بیش از یک میلیون زائر ایرانی به عراق وارد شدند فرهنگستان علوم پزشکی از گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت حمایت و برای همکاری اعلام آمادگی کرد خراسان رضوی دارنده رتبه اول کشور در بیمه مادران دارای بیشتر از سه فرزند است آغاز به کار دادگاه‌های صلح در خراسان رضوی (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) انحراف اتوبوس مشهد - شلمچه، ۴۷ مصدوم برجای گذاشت (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی‌ها از موفقیت سیمایی‌صراف در وزارت علوم خواب بعدازظهر برای بدن مفید است یا مضر؟ تصادف مرگبار تریلر با ۱۱ خودرو در خیابان استخر تهران (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) + عکس افراد بالای ۶۰ سال این گونه پیاده روی کنند، سلامت مغزشان تضمین می‌شود دستگیری زورگیران خشن که دختر جوان را بیهوش کرده بودند ️وزیر آموزش‌وپرورش: امسال، ۱۲۹ هزار نفر در وزارت آموزش‌وپرورش استخدام شدند توصیه‌های بهداشتی که زائران اربعین باید به آن توجه کنند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ۲۵ مرداد ۱۴۰۳) | آغاز روند نسبی کاهش دما از فردا کاهش تصادفات زائران اربعین در جاده‌های کشور سیگارکشیدن پشت فرمان چقدر جریمه دارد؟ ۵ کامیون ایرانی در آتش‌سوزی گمرک هرات آسیب دید قابل‌توجه آقایان! مصرف روزانه گوجه‌فرنگی را فراموش نکنید کمبود این ویتامین منجر به سکته مغزی می‌شود کاهش قاچاق مواد مخدر با خروج اتباع غیرمجاز از کشور حاصل خواهد شد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نیازمند سند ملی وقف و امور‌ خیریه هستیم
سرخط خبرها

خواب بعدازظهر برای بدن مفید است یا مضر؟

  • کد خبر: ۲۴۵۳۴۰
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
خواب بعدازظهر برای بدن مفید است یا مضر؟
اگر چرت بعدازظهر و خواب نیم‌روزی برای بعضی‌ها نباشد، همه‌چیز به هم می‌ریزد؛ چرتی که حداقل و حداکثری دارد که باید رعایت شود. حال می‌خواهیم بدانیم خواب نیم‌روزی مفید است یا نه؟

به گزارش شهرآرانیوز، اگر چرت بعدازظهر طولانی باشد، یکی از دلایل اختلال در خواب شبانه می‌شود؛ پس در ابتدا باید خاطرنشان کنیم که خواب نیم‌روزی مدت زمان کوتاهی باید داشته باشد.

نداشتن خواب کافی فرد را با مشکلاتی همچون چاقی، دیابت، فشارخون بالا و افسردگی روبه‌رو می‌کند که چرت‌زدن در طول روز می‌تواند تا حدودی از اثرات منفی ناشی از کمبود خواب بکاهد.

مزایای خواب بعد‌ازظهر

محققان فرانسوی معتقدند چرت روزانه بدن را در برابر تاثیرات منفی که از نداشتن خواب مناسب و کافی در طول شب متوجه سلامتی می‌شود، حفظ می‌کند. در این بررسی مشخص شد چرت زدن در طول روز می‌تواند هورمون‌ها و پروتئین‌هایی که در استرس و عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند در سطح نرمال حفظ کند به همین دلیل می‌توان داشتن خواب کافی نیم روزی را راهی برای کاهش استرس معرفی کرد.

در این بررسی محققان به مطالعه روی ۱۱ مرد ۲۵ تا ۳۲ ساله پرداختند و مدت زمان خواب در آنان را به دو ساعت در شب کاهش دادند و روز بعد مشاهده کردند سطح هورمون استرس در آنان که موجب افزایش ضربان قلب، فشار خون و قند خون می‌شود دو برابر افزایش یافته است.

علاوه بر این، سطح پروتئین اینترلوکین ۶ در این افراد که با ویروس‌ها مقابله می‌کند کاهش یافته است. این محققان فرانسوی در مرحله بعدی مطالعه خود به این افراد اجازه دادند در طول روز مدت زمان ۳۰ دقیقه چرت کوتاهی داشته باشند که مشخص شد سطح هورمون استرس و پروتئین اینترلوکین ۶ در آنان در حد نرمال بوده است.

محرک‌های مثبت

در پایان چرت بعد از ظهر، بدن دو هورمون آدرنالین و نورادرنالین را ترشح می‌کند. این هورمون‌ها در بیدار شدن مؤثر هستند، زیرا با تحریک ریتم قلب، موجب خون رسانی بهتری به مغز می‌شوند.

پایان چرت بعد از ظهر تاثیر محرکی دارد. پس از این استراحت، انرژی لازم برای فعالیت‌های بقیه روز را داریم. این حالت بعد از خواب شبانه نیز به وجود می‌آید. به همین علت است که معمولا ۱۰ دقیقه بعد از بیدار شدن احساس بسیار عالی داریم.

افزایش خلاقیت

مفیدترین و خلاقانه‌ترین ایده‌ها پس از چرت بعد از ظهر به ذهن می‌رسد. در این مدت فعالیت مغزی کاهش می‌یابد، اما متوقف نمی‌شود. ضمیر ناخودآگاه در حال فعالیت است و ذهن نسبت به تجریبات و تصاویر دیده شده طی بیداری راحت است.

سلامت قلب

چرت یا همان خواب بعد از ظهر منظم خطر ابتلا به حملات و بیماری‌های قلبی را تا حدود ۳۰% کاهش می‌دهد. این تاثیر از آنجاست که چرت بعد از ظهر، استرس را به عنوان یکی از عوامل مهم بیماری‌های قلبی کاهش می‌دهد.

راه‌حل‌های بهتر برای مسائل

بعد از یک استراحت کوتاه، راه حل‌هایی مناسب تری برای اطلاعاتی که ناخودآگاه در ذهن ثبت شده اند، کسب می‌شود. همچنین در مورد اتفاقاتی که چند دقیقه بعد از بیدار شدن روی می‌دهند نیز می‌توان ارزیابی خوبی داشت. این حالت عموما پس از خواب شبانه ممکن نیست، زیرا ذهن مدتی رویا پردازی کرده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->