یادی از نخستین امام‌جمعه مشهد پس از انقلاب اسلامی ثبت یک میلیون و ۱۸۰ هزار تردد در مرز مهران تا کنون (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام برنامه‌های سالروز ورود آزادگان به کشور، در استان خراسان رضوی (۲۶ مرداد ۱۴۰۴) مشهد، بزرگ‌ترین شهر وقفی جهان اسلام | برخورد قاطع با تصرفات موقوفات و تسهیلات ویژه برای ساکنان بافت‌های فرسوده + فیلم خطر افراطی‌گری را جدی بگیریم | گفت‌و‌گو با عضو مجلس خبرگان رهبری درباره مسئله وحدت شیعه و سنی ثبت‌نام ۲ میلیون و ۷۰۰ زائر اربعین در سامانه سماح | یک میلیون و ۷۰۰ هزار زائر وارد عراق شدند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) بزرگ‌ترین عملیات تغذیه و اسکان خراسان رضوی برای زائران اربعین ۱۴۰۴ جهش ۶۲ درصدی مشارکت خراسان رضوی در بازسازی عتبات عالیات | بهره‌برداری از صحن عقیله بنی‌هاشم(س) در کربلا تا ۲ سال آینده سند کربلا روایت توست عالم مردم‌دار | یادی از آیت‌ا... محمدهادی میلانی، مرجع فقید، هم‌زمان با سالروز درگذشتش از نجف تا کربلا، دل‌هایی که راه می‌روند بیش از ۲.۶ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) تولیت آستان قدس رضوی: هیچ‌کس حق ندارد اتحاد ملت در برابر دشمن را بهم بزند| انسجام ملی، آینده ایران را رقم خواهد زد! رادیو موکب در مسیر پیاده‌روی اربعین آغاز به کار کرد برپایی موکب فرهنگی «ایران امام رضا (ع)» در دهه پایانی ماه صفر رمان «جزیره گمشده من» روانه بازار نشر شد | رمانی با محوریت کرامات امام رضا (ع) اعزام کاروان پزشکی به منظور ارائه خدمات به اربعین (۱۴ مرداد ۱۴۰۴) زائران اربعین برای دریافت خسارت بیمه به کجا مراجعه کنند؟ بازنگری میراث حدیثی از زمان اهل بیت آغاز شد اشک‌های خبرنگار آمریکایی برای شهدای جنگ ۱۲ روزه علیه ایران + فیلم
سرخط خبرها

سعی کنیم به چشم امام زمان (عج) بیاییم

  • کد خبر: ۲۵۰۶۹۵
  • ۲۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
سعی کنیم به چشم امام زمان (عج) بیاییم
کارشناس و عضو انجمن مهدویت حوزه علمیه قم درباره سبک زندگی مهدوی می‌گوید.

به گزارش شهرآرانیوز، سبک زندگی مهدوی، فارغ از مباحثات علمی و مطالب پیچیده، با پاره‌ای نکات و راه‌های ساده و جزئی ممکن می‌شود؛ برای مثال خواندن دعای عهد هر روز صبح از راه‌های ساده برای مهدوی شدن سبک زندگی ماست. ما با این دعا هر روز قول می‌دهیم و عهد می‌بندیم که کاری نکنیم دل امام عصر (عج) از ما آزرده شود.

یک راه ساده دیگر، اهتمام به خواندن دعای سلامتی امام‌زمان (عج) «اَللهمَّ کُن لولیَّک الحُجه بنِ الحَسَنِ» در قنوت نماز‌های یومیه است. شاگردان آیت‌ا... بهاءالدینی از او پرسیدند: شما از زمانی به بعد در همه نماز‌ها این دعا را در قنوت می‌خوانید؟ او پاسخ داد: «حضرت ولیعصر (عج) به من فرمودند: «چرا در قنوت نماز‌ها برای ما دعا نمی‌کنید؟» و من از آن زمان، چنین تصمیمی گرفتم».

