سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش
سرخط خبرها

محسنی اژه‌ای: توصیه ما این است که تا جای ممکن فرد را زندانی نکنیم

  • کد خبر: ۲۴۸۷۰۴
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳
محسنی اژه‌ای: توصیه ما این است که تا جای ممکن فرد را زندانی نکنیم
رئیس قوه قضاییه گفت: تاکیدات مؤکد و مستمر ما خطاب به مقامات و مسئولان قضایی ذی‌صلاح آن است که تا آنجا که مقدور و ممکن است، وفق موازین قانونی، از به زندان انداختن متهمانی که به زندان رفتن آنها ضرورتی ندارد، اجتناب کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در جریان سفر غیررسمی رئیس دستگاه قضا به استان بوشهر و همزمان با ایام رحلت جانگداز پیامبر رحمت و شهادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع)، آئین آزادی ۷۰ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد این استان، برگزار شد. همچنین در این مراسم، ۵ نفر از محکومان به قصاص با جلب رضایت اولیای دم و تلاش‌های مسئولان قضایی و خیّرین مورد عفو قرار گرفتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در این مراسم ضمن تسلیت ایام رحلت نبی مکرم اسلام و شهادت سبط اکبر ایشان امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) اظهار کرد: توجه به خانواده زندانیان از جمله تاکیدات همیشگی ما خطاب به مسئولان قضایی و مسئولان سازمان زندان‌ها است. در این میان، خانواده زندانیان باید بسیار مراقبت کنند و هوشیار باشند که وقتی عضو زندانی خانواده آنها بواسطه کمک خیّرین یا ارفاقات قانونی از زندان آزاد می‌شود، دیگر خدای‌ناکرده مرتکب جرمی نشود، چرا که درآنصورت دیگر امکان اِعمال مجدد ارفاقات قانونی و کمک مجدد خیّرین سخت و دشوار می‌شود.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: تاکیدات مؤکد و مستمر ما خطاب به مقامات و مسئولان قضایی ذیصلاح آن است که تا آنجا که مقدور و ممکن است، وفق موازین قانونی، از به زندان انداختن متهمانی که به زندان رفتن آنها ضرورتی ندارد، اجتناب و احتراز کنند.

اژه‌ای تاکید کرد: گاهی یک متهم را می‌توان با قرار کفالت و تا قبل از نهایی شدن حکمش، آزاد کرد؛ در اینجا باید مقام قضایی به گونه‌ای تدبیر و تمهید کند که متهمِ مورد اشاره بتواند در اسرع وقت، کفیل خود را معرفی کند و نیازی به هدایت او به زندان نباشد. همچنین در مواردی که ضرورت ندارد نباید میزان قرار وثیقه به حدی تعیین شود که متهم از تودیع آن عاجز باشد و ناگزیر به زندان معرفی شود. از سویی دیگر، چنانچه متهمی به ضرورت و وفق قانون بازداشت شد، به محض اتمام ضرورت بازداشت، قرار صادره برای او از بازداشت به قرار قانونی دیگری تبدیل شود.

رئیس دستگاه قضا گفت: درخصوص بهره‌مندی زندانیان و محکومان از تأسیسات ارفاقی و آزادی مشروط و قرار گرفتن در فهرست عفو و مرخصی نیز تاکید مؤکد ما آن است که زندانیان و محکومان واجد شرایط که به معنای واقعی کلمه متنبّه و اصلاح شده‌اند، از این ارفاقات قانونی بهره‌مند شوند؛ در مقابل، تاکید مؤکد نیز داریم که زندانیان و محکومانی که آزادی‌شان مترادف با تهدید و تحدید امنیت و مال و جان و عرض و حیثیت مردم و جامعه و نظام است، به هیچ وجه مورد ارفاق قرار نگیرند، چرا که ارفاق به آنها، سبب لطمه دیدن مردم و جامعه است.

رئیس عدلیه در ادامه با اشاره به ارزش والای گذشت و بخشش و اثرات معنوی و اجتماعی و فردی بیشمار این مقوله گفت: در قتل عمد، قصاص حق اولیای دم است، اما همان خدایی که این حق را برای اولیای دم قائل شده تاکید دارد که گذشت و بخشش، پر خیرتر و مطلوب‌تر و بهتر است. باید توجه داشت که اگر چه قصاص حق اولیای‌دم است، اما با قصاص یک فرد، تبعاتی متوجه خانواده او و آینده فرزندان و نزدیکانش می‌شود. طی سال‌های اخیر شاهد هستیم که برخی اولیای‌دم از خون فرزندشان و یا عضو خانواده‌شان می‌گذرند و می‌گویند به عشق حضرت زهرا (س) و امام حسین (ع) بخشیدیم؛ بدون‌تردید چنین خانواده‌ای مشمول عنایات حضرات معصومین علیهم‌السلام قرار می‌گیرند.

قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به اهمیت نقش خیّرین در آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی از قصاص محکومین با جلب رضایت اولیای دم، گفت: نقش خیّرین در آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و رهایی از قصاص محکومین با جلب رضایت اولیای دم، بسیار نقش برجسته و اثرگذاری است؛ البته حتما لازم نیست که خیّرین با پول و مال خود سبب آزادی و رهایی یک زندانی و محکوم شوند؛ گاهی برخی با نفوذ کلام و اعتبار اجتماعی و محلی و خانوادگی خود می‌توانند رضایت یک محکوم به قصاص یا زندانی را از اولیای‌دم و شکات آنها بگیرند.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: خیّرین کشور ما که در کار آزادی زندانیان جرایم غیر عمد و رهایی محکومین به قصاص هستند، قطعا اجر خود را از خداوند می‌گیرند و نزد پروردگار مأجور هستند و به هیچ وجه اینگونه نیست و نباید باشد که در ازای کمک‌های‌شان، انتظار مساعدت‌هایی را از مقامات و مسئولان قضایی داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: مسئولان قضایی ذی‌صلاح نیز در نقش واسطه هستند و فرآیند کمک خیرین به رهایی محکومین به قصاص و آزادی زندانیان جرایم غیر عمد را تسهیل می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->