین کنند که مالیات آنها در کجا و برای اجرای چه طرحی هزینه شود. هدف از اجرای طرح‌های مالیاتی، تأمین درآمد‌های پایدار برای کشور است تا مردم و جامعه، مصون از تورم باشند. 

در طرح نشان‌دار‌کردن مالیات ۲۰۲ پروژه نیمه‌تمام جهت انجام‌رساندن آنها با انتخاب خود مؤدیان در دستور‌کار اداره کل امور مالیاتی استان قرار داشت که از‌این‌تعداد ۱۷۵ پروژه استانی و ۲۷ پروژه، ملی بودند. این پروژه ملی در مفهوم کلان خود امکان تخصیص مالیات‌های پرداختی به پروژه‌های ملی و استانی توسط مؤدیان و تکمیل این پروژه‌ها را فراهم آورده و به یکی از مطالبات جدی مؤدیان در‌خصوص اعلام محل هزینه‌کرد و مصرف درآمد‌های مالیاتی به شکل مؤثر و عملیاتی صورت گرفته است.

مؤدیان می‌توانند طی فرایند ارائه فرم «تبصره ماده۱۰۰» محل خرج‌کرد مالیات پرداختی خود را با تخصیص آن به طرح‌ها یا پروژه‌های اولویت‌دار ملی و استانی تعیین کنند و به‌این‌شکل مشارکت مؤثری در توسعه و اجرای طرح‌های سازنده در حوزه‌هایی مثل بهداشت و درمان، آموزش، راه و ترابری و‌... داشته باشند. 

نام مؤدیانی که در انجام و راه‌اندازی طرح‌ها یا پروژه‌های منتخب مشارکت داشته‌اند، در صورت رضایتشان به عموم مردم اعلام می‌شود؛ بنا بر بررسی‌های صورت‌گرفته، مشارکت مؤدیان در تکمیل پروژه‌های عمرانی می‌تواند موجب بهبود نگرش آنها به مصارف مالیاتی و مالیات‌ستانی عادلانه شود. شرط اساسی در نحوه انتخاب منابع، طرح‌ها و پروژه‌هایی است که حداکثر منافع عمومی را به‌دنبال داشته باشند؛ به‌طوری‌که با منابع در‌نظر‌گرفته‌شده تا پایان سال خاتمه پیدا کنند و به بهره‌برداری برسند.

به‌موجب آیین‌نامه اجرایی هیئت‌وزیران، سازمان امور مالیاتی کشور مبالغ تخصیص‌یافته مؤدیان به پروژه‌ها را به‌صورت سیستمی به اطلاع سازمان برنامه و بودجه کشور می‌رساند و این سازمان نیز حداکثر یک ماه پس از دریافت اطلاعات اختصاص‌یافته به پروژه‌ها نسبت به تخصیص و اعتبار بودجه به آنها اقدام شده است.

از ابتدای اجرای پروژه مزبور تا ۱۶‌مردادماه امسال، بیش از ۲۱‌هزار‌و۱۸۰ مؤدی در قالب فرم‌های «تبصره ماده ۱۰۰» با شرکت در طرح نشان‌دار‌کردن مالیات خود، تعداد ۲۰۲ پروژه و طرح ملی و استانی را برای تخصیص مالیات‌های پرداختی خودشان در استان انتخاب کرده‌اند. از ۲۰۲ پروژه، ۱۳۹ پروژه ۱۰۰درصد توسط مؤدیان تأمین‌اعتبار شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->