هدیه مستحبات به حضرت حجت (عج)

بهتر است اعمال مستحبی مثل زیارت عاشورا، تلاوت قرآن، مجالس روضه خانگی، کمک به ایتام و فقرا و همه را به حضرت حجت (عج) هدیه کنیم که اینها به امانت است و بیشتر به درد ما می‌خورد تا زمانی که نیت دیگری داریم. از دیگر کار‌ها برای مهدوی شدن سبک زندگی این است که زیارت‌هایمان را به نیابت از امام عصر (عج) انجام دهیم که این کار‌ها محبت بین ما و حضرت حجت (عج) را افزایش می‌دهد.

قبل از خواب با امام‌زمان (عج) حرف بزنیم

صدقه دادن روزانه برای سلامتی امام‌زمان (عج) نیز بر مهدوی شدن زندگی ما اثر می‌گذارد. برخی بزرگان سفارش می‌کنند هر شب قبل از خواب با امام‌زمان (عج) صحبت کنیم. اگر با وضو در رختخواب این گفتگو را داشته باشیم، روزبه‌روز محبت ما به ایشان بیشتر می‌شود و اتفاقات مبارک در قلب و روحمان می‌افتد.

مرحوم کفعمی دعای «اللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفِیقَ الطّاعَه» مشهور به دعای امام‌زمان (عج) را در کتاب خود آورده است؛ دعایی که ۲۷خواسته حضرت صاحب‌الزمان (عج) از منتظران را بیان می‌کند. برای مهدوی شدن سبک زندگی خود، باید با دقت در این دعا، وظایفمان را دریابیم؛ مثل صداقت در گفتار و نیت و.... خوب است با اعضای خانواده این دعا را بخوانیم و ببینیم امام‌مهدی (عج) از ما چه می‌خواهند. دعا‌ها برای عمل است نه‌فقط برای خواندن.

عمل مهم است نه حرف

مرحوم مجلسی در بحارالانوار (ره)، از امام‌زمان (عج) نقل می‌کند: «هریک از شیعیان باید کار‌هایی کند که آنها را به محبت ما نزدیک کند»؛ یعنی عمل ما برای امام مهم است نه حرف و ادعا. گاهی سؤال پیش می‌آید آیا باید در زمان و مکان خاص با امام‌زمان (عج) ارتباط گرفت یا باید متن خاصی را مدنظر داشت؟ برخی مکان‌ها مثل مسجد جمکران، مسجد سهله و حرم اهل‌بیت (ع) یا زمان‌هایی مثل شب‌های جمعه و روز جمعه یا شب‌های چهارشنبه، فرصت بهتری برای ارتباط با امام (عج) به ما می‌دهند.

ارتباط کارا با ولیعصر (عج) بگیریم

ارتباط معنوی با امام زمان (عج)، یعنی نیازی نیست دنبال ارتباط ظاهری با ایشان باشیم. خیلی‌ها به‌صورت ظاهری با امام زمان خود ارتباط و ملاقات داشتند، اما عاقبت‌به‌خیر نشدند. یزید، شمر و حرمله و ابن‌ملجم، امام زمان خود را دیدند، اما فایده‌ای برایشان نداشت، بنابراین بیشتر از آنکه دنبال دیدن امام‌مهدی (عج) باشیم، باید دنبال این باشیم که به چشم حضرت بیاییم؛ یعنی ارتباط و افکار و اعمال ما در رفتار با همسر، فرزند، همسایه، همکار و نیز خمس و زکات، حیا و عفت پاکدامنی و زکات و خمس ما به‌گونه‌ای باشد که امام‌زمان (عج) از ما راضی شوند. این است ارتباط به‌دردبه‌خور و واقعی با امام عصر (عج).

نوشته حجت‌الاسلام‌والمسلمین جواد نصرالله‌پور - کارشناس و عضو انجمن مهدویت حوزه علمیه قم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->