واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

انتقال کرونا از طریق غذا به بدن

  • کد خبر: ۲۷۵۶۲
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
  • ۵
انتقال کرونا از طریق غذا به بدن
استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس کرونا مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.
به گزارش شهرآرانیوز، سید امیر محمد مرتضویان، دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در پاسخ به نگرانی مردم در سامانه ۴۰۳۰ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت مبنی بر تأثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه‌های پزشکی و درمانی متمرکز است.


وی با تأکید بر اینکه محصولات غذایی هم می‌تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذا‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق درخصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فراورده‌ها چقدر است.

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده‌شدن ثانویه انواع فراورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.


وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فراورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده‌شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فراورده‌های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فراورده‌ها هم به دلیل پاکیزه‌تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرایند‌های تولید بسیار کمتر از فراورده‌های سنتی و صنفی است. فراورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فراورده‌های سنتی برخوردارند، به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته‌بندی هستند، استفاده کنند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: محصولات بسته‌بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می‌شوند. به همین دلیل تأکید داریم که فراورده‌های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان‌های بسته‌بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند، اما باید بسته‌بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شست‌وشو شود.


مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی‌هایی که در مواد قنادی‌ها فروخته می‌شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید۱۹ به‌ویژه بعد از خارج‌شدن از فر‌های شیرینی‌پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که درخصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به‌طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.


استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه تخمین‌های علمی نشان می‌داد که احتمال غیر‌فعال‌شدن ویروس کووید۱۹ در دمای ۶۰ تا ۶۵ درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد:، اما تحقیقی از مجله «لن ست» منتشر شد که نشان می‌دهد این ویروس در دمای ۷۵ درجه هم به مدت ۵ دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با‌توجه‌به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب‌ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد؛ بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می‌تواند پاسخ‌گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد.


منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ل ع
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
1
12
تازه یادتون افتاده تو مواد غذایی وجود داره!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
2
کاش مسولان دولت و خود ریس جمهور یه کم وجدان کاری و انسانیت داشتن
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
3
استاد شما اول برو تحقیقات بسیار وسیع رو انجام بده وقتی به نتیجه رسیدی بیا اعلام کن.
شبنم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
1
Mn
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
2
0
سلام به نظر بنده دیگه خیلی دارن گنده اش میکنن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->