کار سخت بسکتبالیست‌های آسمان ولایت مقابل شهرداری گرگان بازگشت امیری به تمرینات پرسپولیس نتیجه بازی سپهرصدرا و شهرداری ارومیه در لیگ برتر والیبال | سند شش دانگ قعر به نام سپهر صدرا+ویدئو اولین واکنش کریم باقری به سرمربیگری پرسپولیس | تلاش برای بازگشت کریم باقری سرمربی پرسپولیس کیست؟ + بیوگرافی و سوابق تیم ها خروجی جلسه هیئت مدیره پرسپولیس| کریم باقری سرمربی موقت تا نیم‌فصل فریادهای گاریدو در رختکن پس از شکست برابر مس: شما شایسته این باخت بودید! پخش زنده بازی رئال مادرید و سویا (۲ دی ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین قرارداد موسیمانه را تمدید نکنید | خواسته پیشکسوتان آبی چیز دیگری است رسمی؛ گاریدو از پرسپولیس جدا شد برگزاری جام جهانی کشتی ۲۰۲۵ لغو شد! بازگشت برانکو به پرسپولیس؟ پرسپولیس به یحیی پیشنهاد نداد! بازگشت دوباره خانبان به پرسپولیس واکر، متهم اول سقوط منچسترسیتی بنجل‌ها، درد بی‌درمان پرسپولیس واکنش فلیک به شکست بارسلونا برابر اتلتیکومادرید خیمه استقلالی‌ها روی نیمکت هوادار رضاوند به شرایط بازی رسید سیدجلال و کریم باقری، گزینه‌‌های سرمربیگری پرسپولیس
سرخط خبرها
علم و ورزش

تمرین در ارتفاع چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۲۷۲۲۴
  • ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹
تمرین در ارتفاع چه فوایدی دارد؟
گروه زیادی از ورزشکاران وجود دارند که برای تمرینات خود مدتی در ارتفاعات اردو می‌زنند؛ اما این کار چه تأثیری برای مکانیزم بدن ورزشکاران دارد؟ هرچه از سطح دریا به ارتفاع بالاتری بروید، هوا رقیق‌تر می‌شود، درنتیجه اکسیژن کمتر شده و ازهمین‌رو تمرین در ارتفاع مشکل‌تر می‌شود. ماندن در ارتفاع باعث افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون می‌شود. یکی از وظایف مهم گلبول قرمز، حمل اکسیژن از ریه‌ها به عضلات است؛ بنابراین گلبول قرمز بیشتر، یعنی اکسیژن‌رسانی بیشتر. ازهمین‌رو برای حضور در مسابقات در ارتفاع حاضر می‌شوند.

چقدر ارتفاع نیاز است؟
بهترین ارتفاع برای تحریک تولید گلبول‌های قرمز، بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰متر از سطح دریاست که زمان مناسب برای ماندن در این ارتفاع، ۳ تا ۴ هفته است. در این مدت بهتر است ۳ تا ۷ روز نخست با شدت کمتر کار شود، ۷ تا ۱۰ روز دوم حجم تمرینات بیشتر شود و ۷ تا ۱۰ روز سوم حجم و تمرینات به اوج خود برسد. در روز‌های اول ضعف و ناتوانی در میزان آمادگی ورزشکار به‌دلیل کاهش تهویه ریوی دیده می‌شود. تمرین در ارتفاع بهتر است سالی دو‌سه مرتبه انجام شود. یکی از این ایام می‌تواند در اواخر آبان‌ماه و آذرماه یعنی زمانی که می‌خواهیم دور جدید تمرینات را شروع کنیم و دیگری فروردین‌ماه یا اردیبهشت‌ماه باشد. به عقیده کارشناسان ۲۱ روز برای ماندن در ارتفاع و ۲۱ روز پس از پایین‌آمدن بهترین مدت برای مسابقه است. در اواخر ماه دوم که از ارتفاع پایین آمدید، فواید تمرین در ارتفاع تقریبا از دست می‌رود و بعد از ۳ ماه به‌طورکلی از بین می‌رود.

تمرین در ارتفاع عوارض دارد؟
فعالیت در ارتفاع بیشتر از ۳ هزار متر می‌تواند همراه با عوارض جانبی در روز‌های نخست باشد. عوارضی همچون سردرد، کاهش اشتها، تهوع و کم‌خوابی ممکن است به سراغ ورزشکاران بیاید؛ البته افزایش ناگهانی در ضربان قلب ممکن است یک اخطار اولیه باشد که دچار عارضه تمرین بیش‌از‌حد در ارتفاع شده‌اید و باید به سطح دریا برگردید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->