مراکز تعویض پلاک خودرو فردا (سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل نیست سرانه مصرف حبوبات در ایران پایین‌تر از جهان است آیا مدارس و ادارات استان خراسان شمالی فردا سه‌شنبه (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ چه تعداد آمبولانس در سال آینده به ناوگان اورژانس کشور وارد می‌شود؟ دعوت از اینفلوئنسر‌های آمریکایی برای حضور در هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران اعلام شرایط فروش نقدی و اقساطی ۶ محصول کرمان موتور + جدول (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) صالحی‌ امیری: «۲۲ بهمن»، الگویی برای ملت آزادی‌خواه جهان است شایع‌ترین علائم حمله قلبی را بشناسید دلایل کاهش بودجه تحقیقات پزشکی در آمریکا چیست؟ برقراری پرواز‌های فوق‌العاده تهران_مشهد و برعکس برای نیمه‌شعبان ۱۴۰۳ آیا مدارس، ادارات و بانک‌های مشهد و خراسان رضوی فردا (سه‌شنبه، ۲۳ بهمن ۱۴۰۳) تعطیل است؟ میزان بارش برف مشهد و خراسان رضوی در یکشنبه برفی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) | فریمان رکورددار بارش برف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۲ بهمن ۱۴۰۳) | کاهش دمای مشهد به منفی۹ درجه مسمومیت جمعی ۲۲ نفر در میدان خراسان تهران با مونوکسیدکربن (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) هزار و ۱۹۱ فرد گرفتار در برف و کولاک خراسان رضوی امدادرسانی شدند (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) تاریخ واریز حقوق بهمن‌ماه ۱۴۰۳ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا (۲۳ بهمن ۱۴۰۳) محور‌های اصلی و فرعی جاده‌های خراسان رضوی باز است (۲۲ بهمن ۱۴۰۳) سازمان محیط زیست خبر داد: ممنوعیت صدور موافقت اصولی جدید برای ایجاد باغ‌ وحش در کشور جاده مشهد به کلات بسته شد (۲۱بهمن ماه ۱۴۰۳) آمار موالید کشور در سال ۱۴۰۳ کمتر از یک میلیون نفر است امدادرسانی به ۲ مادر باردار در کولاک و برف تایباد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) تصادف جاده‌ای در تایباد پنج مصدوم برجای گذاشت (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) امدادرسانی هلال احمر به مسافران دو اتوبوس در جاده‌های خراسان رضوی (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) ۶ هزار تماس با اورژانس ۱۱۵ مشهد | ۳۰ مأموریت مرتبط با زمین‌خوردگی تصادف در محور قوچان خراسان رضوی با سه مصدوم (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) مادر ۲۳ ساله مشهدی ۶ قلو به دنیا آورد + فیلم (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) کمربندی رباط سفید در محور منتهی به مشهد مسدود شد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳) طرز تهیه شیرینی نخودی در خانه + فیلم تأکید استاندار خراسان رضوی بر نقش پررنگ دانشگاه فردوسی در مدیریت و حل مسائل استان امدادرسانی به خودرو‌های گرفتار در برف و کولاک خراسان رضوی ادامه دارد (۲۱ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

میکروب‌های بیماری لثه می‌توانند در تحریک سرطان نقش داشته باشند

  • کد خبر: ۲۹۱۹۵۰
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
میکروب‌های بیماری لثه می‌توانند در تحریک سرطان نقش داشته باشند
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد باکتری‌هایی که باعث بیماری لثه می‌شوند نیز می‌توانند خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را در افراد افزایش دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دریافتند بیش از ۱۲ گونه باکتری با افزایش ۵۰ درصدی خطر ابتلاء به سرطان سر و گردن مرتبط هستند.

دکتر «ریچارد هیز»، یکی از نویسندگان ارشد از دانشگاه نیویورک، گفت: «نتایج ما دلیل دیگری برای حفظ عادات خوب بهداشت دهان و دندان است. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نه تنها ممکن است به پیشگیری از بیماری پریودنتال (بیماری لثه) کمک کند، بلکه ممکن است از سرطان سر و گردن نیز محافظت کند.»

محققان خاطرنشان کردند که برخی از این میکروب‌ها به عفونت‌های جدی لثه منجر می‌شوند که می‌تواند استخوان فک و بافت‌های نرم اطراف دندان‌ها را از بین ببرد.

برای این مطالعه، محققان داده‌های سه پروژه تحقیقاتی در حال انجام از نزدیک به ۱۶۰۰۰۰ نفر را تجزیه و تحلیل کردند و همه عوامل خطر بالقوه سرطان را در آنها بررسی کردند.

به عنوان بخشی از این تحقیق، همه شرکت‌کنندگان نمونه‌هایی از بزاق ارائه کردند که تعداد و انواع باکتری‌های موجود در دهان آنها را نشان می‌داد.

در این مطالعه، محققان افراد را به مدت ۱۰ تا ۱۵ سال پیگیری کردند تا ابتلاء به هر نوع سرطان را ثبت کنند. در این مدت ۲۳۶ بیمار مبتلا به سرطان سر و گردن تشخیص داده شدند.

تیم تحقیق میکروب‌های دهان بیماران سرطانی سر و گردن را با میکروب‌های ۴۵۸ نفر دیگر که به سرطان مبتلا نشده بودند، مقایسه کردند.

به طور کلی، نشان داده شد که ۱۳ گونه باکتری خطر ابتلاء به سرطان سر و گردن را افزایش یا کاهش می‌دهند که در مجموع باعث افزایش خطر ۳۰ درصدی می‌شود.

محققان افزودند هنگامی که با پنج گونه باکتری دیگر که اغلب در بیماری لثه دیده می‌شوند ترکیب شود، خطر کلی تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

هیز گفت: «یافته‌های ما بینش جدیدی در رابطه بین میکروبیوم دهان و سرطان‌های سر و گردن ارائه می‌دهد. این باکتری‌ها ممکن است به عنوان نشانگر‌های زیستی برای شناسایی افراد در معرض خطر عمل کنند.»

محققان خاطرنشان کردند که این مطالعه هیچ افزایش خطر سرطان ناشی از قارچ‌های طبیعی در دهان را نشان نداد.

منبع: عصر ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->