پرداخت ۱۵ هزار فقره تسهیلات ارزان قیمت به بازنشستگان فرهنگی (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی امروز (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در نوار شمالی عفو معیاری چیست و شامل چه کسانی می‌شود؟ غذا‌های فوق‌فراوری شده طول عمر را کاهش می‌دهند «تمر هندی» میوه‌ای ترش با فواید شگفت‌ انگیز برای سلامت بدن آیا محکومان جرایم کلان اقتصادی و حدی مشمول عفو معیاری می‌شوند؟ ۱۰۰۰ بیمار در بیمارستان منتصریه مشهد هر ماه دیالیز می‌شوند اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۰ شهریور ۱۴۰۴) تهران ـ مشهد، پرتصادف‌ترین جاده کشور | ۴ جاده پرتصادف کشور کدامند؟ پشت پرده مرگ مشکوک زن جوان؛ از آشنایی در پارک ملت تا ارتباط غیراخلاقی در لانه سیاه فرار مرد قاتل پس از قتل بی‌رحمانه همسر سابق در خیابان مطهری شمالی زلزله منطقه فاریاب کرمان جمعیت هلال احمر را به حال آماده‌باش کامل درآورد (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) زلزله فاریاب کرمان را لرزاند (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) فوت ۶۵۶ نفر در تصادفات ۱۷ روز ابتدایی شهریور در جاده‌های کشور یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا توزیع شد | قیمت واکسن وارداتی چقدر است؟ فساد جدید کشف شده در حوزه واردات تلفن همراه | جا زدن آیفون بجای شیائومی آیا مدارس در مهر ماه غیر حضوری آغاز خواهند شد؟ افزایش ۳۲ تا ۴۵ درصدی مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی ابلاغ شد انسولین «نوورپید» در مشهد پیدا نمی‌شود | دیابتی‌های مشهدی، قربانی داروخانه‌های منتخب مجروحیت ۲ جنگلبان در حمله به پاسگاه یگان حفاظت منابع طبیعی در اسالم انتقاد‌ها از رواج «تولد در تاریخ رُند» در کشور | نرخ سزارین در ایران بالاست پیش بینی آب و هوا در ۱۹ شهریور ۱۴۰۴ | کاهش دما در نوار شمالی کشور نوشابه خطر ابتلا به کبد چرب را ۴ برابر افزایش می‌دهد شهادت مامور پلیس در یک مزرعه کشت خشخاش در خوزستان (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) آیا خبر عفو تتلو صحت دارد؟ | واکنش وکیل امیرحسین مقصودلو به شایعات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) «مشهد مهربان» امسال در خدمت دانش‌آموزان محروم خراسان رضوی شکایت از باغ‌وحش ارم پس از تلف‌شدن توله شیر امیرعلی اکبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک فوق‌سنگین در جاده چالوس | محورهای فیروزکوه، هراز و آزادراه قزوین - رشت را انتخاب کنید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

غربالگری بیماری هپاتیت برای مادران باردار انجام می‌شود 

  • کد خبر: ۲۴۶۹۸۱
  • ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶
غربالگری بیماری هپاتیت برای مادران باردار انجام می‌شود 
کارشناس مسوول بیماری‌های آمیزشی و هپاتیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهارکرد: هپاتیت ویروسی، بیماری بسیار مسری است و اغلب از طریق مایعات بدن و خون منتقل می‌شود از همین رو احتمال انتقال هپاتیت در بارداری از مادر به جنین وجود دارد، بنابراین غربالگری این بیماری برای مادران باردار انجام می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علی حسین پور با اشاره به اینکه احتمال انتقال هپاتیت در بارداری از مادر به جنین در صورت ابتلا به هپاتیت B و C بیشتر است، خاطر نشان کرد: بسیاری از مادران باردار از آلوده شدن با ویروس هیچ آگاهی ندارد، زیرا عفونت گاهی هیچ علامت و نشانه‌ای ایجاد نمی‌کند، اما انجام غربالگری برای جلوگیری از سرایت بیماری از مادر به جنین از اهمیت بالایی برخوردار است. 

وی با بیان اینکه هپاتیت مجموعی از عفونت‌های ویروسی را شامل می‌شود که بر کبد تاثیر گذاشته و منجر به آسیب این ارگان می‌شود، گفت: هپاتیت A، B و C سه فرم اصلی هپاتیت است که هر کدام عامل ویروسی مربوط به خود را دارا هستند. هپاتیت A اغلب بیماری حاد و کوتاه مدت دار است، اما هپاتیت B و C اغلب به فرم مزمن می‌باشد. هپاتیت A و B با استفاده از واکسن قابل پیشگیری می‌باشد، اما واکسنی برای پیشگیری از هپاتیت C در دست نیست. 

