فرماندار مشهد خبر داد: تکمیل ظرفیت ۶۰ درصدی هتل‌های مشهد هشدارها درباره ناترازی تولید و مصرف برق دوباره جدی شد | خاموشی‌ها ادامه می‌یابد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان| تتر، بیت‌کوین سبز استخراج می‌کند قیمت جدید برنج اعلام شد (۱۳ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا امروز در مشهد چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) صنایع انرژی‌بر چقدر به تکلیف قانونی ساخت نیروگاه برق عمل کرده‌اند؟ پیش‌بینی بازار سهام در روز‌های آینده | جهش نرخ ارز نخواهیم داشت (۱۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت خودرو در بازار آزاد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار عراق در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های سامسونگ در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شکر در ایام محرم چقدر است؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۴) پیش‌ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو از امروز (پنجشنبه، ۱۲ تیر ۱۴۰۴) آغاز شد + جدول و مشخصات خودرو‌ها آغاز عرضه ارز اربعین ۱۴۰۴، به‌زودی | ۲۰۰ هزار دینار به هر متقاضی خرید تعلق می‌گیرد دفترچه آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی اصلاح شد | آخرین مهلت ثبت نام چه روزی است؟ کاهش ناترازی برق به ۱۴ هزار مگاوات رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۴) در دومین هفته تیرماه، چه بر سر بورس آمد؟ مبلغ و جزئیات خرید با کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های مختلف چقدر است؟ + فیلم صادرات خراسان رضوی در آستانه بحران است | کاهش ۱۲ درصدی صادرات کشور در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۲ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد سقف افزایش نهایی قیمت خودرو حدود ۱۵ درصد است نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۴) | صعود دوباره طلا به کانال ۹۲ هزار تومان ضرورت نگرش جدید در حوزه سیاست‌های شهرسازی پس از جنگ ۱۲روزه پرواز‌ها از فرودگاه مشهد به ۲۱ مسیر خارجی برقرار شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) جزئیات حمایت شبکه بانکی از بازار سرمایه و سهامداران اعلام شد (۱۲ تیر ۱۴۰۴) کاهش قیمت نفت به ۶۰دلار با تداوم ثبات در منطقه تشکیل مرکز رسیدگی آنی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی | به‌زودی شهرک‌های صنعتی جدید در استان تأسیس می‌شوند شهرک‌های صنعتی ویژه صادرات در استان احداث می‌شوند | گره‌گشایی از مشکل شهرک‌های صنعتی، یک‌بار برای همیشه انحصار خودروسازان عامل اصلی رکود بازار خودرو است نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است | مردم گران‌فروشی‌ها را گزارش دهند
سرخط خبرها

با کدام پول وارد بورس نشویم؟

  • کد خبر: ۲۵۵۶۵
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
با کدام پول وارد بورس نشویم؟
رشد شاخص کل بورس از ابتدای امسال تاکنون به ۷۱ درصد رسیده و همین ماجرا باعث شده است که تب سرمایه‌گذاری در این بازار بیش‌از‌پیش به جان همه ما بیفتد.
مسعود سلطانی/ شهرآرانیوز- رشد بی‌رقیب بورس در سایه رکود بازار‌های رقیب باعث شده است که این روز‌ها بیشتر مردم برای ورود به بازار سرمایه اقدام کنند یا دست‌کم فکر انجام این کار را در سر داشته باشند.
 
در عین‌حال گروهی از مردم تحت‌تأثیر هشدار‌های کارشناسان درباره حبابی‌بودن رشد بازار سرمایه از ورود به این بازار پرهیز می‌کنند.

به عقیده نگارنده آنچه برای بازار سرمایه خطرناک است نه حباب ایجادشده در برخی نماد‌ها و رشد بی‌دلیل آن‌ها، بلکه تفکر غلطی است که درباره ورود به بورس در حال ترویج است.

یکی از درس‌های ابتدایی در بازار سرمایه این است که نباید با پول قرضی وارد این بازار شویم. همچنین از پولی که سر رسید دارد یا پولی که از طریق فروش اموال ضروری به دست می‌آید نیز نباید برای سرمایه‌گذاری استفاده شود و تنها مبالغی را که می‌خواهیم پس‌انداز کنیم باید وارد این بازار کنیم.

این روز‌ها جملاتی می‌شنویم که با منطق سرمایه‌گذاری در تضاد است. جملاتی مانند اینکه «خودروم را فروختم و پولش را وارد بورس کردم!» یا «پول جهیزیه دخترم را برای مدت محدود وارد بازار می‌کنم!» یا «خانه‌ام را می‌فروشم و ۶ ماه بعد بهترش را می‌خرم!»

بازار سرمایه تا پیش از رشد پرشتاب سال ۹۸ و ۹۹ نیز نسبت به بازار‌های رقیبش بازدهی بهتری در ۱۰ سال گذشته تجربه کرده، اما این بازار همواره فرازونشیب‌هایی هم داشته است.

جای تردید نیست که در ۱۰ سال آینده بازهم بازدهی بازار سرمایه بیشتر از نرخ سود بانکی، تورم، رشد بازار مسکن، طلا و ارز خواهد بود، اما این به معنای آن نیست که بدون هیچ ریسکی می‌توان وارد این بازار شد.

برخی کانال‌های تلگرامی و افراد پُر‌هیجان تازه‌وارد به بورس، دیگران را تشویق می‌کنند که برای ورود به بازار سرمایه از پول قرضی و رهن خانه و‌... استفاده کنند.
 
این کار نه‌تنها سرمایه‌گذاری نیست بلکه نوعی قمار محسوب می‌شود. رفتار هیجانی در بازار سرمایه مترادف با قمار است و این رفتار در سایه ۲ حس غریزی در معامله‌گران تازه‌وارد اتفاق می‌افتد. ترس و طمع ۲ حسی است که همیشه موجب شکست معامله‌گران می‌شود، ترس از ریزش قیمت‌ها و طمع برای کسب سود بیشتر موجب خطا‌های شناختی و شکست‌های بزرگ در سرمایه‌گذاری می‌شود.
 

تحلیلگران بازار همواره معتقدند شدت ترس و طمع در افراد تازه‌وارد به بازار سرمایه، بسیار زیاد است و همین عوامل موجب شکست ایشان می‌شود. از سوی دیگر بدیهی به نظر می‌رسد که شدت ترس و طمع در افرادی که با پول‌های اشتباهی (پول قرضی، پول دارای سررسید و‌...) وارد بازار می‌شوند بیشتر خواهد بود و به طور طبیعی احتمال خطا در آن‌ها نیز نسبت به سایر معامله‌گران بیشتر است.
 

لطفا اگر با این تحلیل موافق هستید و افرادی را می‌شناسید که ممکن است دچار این خطا‌ها شوند، این هشدار را با آن‌ها در میان بگذارید. 

بیشتر بخوانید:
 
 
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->