پرداخت ۱۳۰۰ میلیارد تومان سود به سهامداران از طریق سجام + جزئیات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) قیمت کالاهای تنظیم‌بازاری ویژه محرم اعلام شد | گوشت و مرغ چند؟ ماجرای پیامک ثبت‌نام «سبد معیشتی» و «حمایت خانوار» چه بود؟ انتهای موج چهارم نزول طلا کجاست؟ (۱۸ تیر ۱۴۰۳) آغاز دور جدید عرضه خودرو‌های وارداتی از امروز (۱۸ تیر ۱۴۰۳) با اقساط پنج‌ساله به قیمت نمایندگی، خودرو‌های پرطرفدار بخرید + جزئیات (۱۸ تیر ۱۴۰۳) کاهش قیمت میوه در مشهد (۱۸ تیر ۱۴۰۳) | موز کیلویی ۴۵ هزار تومان + جدول جهش ۱۱.۶ میلیارد دلاری ارزش بورس تهران در روز‌های پیش و پس از انتخابات! رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد
سرخط خبرها

دلار و سکه روی ریل کاهش

  • کد خبر: ۲۸۶۴۹
  • ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۲
دلار و سکه روی ریل کاهش
در دومین روز هفته، دلار نخستین کاهش خود پس از دو افزایش متوالی را ثبت کرد.
به گزارش شهرآرانیوز، روز یکشنبه، شاخص ارزی ۵۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۷هزار و ۵۷۰ تومان رسید. این کاهش در حالی ثبت شد که افزایشی‌های بازار انتظار شکسته شدن سطح مقاومتی ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومانی را داشتند؛ شکست این سطح جاده را برای ورود دلار به کانال ۱۸ هزار تومانی هموار می‌کرد.

دلار زور مرزشکنی نداشت
با این حال، دیروز دلار نه تنها زور مرزشکنی نداشت، بلکه با ضعف تقاضا در مسیر نزولی قرار گرفت. به گفته فعالان، دیروز کمتر معامله‌گری تمایل به خرید ارز داشت و بازار از همان ابتدای روز در دست کاهشی‌ها قرار گرفت. بخشی از فعالان، این شروع کاهشی را ناشی از نزولی می‌دانستند که بازار از بعدازظهر روز شنبه با افزایش فروش‌ها تجربه کرده بود. به گفته فعالان، بسیاری از تحلیل گران فنی نیز به معامله‌گران هشدار داده بودند که بازار تا از سطح ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومانی عبور نکند، توان نزول قیمت را خواهد داشت. این ادعا از آن جهت مطرح می‌شد که در همین هفته گذشته، شاخص ارزی دو بار در برابر شکستن سطح یاد شده ناکام شده بود.

در مقابل، برخی دیگر از معامله‌گران نیز عنوان می‌کردند که روز یکشنبه فرصت مناسبی برای افزایش قیمت دلار است؛ از نظر آنها، پس از اینکه قیمت دلار از سطح حمایتی ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان عبور کرد، به بازیگران فنی این سیگنال را داد که آمادگی برای رشد بیشتر رقم خورده است. در واقع از نظر آنها، این موضوع نشان دهنده برخورد دلار به کف بود و این موضوع موجب می‌شد که خریداران با جسارت بیشتری وارد بازار شوند. برخلاف انتظار این گروه، روز یکشنبه اوضاع به کام کاهشی‌ها شد و قیمت راه نزولی را در پیش گرفت.

همزمان با کاهش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر نزولی قرار گرفت؛ روز یکشنبه، فلز گرانبهای داخلی ۴۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۷ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی در صورتی که از کانال ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی پایین‌تر برود، احتمال افت بیشتر این فلز گرانبها وجود خواهد داشت.

با این حال، برخی از فعالان بازار داخلی به افزایش بهای طلای جهانی خوشبین هستند و معتقدند ادامه تظاهرات در امریکا و افزایش تنش‌های این کشور با چین می‌تواند منجر به افزایش تقاضای طلا به‌عنوان دارایی امن شود. برخی فعالان بازار داخلی امیدوارند که افزایش بهای طلای جهانی، سکه را به جاده افزایشی بازگرداند. این نکته را باید در نظر گرفت که سکه در سال ۹۹ رشد قابل‌توجهی را تجربه کرده است و از نظر برخی فعالان، قیمت فلز گرانبهای داخلی در سطوح تاریخی قرار گرفته که فروش در آن‌ها برای بسیاری از افراد جذاب است. البته تا زمانی که سکه بالای ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار دارد، انتظارات افزایشی در بازار هم چنان فعال خواهند ماند.

سکه در صورتی که دلار در مسیر کاهشی قرار بگیرد، به احتمال زیاد حتی با وجود افزایش طلای جهانی، کاهشی می‌شود، هر چند که از سرعت کاهش آن کاسته خواهد شد. به گفته فعالان ارزش دلار روز یکشنبه در کشور‌های همسایه چندان بالا نبود و سیگنال افزایشی خاصی نیز از خود نشان نمی‌داد. این موضوع موجب می‌شد که احتمال افت بیشتر دلار برای برخی از معامله‌گران بازار داخلی هم چنان مطرح باشد. روز یکشنبه نرخ حواله درهم نیز کاهشی بود و از این سمت نیز به بازار ارز داخلی فشار وارد می‌شد.

با این حال، هم چنان قیمت درهم در سطحی قرار دارد که می‌تواند دلار را به سوی قیمت‌های بالاتر هدایت کند. به نظر می‌رسد آنچه باعث شده است که شاخص ارزی در روز‌های اخیر افزایش خاصی را تجربه نکند، ضعف تقاضا برای اسکناس نقدی است. در مورد تقاضای حواله‌ای نیز به نظر می‌رسد سمت عرضه تقویت شده و انگیزه صادرکنندگان نیز با توجه به افزایش نرخ در سامانه نیما بالاتر رفته است. دیروز در حالی که قیمت دلار در بازار آزاد کاهشی شد، ارزش دلار بر تابلوی صرافی ملی روی عدد ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومانی قرار گرفت که روز شنبه در آن قرار داشت.

منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->