گوگل تمام ابزارهای هوش مصنوعی‌اش را در Gemini Enterprise جمع کرد کشف شواهد جدیدی از وجود اقیانوس باستانی در مریخ چین تبدیل به بزرگ‌ترین تولیدکننده ربات‌های صنعتی جهان شد نمایش شگفت‌انگیز سه دنباله‌دار زمردین در آسمان شب پاییز ۱۴۰۴ + تاریخ و بهترین مکان رصد در ایران قطع دسترسی به اینستاگرام، فیس‌بوک و تیک‌تاک در افغانستان | فیلترینگ گسترده اینترنت توسط طالبان سقف قانونی سود موبایل‌فروشان از فروش گوشی چقدر است؟ برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۵ اعلام شدند: مبدعان روش‌های نوآورانه‌ در طراحی و سنتز کاتالیزورهای فعال و پایدار ارزان‌ترین نسخه تسلا مدل Y رونمایی شد | تغییرات جدید برای جذب مشتریان اقتصادی دلایل اصلی خرابی زودهنگام مودم چیست؟ دومین درخشش پیاپی گوگل در نوبل فیزیک | تقدیر از پیشگامان محاسبات کوانتومی سامانه اعتراض آنلاین به جریمه‌های رانندگی راه‌اندازی شد احتمال بروز اختلال موقت در بخشی از شبکه ارتباطی خراسان رضوی در بامداد پنجشنبه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) تقدیر اینستاگرام از برترین و نوآورترین محتواسازان با Rings Award ایلان ماسک: سال آینده یک بازی تولیدشده با هوش مصنوعی منتشر خواهیم کرد گوگل برای هک هوش مصنوعی جمینی جایزه ۲۰ هزار دلاری تعیین کرد آیا کابل شارژ هم از جعبه گوشی‌ها حذف خواهد شد؟ برندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۵ اعلام شدند: کاشفان تونل‌زنی کوانتومی ماکروسکوپی و کوانتیزاسیون انرژی ChatGPT به ۸۰۰ میلیون کاربر هفتگی رسید | رشد بی‌سابقه در کمتر از دو سال گوگل: با محدودکردن نصب برنامه‌های اندروید از منابع غیررسمی به امنیت کاربران کمک می‌کنیم آیا قطع ارتباط با ماهواره‌های هدهد و کوثر به دلیل خرابکاری بوده است؟ برندگان جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۵ معرفی شدند: کاشفان سلول‌های تنظیم‌کننده سیستم ایمنی بدن
سرخط خبرها

دانشمندان با حل رازی ۵۰ ساله، یک گروه خونی جدید کشف کردند

  • کد خبر: ۲۵۱۸۰۲
  • ۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۹
دانشمندان با حل رازی ۵۰ ساله، یک گروه خونی جدید کشف کردند
پس از کشف یک سیستم گروه خونی جدید که با حل یک معمای ۵۰ ساله توسط دانشمندان بریتانیایی اتفاق افتاد، اکنون می‌توان به نجات جان هزاران نفر در سراسر جهان امیدوار بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک تیم تحقیقاتی به رهبری دانشمندان در گلوسسترشایر جنوبی و با حمایت دانشگاه بریستول، گروه خونی جدیدی به نام MAL را کشف کردند. آن‌ها پس‌زمینه ژنتیکی آنتی‌ژن گروه خونی AnWj را که قبلاً شناخته شده بود، شناسایی کرده که در سال ۱۹۷۲ کشف شد، اما پس از انجام اولین آزمایش جهانی تاکنون ناشناخته باقی مانده بود.

لوئیز تیلی، دانشمند ارشد در این تحقیقات می‌گوید: «این کشف به معنای ارائه مراقبت بهتر به بیمارانی است که دچار بیماری‌های نادر شده‌اند و هیچ راه حلی تاکنون برای درمان آن‌ها وجود نداشته است.»

