مهلت انتخاب رشته کنکور ارشد تا روز سه‌شنبه (۲۰ خرداد ۱۴۰۴) تمدید شد پزشکی قانونی ادعای تجاوز به الهه حسین نژاد را تکذیب کرد از بررسی ۴۷۰۰ خودرو تا کشف جنایت الهه حسین‌نژاد؛ توضیحات پلیس درباره نقش اسنپ در این قتل هولناک از سیکس‌پک تا سکته؛ جوانان ایرانی قربانی مکمل‌های بدنسازی ضرب و شتم دکتر پیروز مجتهدزاده، چهره ماندگار علمی کشور در خانه مادرزنش ! سرقت ۱۷ هزار دلاری زن خدمتکار از کمد صاحبخانه در مشهد مصرف تخم مرغ در سالمندان آسیبی به کبد نمی‌رساند ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور شناسایی شدند | تلنگر حادثه الهه حسین نژاد برای بهزیستی کشته شدن یک قاتل محکوم به قصاص در بیمارستان کرج + جزئیات هشدار دادستان مرکز خراسان رضوی درباره آبیاری مزارع و باغات حاشیه شهر مشهد با پساب‌های تصفیه‌نشده و فاضلاب مرگ تلخ مادر مشهدی بر اثر توپ‌بازی پسر نوجوان در خیابان! ۲ دختر تکواندوکار مفقود شده تهرانی پیدا شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اصلاح قانون محکومیت‌های مالی در دستور کار مجلس | آخرین اخبار از قانون مهریه بیست‌وهشتمین فرزند جانباز کرمانی متولد شد شناسایی نوعی از کرونا در خفاش‌ها | خطر شیوع همه‌گیری جدید مرکز نوآوری و فناوری غذا‌های خاص در مشهد افتتاح شد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گم شدن دو دختر تکواندوکار در تهران + جزئیات هشدار استفاده افراطی کودکان از «گوشی» و خطر افزایش ابتلا به چاقی و دیابت ۱۳ زائر ایرانی تاکنون در عربستان جان باختند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) مهلت معرفی دانشجویان مشمول سربازی برای تعیین تکلیف وضعیت خدمت تعیین شد اختلالی در ایستگاه خواب | «آپنه خواب» زمینه‌ساز مشکلات سلامتی فروش ویژه حدود هزار عنوان کتاب کانون پرورش فکری نوجوانان به مناسبت عید غدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنان به دنبال توله خرس‌ گمشده آیا ورزش در حالت ناشتای صبحگاهی، تأثیر بیشتری بر کاهش وزن دارد؟ تشدید بازرسی‌های وزارت بهداشت در فصل گرما همراه غذا آب بخوریم یا نه؟ مهلت انتخاب رشته کارشناسی ارشد امروز به پایان می‌رسد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) ۱۱ نفر از اعضای یک شرکت هرمی دستگیر شدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) وضعیت خطرناک اشعه ماورای بنفش با گرم تر شدن هوا
سرخط خبرها

گنبد‌های نمکی ایران جزء ۱۰۰ سایت برتر دنیا قرار گرفتند

  • کد خبر: ۲۴۹۶۷۲
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۶
گنبد‌های نمکی ایران جزء ۱۰۰ سایت برتر دنیا قرار گرفتند
ارزیاب ارشد ژئوپارک جهانی یونسکو گفت: در جنوب ایران حدود ۲۵۰ گنبد نمکی داریم که به اعتقاد بسیاری از زمین‌شناسان دنیا در حوزه‌های تکتونیک، این گنبد‌ها جزء بی‌نظیرترین سایت‌های دنیا هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علیرضا امری کاظمی گفت: اتحادیه بین‌المللی علوم زمین‏ (IUGS) از سال ۲۰۲۲ ابتکاری را در دستور کار خود قرار داد تا بر اساس آن سایت‌های برتر جهان را به ترتیب معرفی کند. از این رو ما در سال ۲۰۲۲ دو سایت از ایران را پیشنهاد کردیم که این دو سایت هم در داوری‌ها و هم در دفاع آن موفق بودند و این دو سایت در میان ۱۰۰ سایت برتر اول جهان انتخاب شدند.

وی این دو سایت را شامل «غار نمکی نمکدان» قشم و «کلوت‌های بیابان لوت» عنوان کرد و افزود: پرونده این دو سایت را با همکاری برخی اساتید و کارشناسان در سال ۲۰۲۱ به اتحادیه بین‌المللی علوم زمین ارائه کردیم و در سال ۲۰۲۲ خوشبختانه این دو سایت انتخاب شدند. انتخاب این دو سایت از میان صد‌ها اثر از ۱۸۰ کشور شرکت کننده بوده است.

امری کاظمی با بیان اینکه انتخاب دو سایت از ایران در میان یکصد سایت برتر جهان جایگاه ارزشمند کشور را از دیدگاه پدیده‌های زمین‌شناسی نشان می‌دهد، ادامه داد: با این انتخاب، نام دو اثر ایران در کنار سایت‌های شناخته شده جهان، چون «گراند کانیون» آمریکا و «پاموکاله» ترکیه قرار گرفت.

عضو شورای عالی ژئوپارک‌های جهانی، یونسکو خاطر نشان کرد: در سال گذشته IUGS مرحله دوم انتخاب یکصد سایت برتر جهان را  در دستور کار قرار داد و ما پرونده «گنبد‌های نمکی و نمکشار‌های کمربند چین خورده زاگرس» را پیشنهاد دادیم که خوشبختانه این سایت از ایران با امتیاز بالا انتخاب شد. در طول این فرآیند دکتر محمدرضا قاسمی، عضو هیات علمی پژوهشکده علوم زمین و سید جعفر عمرانی، معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور همکاری ارزشمند و مؤثری داشتند.

وی با بیان اینکه در انتخاب این سایت‌ها تعداد ۸۹ متخصص و محقق از سراسر جهان نظر خود را ارائه دادند، خاطر نشان کرد: پرونده‌های این فراخوان در میان افراد متخصص معتمد ارسال می‌شود تا مورد داوری قرار گیرند. من افتخار داشتتم که در برنامه اخیر، داور ۱۵ پرونده از کشور‌های دیگر و در دوره اول انتخاب سایت‌ها نیز داور ۱۷ پرونده باشم.

ارزیاب ارشد ژئوپارک جهانی یونسکو با اشاره به اهمیت گنبد‌های نمکی ایران که جزء ۱۰۰ سایت برتر دنیا قرار گرفته‌اند، گفت: این گنبد‌ها هم از نظر تعداد و هم از نظر تیپ در دنیا بی‌نظیرند. در جنوب ایران حدود ۲۵۰ گنبد نمکی داریم که به اعتقاد بسیاری از زمین‌شناسان دنیا در حوزه‌های تکتونیک و زمین‌ساخت، این گنبد‌ها جزء بی‌نظیرترین و تیپیک‌ترین سایت‌های دنیا هستند.

امری کاظمی با بیان اینکه هر یک از گنبد‌های نمکی پدیده‌های وابسته به خود را دارند، گفت: یخچال‌های نمکی، نمکشار‌ها و غار‌های نمکی، دولین‌ها و کارست نمک از جمله پدیده‌هایی هستند که در گنبد‌های نمکی به چشم می‌خورند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->