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه در بحث هپاتیت در بارداری توصیه می‌شود همه خانم‌های باردار غربالگری هپاتیت B را در اولین ملاقات پریناتال خود انجام دهند، گفت: انجام غربالگری هپاتیت C نیز به خانم‌های بارداری توصیه می‌شود که دارای برخی فاکتور‌های خطر هستند. 

وی ادامه داد: در معرض تماس با سوزن آلوده، افرادی که از فراورده‌های خونی استفاده می‌کنند، افرادی که از دارو‌های مخدر استفاده می‌کنند، همچنین افراد آلوده به ویروس اچ‌ای وی بهتر است که غربالگری هپاتیت انجام دهند. 

وی با تاکید براینکه بانوان مبتلا به هپاتیت در بارداری B و C باید مراقبت‌های بیشتری را دریافت کنند، اظهار کرد: این مراقبت‌های بیشتر شامل انجام آزمایش خون، تست‌های کبدی و برخی دارو‌ها برای کاهش علائم است. 

وی با اشاره به اینکه ویروس هپاتیت B از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن (مانند خون، مایع منی یا مایعات واژن) فرد مبتلا منتقل می‌شود، گفت: این موضوع می‌تواند در طول رابطه جنسی محافظت نشده یا هنگام استفاده از سوزن‌هایی که برای تزریق مواد مخدر استفاده می‌شود اتفاق بیفتد بنابراین اگر مادر مبتلا به هپاتیت B باشد، نوزاد در هنگام تولد می‌تواند آلوده شود. 

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه حدود ۹۰ درصد از بانوان باردار مبتلا به عفونت حاد ویروس هپاتیت B، این ویروس را به نوزادان خود منتقل می‌کنند و بین ۱ تا ۲ از ۱۰ زن مبتلا به عفونت مزمن این کار را انجام می‌دهند، گفت: نوزاد می‌تواند با قرار گرفتن در معرض خون و مایعات آلوده در هنگام زایمان به ویروس مبتلا شود.

وی با بیان اینکه عفونت ویروس هپاتیت B در نوزادان می‌تواند شدید بروز کند، گفت: همه مادران باردار باید از نظر هپاتیت B مورد آزمایش قرار بگیرند تا به موقع از ابتلا آن به نوزاد جلوگیری شود، البته مادران مبتلا به هپاتیت B می‌تواند به نوزاد خود شیر دهند و از طریق شیردهی بیماری منتقل نمی‌شود. 

وی با اشاره به اینکه واکسیناسیون هپاتیت برای جلوگیری از انتقال به نوزاد در عرض چند ساعت پس از تولد و ۶ ماه بعد از تولد انجام می‌شود و همچنین آزمایشاتی برای اندازه سطح آنتی بادی انجام می‌شود، گفت: اگر نتایج آزمایش نشان دهد نوزاد مبتلا به ویروس هپاتیت B است، باید تحت مراقبت‌های پزشکی مداوم قرار گیرد و برای ارزیابی سلامت نوزاد و نحوه عملکرد کبد ویزیت منظم با پزشک نوزاد مورد نیاز است.

دکتر حسین پور با اشاره به اینکه هیچ واکسنی برای محافظت در برابر ویروس هپاتیت C وجود ندارد، اظهار کرد: آزمایش هپاتیت C حداقل یکبار برای همه بزرگسالان توصیه می‌شود و اگر قبل از بارداری تست هپاتیت C مثبت بود، می‌توان قبل از بارداری درمان را شروع کرد. 

وی گفت: در صورت آلوده شدن به ویروس هپاتیت C، نوزاد تحت آزمایش قرار می‌گیرد و در صورت مثبت بودن پاسخ ازمایشات نوزاد نیازمند مراقبت‌های پزشکی مداوم است.

دکتر حسین پور با بیان اینکه در هپاتیت C اگر به نوزاد خود شیر می‌دهید، درمان باید پس از پایان شیردهی آغاز شود، گفت: بانوان مبتلا به ویروس هپاتیت نباید بیماری خود را مخفی کنند و اگر مراکزی که زایمان را انجام می‌دهند، به شرایط بیمار آشنا نباشند و اقدامات لازم از جمله تجویز دارو‌ها را برای نوزاد انجام نشود، قطعا نعمت سلامتی را از نوزاد گرفته می‌شود.

وی تاکید کرد: بنابراین اگر بیمار مبتلا به هپاتیت، تمایل به بارداری دارد می‌تواند با مراقبت‌های لازم و حفاظت از خود تا حد زیادی شانس بهره مندی از داشتن یک نوزاد سالم را در خود افزایش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->