تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه
سرخط خبرها

انتقال کرونا از طریق غذا به بدن

  • کد خبر: ۲۷۵۶۲
  • ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۸
  • ۵
انتقال کرونا از طریق غذا به بدن
استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ویروس کرونا مانند سایر ویروس‌ها می‌تواند از طریق غذا هم به بدن منتقل شود.
به گزارش شهرآرانیوز، سید امیر محمد مرتضویان، دکترای صنایع غذایی و استاد دانشگاه شهید بهشتی - انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور در پاسخ به نگرانی مردم در سامانه ۴۰۳۰ ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت بهداشت مبنی بر تأثیر ویروس کرونا روی مواد غذایی، افزود: اگرچه موضوع ماندگاری ویروس روی مواد غذایی بسیار حائز اهمیت است، اما کمتر در کشور و جهان به این بحث پرداخته شده است و تحقیقات ویروس کرونا بیشتر در زمینه جنبه‌های پزشکی و درمانی متمرکز است.


وی با تأکید بر اینکه محصولات غذایی هم می‌تواند به ویروس کرونا آلوده شده باشد، گفت: مدت زمان ماندگاری این ویروس روی انواع غذا‌ها هنوز به طور دقیق مشخص نشده به همین دلیل باید یک تحقیق بسیار علمی و دقیق درخصوص این موضوع انجام شود تا نشان دهد که مدت زمان ماندگاری روی انواع مواد غذایی مانند شیر پاستوریزه، انواع پنیر، دوغ، خامه، گوشت، سوسیس و کالباس، غلات و نان، انواع حبوبات و دیگر فراورده‌ها چقدر است.

مرتضویان ادامه داد: احتمال آلوده‌شدن ثانویه انواع فراورده‌های سنتی مثل شیر و نان در صورت آلودگی محیط پس از تولید به ویروس کرونا وجود دارد. به همین دلیل باید چالش‌هایی که در این زمینه وجود دارد را با تحقیق درست، برطرف کنیم.


وی با اشاره به اینکه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که اگر فراورده پاستوریزه باشد ریسک آلوده‌شدن به ویروس کرونا کاهش می‌یابد، افزود: توصیه می‌کنیم که مردم بیشتر فراورده‌های صنعتی مصرف کنند چراکه احتمال سرایت این ویروس به این فراورده‌ها هم به دلیل پاکیزه‌تر بودن محیط‌های تولید و هم اعمال فرایند‌های تولید بسیار کمتر از فراورده‌های سنتی و صنفی است. فراورده‌های صنعتی از درجه بهداشتی بالاتری نسبت به فراورده‌های سنتی برخوردارند، به همین دلیل مردم بهتر است از محصولاتی که بسته‌بندی هستند، استفاده کنند.

استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: محصولات بسته‌بندی مانع ورود ویروس به محصولات غذایی به صورت آلودگی ثانویه می‌شوند. به همین دلیل تأکید داریم که فراورده‌های صنعتی از ایمنی بالاتری برخوردار است. حتی نان‌های بسته‌بندی نسبت به نان‌های صنفی ایمنی بیشتری دارند، اما باید بسته‌بندی با پس از ورود به منزل و پیش از باز کردن محصول، ضدعفونی یا شست‌وشو شود.


مرتضویان با اشاره به مصرف انواع شیرینی جات تصریح کرد: تضمینی در خصوص بهداشتی بودن انواع شیرینی‌هایی که در مواد قنادی‌ها فروخته می‌شود وجود ندارد، چرا که احتمال آلودگی این محصولات به ویروس کووید۱۹ به‌ویژه بعد از خارج‌شدن از فر‌های شیرینی‌پزی وجود دارد.

وی به مباحثی که درخصوص اینکه اگر ماده اولیه محصولات غذایی صنعتی به ویروس آلوده بودند، آیا احتمال آلوده بودن این محصولات بعد از تولید و حرارت هنوز هم وجود دارد یا خیر، گفت: به‌طور دقیق این موضوع هنوز مشخص نشده است.


استاد علوم و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه تخمین‌های علمی نشان می‌داد که احتمال غیر‌فعال‌شدن ویروس کووید۱۹ در دمای ۶۰ تا ۶۵ درجه و در چند ثانیه وجود دارد، تصریح کرد:، اما تحقیقی از مجله «لن ست» منتشر شد که نشان می‌دهد این ویروس در دمای ۷۵ درجه هم به مدت ۵ دقیقه مقاومت کرده است. البته این تحقیق در مواد غذایی نبوده و با‌توجه‌به اثرات حفاظتی ترکیبات مواد غذایی بر میکروب‌ها، ممکن است در مواد غذایی این دمای ماندگاری بیشتر هم باشد؛ بنابراین فقط انجام تحقیقات مستقیم و دقیق در مواد غذایی می‌تواند پاسخ‌گوی چگونگی سرایت این ویروس از راه غذا و به ویژه ماندگاری آن در انواع مواد غذایی باشد.


منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ل ع
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۲
1
12
تازه یادتون افتاده تو مواد غذایی وجود داره!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
2
کاش مسولان دولت و خود ریس جمهور یه کم وجدان کاری و انسانیت داشتن
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
3
استاد شما اول برو تحقیقات بسیار وسیع رو انجام بده وقتی به نتیجه رسیدی بیا اعلام کن.
شبنم
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
0
1
Mn
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۳
2
0
سلام به نظر بنده دیگه خیلی دارن گنده اش میکنن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->