خانم تیلی، که ۲۰ سال روی این پروژه کار کرده است، به بی‌بی‌سی می‌گوید که بسیار دشوار است که تعداد دقیق بیمارانی را که می‌توانند از این کشف سود ببرند بیان کرد، اما تخمین‌ها حاکی از آن است که برای بیماری ۴۰۰ بیمار سراسر جهان پیش از این هیچ راه حلی وجود نداشته است.

همه افراد، خارج از گلبول‌های قرمز خون خود پروتئین‌هایی دارند که به عنوان آنتی ژن شناخته می‌شوند، اما تعداد کمی از آن‌ها ممکن است فاقد آن‌ها باشند. با استفاده از آزمایش ژنتیکی، آزمایشگاه مرجع بین‌المللی گروه خون NHSBT در فیلتون برای اولین‌بار آزمایشی را توسعه داده است که بیمارانی را که این آنتی ژن را از دست داده اند شناسایی می‌کند. این آزمایش می‌تواند برای کسانی که در برابر انتقال خون واکنش نشان می‌دهند، نجات‌بخش باشد و یافتن سازنده‌های بالقوه خون برای این گروه خونی نادر را آسان‌تر می‌کند.

فیلیپ براون که خود در این آزمایشگاه کار می‌کند، حدود ۲۰ سال پیش به نوعی سرطان خون مبتلا شد. او تزریق خون و پیوند مغز استخوان داشت، چون بدون انجام آن، از دنیا می‌رفت. او اکنون بعد از کشف این گروه خونی جدید که به  بیمارانی مثل خود او کمک می‌کند گفت: «اگر هر کاری بتوانیم انجام دهیم تا خون خود را بسیار ایمن‌تر و با بیماران سازگارتر کنیم، گامی قطعی در مسیر درست برداشته‌ایم، و فکر می‌کنم اکنون این کار را انجام داده‌ایم.»

رئیس آزمایشگاه نیکول تورنتون نیز می‌گوید: «حل و فصل مبنای ژنتیکی AnWj یکی از چالش‌برانگیزترین پروژه‌های ما بوده است. کار‌های زیادی برای اثبات این موضوع وجود دارد که یک ژن، واقعاً یک آنتی ژن گروه خونی را کدگذاری می‌کند، اما این چیزی است که ما به آن علاقه داریم و این اکتشافات را به نفع بیماران نادر در سراسر جهان انجام می‌دهیم.»

اکنون آزمایش‌های ژنوتایپینگ می‌تواند برای شناسایی بیماران و اهداکنندگان ژنتیکی AnWj منفی طراحی شود. چنین آزمایشاتی را می‌توان به پلتفرم‌های ژنوتیپ موجود اضافه کرد.

کشف‌کنندگان این گروه خونی جدید نه تنها اولین آزمایش جهانی را در این حوزه توسعه داده‌اند، بلکه آنتی بادی‌هایی را در اختیار کشور‌های سراسر جهان قرار می‌دهند تا به آن‌ها اجازه انجام تحقیقات را بدهند.

رئیس آزمایشگاه نیکول تورنتون می‌گوید: «اگر آزمایشگاه‌ها نتوانند این مشکلات را حل کنند، باید کار‌های بیشتری انجام دهیم تا احتمالاً یک گروه خونی جدید یا یک سیستم گروه خونی را کشف کنیم، حتی اگر به راحتی به دستان ما قابل حل نباشد؛ و این همان جایی است که قضیه جالب می‌شود. ما در حال حاضر پروژه جدیدی در دست داریم که فکر می‌کنیم به آنتی ژن‌های جدید در سیستم‌های خونی فعلی منجر می‌شود، اما علاوه بر آنتی ژن‌های جدید، این تحقیقات می‌تواند به کشف برخی سیستم‌های گروه خونی جدیدتر از این گروه خونی جدید که به تازگی کشف شده نیز منجر شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->