جزئیات جدیدی از گلکسی S۲۵ اج سامسونگ متا مدل‌های هوش مصنوعی‌اش را با کتاب‌های دانلودشده از تورنت آموزش داده است خرید یوسی پابجی موبایل | فروشگاهG4A4 ارزان، سریع و مطمئن واکنش سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی به شایعه رفع فیلتر تلگرام و یوتیوب معرفی ۵ مادربرد گیمینگ امسال [⚡از دستش نده!] گوگل، موتور جستجویش را به دستیار هوش مصنوعی تبدیل می‌کند مصرف چند تخم‌مرغ در هفته برای سلامتی مفید است؟ | پژوهشگران پاسخ می‌دهند ویدئو | دیپ سیک چطور ظهور کرد و صنعت هوش مصنوعی را به هم ریخت؟ ویدئو | نظر مخاطبان درباره انیمیشن «پسر دلفینی ۲» کافه شهر | ویژه برنامه جشنواره فیلم فجر - قسمت سوم | نقد انیمیشن «ژولیت و شاه» و فیلم «ماریا» + نظرات مردمی راهکارهای مرکز شتاب ایده برای مدیریت انرژی | هم نوآوری، هم محرومیت زدایی ممنوعیت استفاده از هوش مصنوعی دیپ‌سیک در استرالیا امضای تفاهم‌نامه توسعه ترانزیت داده بین ایران و عمان شکست هوش مصنوعی دیپ‌سیک در آزمایش‌های ایمنی! رشد نگران‌کننده تعداد موش‌ها در شهر‌های بزرگ به دلیل افزایش گرمای زمین شتاب شوق برانگیز علمی کوشش شرکت های پارک علم و فناوری خراسان رضوی در مسیر خودکفایی | رونق تولید با توان دانش بنیان‌ها پرفروش‌ترین گوشی‌های ۲۰۲۴ | آیفون ۱۵ در صدر گروه بیتلز با کمک هوش مصنوعی برنده جایزه گرمی شد آیفون ۱۶ ترخیص شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) برتری‌های هوش مصنوعی Deepseek به ChatGPT | پشتیبانی از لهجه‌ها و اصطلاحات محلی فارسی!
سرخط خبرها

ابلاغ دستورالعمل جدید صدور مجوز و نظارت بر فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال

  • کد خبر: ۲۴۹۸۴۹
  • ۱۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷
ابلاغ دستورالعمل جدید صدور مجوز و نظارت بر فعالیت واحدهای فرهنگی دیجیتال
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستورالعمل جدیدی برای صدور مجوز و نظارت بر فعالیت واحد‌های فرهنگی دیجیتال ابلاغ کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، با ابلاغ این دستورالعمل که به امضای محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم رسیده، دستورالعمل‌های سابق و شیوه‌نامه‌های قبلی شامل «ضوابط صدور مجوز تأسیس و فعالیت واحد‌های فرهنگی دیجیتال» مصوب ۲۶ مرداد ۱۳۹۴، «دستورالعمل صدور مجوز فعالیت واحد فرهنگی دیجیتال» مصوب سوم شهریور ۱۴۰۰ و «ضوابط صدور مجوز و نظارت بر فعالیت تجاری در زمینۀ عرضه کالای شامل آثار دیداری و شنیداری از طریق رسانه‌های برخط» مصوب ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ لغو می‌شوند و صدور مجوز و نظارت بر فعالیت واحد‌های فرهنگی دیجیتال (رقمی)، طبق دستورالعمل حاضر انجام می‌شود.

در این دستورالعمل که با هدف ساماندهی و توسعه فعالیت‌های فرهنگی دیجیتال در کشور و ایجاد محیطی شفاف و رقابتی برای فعالان این حوزه تدوین شده، تعریفی جامع از واحد فرهنگی دیجیتال ارائه شده و شامل انواع مختلف فعالیت‌های فرهنگی دیجیتال می‌شود. همچنین فرایند صدور مجوز شفاف و گام‌به‌گام تشریح شده است.

این دستورالعمل واحد فرهنگی دیجیتال را به این شکل تعریف کرده است:

«هر سامانه، مکان کـسب‌وکار، شخص حقوقی و یا تشکیلات؛ تحت هر شکل و عنوان از قبیل گروه، سازمان، مرکز، شرکت، مؤسسه، فروشگاه، کارگاه، کارخانه، شبکه، وب‌سایت، پایگاه اطلاع‌رسانی و یا رسانه برخط که فعالیت فرهنگی دیجیتال انجام داده یا برای فعالیت فرهنگی دیجیتال مورداستفاده قرار می‌گیرد.»

انواع فعالیت‌های فرهنگی دیجیتال، به‌عنوان فعالیـت فـرهنگی مبتنی بر فـناوری نـوین اطلاعات و ارتباطات، به این شرح است:

الف. تصدی رسانه برخط
ب. پدیدآوردن، تهیـه‌کـردن و عرضه بـسته نـرم‌افـزاری رسـانه‌ای و بـسته نـرم‌افزاری رسانه‌پرداز
ج. تکثیـر حامـل دیـجیتال و خدمـات مرتبط، به قصـد انـتفاع یا برای عرضـه توسـط تکثیرکننده
د. نشر دیجیتال (برخط و برحامل)
هـ: ارائه هرگونه خدمات ویرایش محتوا با استفاده از ابزار‌های مبتنی بر فناوری نوین اطلاعات و ارتباطات.
یکی از ویژگی‌های این دستورالعمل انجام فرایند صدور مجوز از طریق درگاه ملی مجوزهاست. متقاضیان می‌توانند درخواستشان را به‌صورت الکترونیکی ثبت کرده و مراحل صدور مجوز را پیگیری کنند.

به‌علاوه، این دستورالعمل بر لزوم نظارت روی فعالیت واحد‌های فرهنگی دیجیتال و رعایت قوانین و مقررات تأکید کرده است. همچنین به‌منظور ایجاد محیطی مناسب برای فعالیت‌های نوآورانه در حوزه فرهنگی دیجیتال، حمایت‌های لازم در نظر گرفته شده است.

براساس این دستورالعمل، افراد حقیقی برای دریافت مجوز فعالیت واحد فرهنگی دیجیتال حداقل نیازمند مدرک تحصیلی دیپلم یا معادل دیپلم متوسطه هستند.

مرجع صدور مجوز فعالیت واحد فرهنگی دیجیتال «مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی» تعیین شده است. این مرکز برای صدور مجوز از حراست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استعلام می‌کند و حراست موظف است حداکثر ظـرف مدت ۲ ماه، پاسـخ استعلام‌ها را به مرکز اعلام کند. در غیر این صورت، نتیجه استعلام «تأیید صلاحیت» تلقی خواهد شد.

درصورت تأیید مرکز حراست، برای اشخاص حقیقی «مجوز» و برای اشخاص حقوقی «موافقت اصولی» صادر می‌شود.

یکی از شرایط فعالیت دارندگان این مجوز «ارائه دسترسی لازم به مرکز یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت نظارت و بررسی محتوا» اعلام شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->