در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

در حال حاضر ۱۱۵ نفر در رشته داروسازی سنتی مشغول به تحصیل هستند

  • کد خبر: ۲۴۷۵۶۶
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۴
در حال حاضر ۱۱۵ نفر در رشته داروسازی سنتی مشغول به تحصیل هستند
رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ظرفیت‌های رشته داروسازی سنتی برای گسترش و ارتقای فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فراورده‌های طبیعی گفت: رشته داروسازی سنتی در حقیقت دانش ساخت و فرمولاسیون فرآورده‌های طبیعی با الهام از منابع طب ایرانی و با رعایت استاندارد‌های حاکم بر داروسازی نوین است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر روجا رحیمی ضمن تبریک روز داروساز به استادان و همکاران داروساز سنتی و همچنین دانشجویان مشغول به تحصیل در این رشته، به اهمیت این رشته اشاره کرد و گفت: منابع طب ایرانی ما یک گنجینه عظیم است و بخش قابل‌توجهی از آن به فرآورده‌های طبیعی بازمی‌گردد. رشته داروسازی سنتی در حقیقت دانش ساخت و فرمولاسیون فرآورده‌های طبیعی با الهام از منابع طب ایرانی و با رعایت استاندارد‌های حاکم بر داروسازی نوین است و به دلیل منطبق بودن ویژگی‌های آن بر استاندارد‌های موردنیاز داروسازی است که این تخصص همچنان دارای جایگاه علمی است.

وی افزود: این رشته به عنوان یکی از رشته‌های تخصصی داروسازی با هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه فرمولاسیون و استانداردسازی فرآورده‌های طبیعی و سنتی و همچنین مشاوره به پزشکان و بیماران در خصوص این دسته فرآورده‌ها از سال ۱۳۸۷ وارد نظام آکادمیک کشور شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حال حاضر ۱۱۵ نفر در رشته داروسازی سنتی مشغول به تحصیل هستند و یا از این رشته فارغ التحصیل شده‌اند و تعدادی از این افراد به عنوان عضو هیأت علمی آموزشی و یا پژوهشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشتغال دارند.

رییس دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران با بیان اینکه طبق آمار اسکوپوس تاکنون بیش از ۹۰۰ مقاله با وابستگی گروه‌های داروسازی سراسر کشور به چاپ رسیده است، اظهار داشت: متخصصین این رشته در تولیدات علمی کشور در حیطه فرآورده‌های طبیعی و گیاهان دارویی حضور فعال و موثری دارند.

وی با اشاره به موفقیت‌ها و دستاورد‌های علمی کسب شده در رشته داروسازی سنتی گفت: ۱۵درصد تولیدات علمی این رشته نتیجه همکاری بین المللی با محققینی از کشور‌های مختلف از جمله استرالیا، چین، کانادا، آمریکا و هند می‌باشد و متخصصین داروسازی سنتی در نگارش بیش از ۲۰ عنوان کتاب چاپ شده توسط ناشرین معتبر بین‌المللی از جمله اشپرینگر، الزویر و بنتهام مشارکت داشته‌اند.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، رحیمی اضافه کرد: همچنین اخیرا کتاب " Therapeutic Medicinal Plants in Traditional Persian Medicine " با همکاری ۴۰ نویسنده از دانشگاه‌های مختلف علوم پزشکی کشور و همچنین دانشگاه‌های فیلیپس ماربورگ آلمان و لانگ آیند نیویورک آمریکا کتاب در قالب ۴۲ فصل و ۳۲۶ صفحه توسط انتشارات CRC Press, Taylor and Francis منتشر شده که حاصل فعالیت دو سال و نیمه این تیم ۴۰ نفر بوده و توسط اینجانب و دکتر رودابه بهرام سلطانی، استادیار داروسازی سنتی و معاون بین‌الملل طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ویرایش شده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: از سال ۱۴۰۰ نیز به ابتکار گروه داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حمایت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران، دوره توانمندسازی داروسازان سنتی شکل گرفت که در این راستا تاکنون ۱۵ برنامه توسط اعضای هیات علمی این رشته برگزار شده است.

رحیمی به ظرفیت‌های این رشته برای گسترش و ارتقای فناوری در حوزه گیاهان دارویی و فراورده‌های طبیعی اشاره و بیان کرد: این رشته می‌تواند در سوق دادن دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم نقش بسزایی ایفا نماید.

رییس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در پایان ضمن آرزوی تداوم مسیر پویا و رو به رشد این رشته گفت: امیدوارم با الگوگیری از حکما و دانشمندان بزرگ این مرز و بوم، گام‌های مؤثری در جهت اعتلا و سرافرازی ایران عزیزمان برداریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->