قیمت امروز میوه اعلام شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | هندوانه ارزانتر شد چه کسانی از دریافت یارانه اردیبهشت ماه محروم هستند؟ سقوط تتر و دلار با پرواز وزیر خارجه به عمان (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت طلا و سکه چقدر است؟ (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ) تکان شدید قیمت‌ها در بازار خودرو | این خودرو ۱۰۰ میلیون تومان ارزان شد + جدول برنج ایرانی گران شد | جدول قیمت انواع برنج در اردیبهشت ۱۴۰۴ تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه | واردات سالانه ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز از مسیر آذربایجان توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران | مردم منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها هستند قیمت طلای ۱۸عیار امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تغییر ۳۶۴ هزار تومانی قیمت طلا باز هم ریخت | نرخ جدید طلای جهانی امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی؛ لزوم استفاده حداکثری از برند شهر جهانی گوهرسنگ‌ها برای توسعه اقتصادی استان بانک طلا در خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود | پیش‌بینی جذب حداقل ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در «مشهداینوکس» و «مشهدفارکس» احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز
سرخط خبرها

با کدام پول وارد بورس نشویم؟

  • کد خبر: ۲۵۵۶۵
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴
با کدام پول وارد بورس نشویم؟
رشد شاخص کل بورس از ابتدای امسال تاکنون به ۷۱ درصد رسیده و همین ماجرا باعث شده است که تب سرمایه‌گذاری در این بازار بیش‌از‌پیش به جان همه ما بیفتد.
مسعود سلطانی/ شهرآرانیوز- رشد بی‌رقیب بورس در سایه رکود بازار‌های رقیب باعث شده است که این روز‌ها بیشتر مردم برای ورود به بازار سرمایه اقدام کنند یا دست‌کم فکر انجام این کار را در سر داشته باشند.
 
در عین‌حال گروهی از مردم تحت‌تأثیر هشدار‌های کارشناسان درباره حبابی‌بودن رشد بازار سرمایه از ورود به این بازار پرهیز می‌کنند.

به عقیده نگارنده آنچه برای بازار سرمایه خطرناک است نه حباب ایجادشده در برخی نماد‌ها و رشد بی‌دلیل آن‌ها، بلکه تفکر غلطی است که درباره ورود به بورس در حال ترویج است.

یکی از درس‌های ابتدایی در بازار سرمایه این است که نباید با پول قرضی وارد این بازار شویم. همچنین از پولی که سر رسید دارد یا پولی که از طریق فروش اموال ضروری به دست می‌آید نیز نباید برای سرمایه‌گذاری استفاده شود و تنها مبالغی را که می‌خواهیم پس‌انداز کنیم باید وارد این بازار کنیم.

این روز‌ها جملاتی می‌شنویم که با منطق سرمایه‌گذاری در تضاد است. جملاتی مانند اینکه «خودروم را فروختم و پولش را وارد بورس کردم!» یا «پول جهیزیه دخترم را برای مدت محدود وارد بازار می‌کنم!» یا «خانه‌ام را می‌فروشم و ۶ ماه بعد بهترش را می‌خرم!»

بازار سرمایه تا پیش از رشد پرشتاب سال ۹۸ و ۹۹ نیز نسبت به بازار‌های رقیبش بازدهی بهتری در ۱۰ سال گذشته تجربه کرده، اما این بازار همواره فرازونشیب‌هایی هم داشته است.

جای تردید نیست که در ۱۰ سال آینده بازهم بازدهی بازار سرمایه بیشتر از نرخ سود بانکی، تورم، رشد بازار مسکن، طلا و ارز خواهد بود، اما این به معنای آن نیست که بدون هیچ ریسکی می‌توان وارد این بازار شد.

برخی کانال‌های تلگرامی و افراد پُر‌هیجان تازه‌وارد به بورس، دیگران را تشویق می‌کنند که برای ورود به بازار سرمایه از پول قرضی و رهن خانه و‌... استفاده کنند.
 
این کار نه‌تنها سرمایه‌گذاری نیست بلکه نوعی قمار محسوب می‌شود. رفتار هیجانی در بازار سرمایه مترادف با قمار است و این رفتار در سایه ۲ حس غریزی در معامله‌گران تازه‌وارد اتفاق می‌افتد. ترس و طمع ۲ حسی است که همیشه موجب شکست معامله‌گران می‌شود، ترس از ریزش قیمت‌ها و طمع برای کسب سود بیشتر موجب خطا‌های شناختی و شکست‌های بزرگ در سرمایه‌گذاری می‌شود.
 

تحلیلگران بازار همواره معتقدند شدت ترس و طمع در افراد تازه‌وارد به بازار سرمایه، بسیار زیاد است و همین عوامل موجب شکست ایشان می‌شود. از سوی دیگر بدیهی به نظر می‌رسد که شدت ترس و طمع در افرادی که با پول‌های اشتباهی (پول قرضی، پول دارای سررسید و‌...) وارد بازار می‌شوند بیشتر خواهد بود و به طور طبیعی احتمال خطا در آن‌ها نیز نسبت به سایر معامله‌گران بیشتر است.
 

لطفا اگر با این تحلیل موافق هستید و افرادی را می‌شناسید که ممکن است دچار این خطا‌ها شوند، این هشدار را با آن‌ها در میان بگذارید. 

بیشتر بخوانید:
 
 
 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->