مدارس و دانشگاه‌های این استان تا پایان هفته مجازی شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

استفاده بیش از حد کودکان از فناوری‌های نوین و اثرات سوء آن بر سلامتی

  • کد خبر: ۲۹۴۰۵۸
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۸
استفاده بیش از حد کودکان از فناوری‌های نوین و اثرات سوء آن بر سلامتی
استفاده گسترده و بیش از حد کودکان از فناوری‌های جدید از جمله گوشی موبایل، تبلت و رایانه و غرق شدن در بازی‌های مختلف رایانه‌ای و بعضا توام با خشونت، که هیچ گونه سنخیتی با سن آنان ندارد، به گونه نگران کننده‌ای افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که والدین پرمشغله، رهایی لحظه‌ای از دست کودکان را با تسلیم گوشی همراه و در اختیار گذاشتن تبلت رقم می‌زنند، استفاده از گوشی همراه و دیگر فناوری‌های نوین که با فهم و سن کودکان هیچ تناسبی ندارد، بسیاری از عوارض و تبعات منفی را به دنبال دارد.

تاثیر منفی برخواب، کاهش فعالیت فیزیکی و تحرک بدنی کودکان و عوارض سلامتی برای آنان، کاهش مهارت‌های اجتماعی به دلیل گذراندن بخش زیادی از اوقات با فناوری‌های نو و دنیای مجازی به جای ارتباط گیری با هم‌سن و سالان و اعضای خانواده از جمله عوارض جدی و اجتناب ناپذیر گرفتاری در این شرایط برای کودکان است.

اگرچه بهره‌مندی، آشنایی و استفاده از فناوری، در جای خود یک ضرورت است و می‌تواند تاثیرات و آثار مثبتی هم به همراه داشته باشد که از آن جمله می‌توان به بهره مندی از آموزش‌های برخط، ورود به عرصه فناوری و آشنایی با دنیای آینده، سهولت ارتباط با افراد در جغرافیای دور و ... اشاره کرد.

چالش عمده این روز‌های دنیای معصوم کودکانه، که شاید بزرگتر‌ها کمتر بدان توجه داشته باشند این است که کودکان امروز دیگر به بازی‌های کودکانه‌ای مانند خاله بازی، بازی با عروسک، بازی در کوچه و خیابان و کشتی‌های بچه گانه، بازی‌های فکری، بازی مار و پله، لی لی بازی و نیز قصه‌های شبانه و لالایی قبل از خواب روی خوش نشان نمی‌دهند و این زنگ خطری برای آینده این نسل است.

امروز مهم‌ترین اسباب بازی کودکان بالای ۲ سال، گوشی‌های تلفن همراه پدر و مادر‌ها و تبلت‌هایی است که والدین یا برای رهایی از تقاضای بی توقف کودک برای گوشی همراهشان، یا برای چشم و هم چشمی و یا به دلیل تقاضای کودک به دلیل برخورداری دیگر هم‌سن و سالانش خریداری می‌کنند.

این وضعیت به اینجا ختم نمی‌شود و گاه حتی پدر‌ها و مادر‌ها برای آرام کردن کودکان به سرگرم کردن آنان با گوشی موبایل و تبلت تن می‌دهند و این همان کاری است که نباید رخ دهد؛ این گونه به نظر می‌رسد که کودکان امروز کمتر از حقوق حقه خود یعنی بازی، آن هم در دنیای واقعی و متناسب با سن شان بهره مند می‌شوند.

کودکان امروز نسبت به کودکان نسل‌های گذشته خواهران و برادران کمتری دارند و یا اصلا ندارند، و این آغاز مظلومیت و تحمیل تنهایی به نسل نو این روزگار است.

بی توجهی به نیاز‌های اساسی کودکان به دلیل مشغله والدین، بی اعتنایی به خواسته‌های به حق آنان، غفلت از تعلیم، تربیت و پرورش کودکان، بی مسوولیتی والدین نسبت به نحوه گذران اوقات فراغت کودکان و حتی کیفیت و سلامت خوراک و تغذیه آنها. همه و همه از رخداد‌هایی است که اکنون در جامعه نسبت به کودکان روا داشته می‌شود.

به عقیده کارشناسان و روانشناسان، ذهن کودک در هر مرحله از نوزادی تا قبل از ورود به مدرسه، به عنوان مهمترین دوره زندگی یک انسان در حال شکل گیری، یادگیری، جمع بندی، پرورش و کسب تجربه از دنیای اطراف است.

در این روند رشدگونه نه تنها بازی‌های رایانه ای، مجازی و اینترنتی به هیچ وجه قرابت و سنخیتی با ذهن کودک ندارد بلکه روند رشد ذهنی وی را دچار اختلال و نقص شدید هم می‌کند و حتی بینایی و سلامت آینده کودک را مخدوش می‌کند.

در جامعه امروز با توجه به پایین بودن آستانه تحمل والدین و تلاش برای آرام کردن کودک به هر قیمتی، سرگرم کردن کودکان با گوشی‌های موبایل و بازی‌های رایانه‌ای مصداق عینی بی‌توجهی و غفلت نسبت به کودک و نیاز‌های طبیعی و به حق اوست که این روز‌ها عمومیت و گسترش بسیاری پیدا کرده است و آثار و عواقب آن در آینده‌های نه چندان دور روشن و نمایان خواهد شد.

در کنار همه مضرات استفاده از بازی‌های رایانه‌ای و گوشی‌های تلفن همراه، که از آن جمله می‌توان به آسیب‌های گردنی، حرکتی و سلامتی و حتی فکری برای کودک اشاره کرد، این روند می‌تواند به ممانعت از جامعه پذیری کودک و میل او به حضور در جمع منجر شود و چه بسا میل به تنهایی را در کودک تقویت و وی را دچار مشکلات اجتماع پذیری و چالش‌های برقراری ارتباط با دیگر کودکان کند.

توجه به اصل تربیت و سرگرمی کودک از وظایف والدین است که نباید نسبت به انجام هرچه بهتر این وظیفه تعلل، کوتاهی و یا غفلت کنند و در شرایطی که استفاده از فناوری‌های نو توسط کودکان به معضلی شایع بدل شده است، دست‌کم می‌توان با مدیریت بر این استفاده‌ها و برنامه ریزی برای بهره مندی کودکان از آن، در راستای سوق دادن رشد و تربیت کودک به سمت مطلوب تلاش کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->