پنج شرط مهم ترامپ برای عادی‌سازی روابط با سوریه فرانسه: زمان فشار ویرانگر اقتصادی بر روسیه فرا رسیده است لاوروف: روسیه به دنبال گسترش روابطش با جهان اسلام است جزئیات تازه از سفر پوتین به ایران ترامپ راهی دوحه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعضای کابینه چهاردهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟ (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس مجلس اندونزی خواستار پایان جنگ غزه شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراضات گسترده مردم ژاپن به حضور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در کشورشان + فیلم روایتی از دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهدای امدادگر با رهبر انقلاب قالیباف: حرف‌های دیشب ترامپ نشان داد که او در توهم به‌سر می‌برد | ایران دنبال سلاح هسته‌ای نیست + فیلم رهبر کره‌شمالی بر تقویت توان نظامی کشورش بر پایه پهپادها تأکید کرد توضیحات عراقچی درباره آخرین اخبار مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا + فیلم وزیر نفت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین نداریم دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، تثبیت مواضع و امید به توافق سخنگوی دولت خطاب به ترامپ: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست + فیلم ترامپ و جولانی دیدار کردند + تصاویر رئیس کمیسیون مجلس: چرا باید ویلاهای استان مازندران همه برق داشته باشند اما برق کارخانه سیمان و واحدهای تولیدی قطع شود؟ ظهوریان: درباره لوایح پالرمو و CFT، به نظر نمایندگان دوره فعلی مجلس توجه شود، نه نمایندگان مجلس دهم جزئیات مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا فاش شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله پهپاد‌های رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حملات موشکی گردان‌های القدس به شهرک‌های صهیونیست‌نشین (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعطیلی دوباره فرودگاه بن‌گوریون در پی حمله موشکی یمن + فیلم (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) مخالفت شورای امنیت با طرح آمریکایی - صهیونیستی درباره ارسال کمک به غزه (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) رویترز: ایران روز جمعه در استانبول با طرف‌های اروپاییِ برجام گفت‌و‌گو خواهد کرد رئیس‌جمهور در نشست با شهرداران کلان‌شهرها: شهرداری‌ها برای ارتقای خدمات خود برنامه تهیه کنند تا اختیارات آن‌ها در چارچوب آن افزایش یابد سازمان ملل: ۱۰ هفته است، غذا، دارو، آب و چادر وارد غزه نشده است یمن فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک هایپرسونیک هدف قرار داد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

یک سفر؛ حاشیه، متن و فرامتن!

  • کد خبر: ۲۹۱۰۹۲
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۱
یک سفر؛ حاشیه، متن و فرامتن!
رئیس جمهور پزشکیان، از سفر نیویورک که آن را سفری پر برکت نامید به وطن برگشت. او از فرصتی گفت که فراهم شد تا با سران کشور‌ها به گفتگو بنشیند و در سازمان ملل متحد سخن بگوید.

رئیس جمهور پزشکیان، از سفر نیویورک که آن را سفری پر برکت نامید به وطن برگشت. او از فرصتی گفت که فراهم شد تا با سران کشور‌ها به گفتگو بنشیند و در سازمان ملل متحد سخن بگوید. او از ادامه جلساتی خبر داد که در آینده با کشور‌های اسلامی خواهد داشت. دغدغه جنایت‌های رژیم غاصب صهیونیستی و مظلومیت غزه، درگفت وگو‌های او با سران اروپایی هم به کلمه تبدیل شد تا صدای بی صدایان به گوش کسانی برسد که عادت به نشنیدن دارند.

ضرورت رفع تحریم‌ها و برنامه‌های نو برای زنده کردن برجام هم از نگاه به کلامِ رئیس جمهور آمد تا بخوانیم و بدانیم که پزشکیان برای آینده‌ای مسعود برای وطن دغدغه‌های بزرگ دارد. او کوشید جوری سخن بگوید که جهان از ایران صدای واحد بشنود. هرچند برخی‌ها به، اما و اگر‌هایی پرداختند که از طول سفر بیشتر بود از جمله درباره تعداد همراهان رئیس جمهور در سفر به نیویورک، با آمار‌های متفاوت. یادمان هست، در باره کاروان همراهان رؤسای جمهور پیشین هم همین حرف و حدیث‌ها بود. آنچه میان این بازی اعداد مغفول می‌ماند میزان اثرگذاری افراد به سفر رفته است. 

این خیلی، خیلی مهم‌تر از تعداد افراد است. ما می‌گوییم چیزی را بگو که بتوانی بنویسی. چیزی را بنویس که بتوانی امضا بکنی. چیزی را امضا کن که بتوانی عمل کنی. حالا هم می‌گوییم این بار که گذشت، اما همیشه باید کسانی را به سفر برد که مؤثر باشند. آثارشان سازنده باشد. سازندگی شان در سامان یافتن زندگی مردم نمود عینی داشته باشد. نمودی که رئیس جمهور بتواند با سینه سپر و سر بالا مسئولیت آن را به عهده بگیرد. 

اینکه آیا در سفر‌های سابق به این مهم توجه شده است و یا در سفر اخیر می‌توان چنین برآوردی داشت؟ مسئله‌ای است که باید کارنامه‌ای به آن توجه کرد. اگر حافظه‌های ما، سفر به سفر، صفر نشده باشد می‌توانیم به رؤسای جمهور از گذشته تا امروز و هیئت‌های همراهشان، نمره دهیم و برایشان کارنامه رقم بزنیم. وجدان عمومی هم تا کنون درباره آن قضاوت کرده و خواهد کرد.

امیدواریم هیچ کس در برابر این قضاوت عمومی، رفوزه نشود. به هر حال، این آخرین سفر نبود و باز هم در پیش خواهد بود از این نوع حرکت ها، لذا باید حساب شده‌تر از پیش، متناسب با نیاز‌ها و اثرگذاری‌ها فهرست همراهان را کامل کنیم. خبرها، اما از نقش آفرینی اعضای کاروان حکایت داشت که هرکدام کوشیدند در جای خود، سازند و مؤثر باشند. به نوعی شاهد یک هارمونی در گفتار‌ها و رفتار‌ها بودیم که این پیام را به دنیا مخابره می‌کرد، ملت ایران، همه با هم هستند. 

در برابر جهان بر اساس منافع ملی خود، رفتاری درست و دقیق دارند. نگاه به شرق همچنان در دکترین سیاست ایران با قوت ادامه دارد چنان که برای اصلاح نگاه غرب هم سیاست گذاری می‌شود. مهم‌تر از همه حاشیه ها، متن و فرامتنِ سفر بود که به نام ایران اسلامی رقم خورد ان شاءا... به تعظیم نام وطن بینجامد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->