اگر میخواهید مبتلا به آلزایمر نشوید این چهار دمنوش را فراموش نکنید با تمرین این مهارت از پیری زودرس جلوگیری کنید تلاش ۱۵ آتش نشان مشهدی برای اطفای حریق تانکر قیر (۴ آبان ۱۴۰۳) حادثه سقوط خودرو پژو پارس در بزرگراه هاشمی رفسنجانی مشهد+ جزییات (۴ آبان ۱۴۰۳) مسمومیت سه عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در امیریه مشهد (۴ آبان ۱۴۰۳) تعداد قربانیان طوفان ترامی در فیلیپین به ۴۶ نفر رسید انتظار ۲۵ بیمار دچار نارسایی قلبی در شمال شرق کشور برای پیوند نجات ۸ محبوس از حادثه آتش سوزی یک هتل آپارتمان در مشهد (۴ آبان ۱۴۰۳) زمان آغاز ثبت‌نام بیست‌وهفتمین دوره ازدواج دانشجویی مشخص شد + شرایط ثبت نام جزئیات ترور حجت‌الاسلام صباحی از زبان فرماندار کازرون مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی: در حال حاضر راه‌های روستایی در برخی شهرستان‌ها مسدود هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز جمعه (۴ آبان ۱۴۰۳) | بارش‌ها تا بعدازظهر ادامه دارد بارش برف و باران در ۱۱ استان کشور (۴ آبان ۱۴۰۳) ویدئو| ۵۷۲ هزار نفر تا پایان سال وام ازدواج خود را دریافت می‌کنند رسم غلط تیراندازی در مراسم عروسی جان دختربچه فسایی را گرفت دستگیری ۱۵ سرشاخه یک شرکت هرمی در مشهد ابتلای یک و‌نیم درصد جمعیت کشور به ویروس هپاتیت مهار آتش سوزی در منزل مسکونی در بلوار سید رضی مشهد (۳ آبان ۱۴۰۳) توقف پرواز‌های شرکت هواپیمایی قطر به مقصد ایران، عراق و لبنان (۳ آبان ۱۴۰۳) همه‌چیز درباره قانون جدید الزام ثبت معاملات اموال غیرمنقول | همکاری ضعیف مشاوران املاک خراسان رضوی با قانون نه به استرس و تنش در محیط‌های کاری مدیریت استرس­ در محیط‌های کاری | کار مِنهای تنش رشد نگران کننده سکته مغزی | چه عواملی در بروز این بیماری موثر است؟ راننده‌های اداره بهزیستی خراسان رضوی سهمی از رفاهیات ندارند پیشرفت قابل توجه در شناسه‌گذاری تجهیزات پزشکی
سرخط خبرها

بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۵۲۲۵
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟
کبد چرب به دلیل کم‌تحرکی، افزایش وزن و استفاده از غذا‌های پرکالری و کم‌فیبر و مصرف غذا‌های آماده بروز می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آنچه مسلم است و می‌توان بر این ادعا تأکید و اصرار داشت، این است که کبد چرب را می‌توان سوغات زندگی صنعتی دانست که باعث تهدید سلامت جوامع شده است.

در این بین، متأسفانه شاهد شیوع این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی هم هستیم؛ در حالی که تا یکی دو دهه قبل، این قبیل عارضه‌ها را می‌بایست در سنین بزرگسالی به بعد جستجو می‌کردیم. اما، امروزه شاهد کبد چرب در کودکان و نوجوانانی هستیم که به سمت مصرف خوراکی‌ها و غذا‌های آماده رفته اند و در عین حال، هیچ تحرک و فعالیت فیزیکی هم ندارند.

عبدالرضا نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران، با عنوان این مطلب که چاقی و عوارض آن در ایران به سرعت رو به افزایش است، گفت: با این روند که پیش می‌رویم، جایگاه ایران در جهان از رتبه فعلی که چهل و دوم است، در ۱۴۱۴ به رتبه نهم می‌رسد.

سیدموید علویان فوق تخصص گوارش و کبد، در رابطه با نقش بوفه مدارس در شیوع کبد چرب، گفت: بسیاری از بوفه‌ها به کودکان مواد غذایی مانند کیک‌هایی با قند و روغن‌های ناسالم می‌فروشند. این کیک‌ها ممکن است دارای شیره‌های خوشمزه ولی غیربهداشتی باشند که باعث می‌شود کودکان به مصرف خوراکی‌های بسیار شیرین عادت کنند.

وی در عین حال تاکید کرد: گرسنگی ناشی از اُفت قند خون می‌تواند قدرت یادگیری را کاهش دهد، اما برخی از میان‌وعده‌هایی که در بوفه مدارس ارائه می‌شوند، چندان سالم نیستند.

علویان در ادامه چند پیشنهاد را برای عرضه تغذیه سالم در بوفه مدارس مطرح کرد و افزود: به جای چیپس‌های صنعتی که حاوی اسید‌های چرب ترانس و نمک بالا هستند، می‌توان سیب‌زمینی سرخ‌کرده خانگی با روغن‌های سالم و کم‌نمک به همراه ادویه‌های طبیعی مانند آویشن و پودر سیر پیشنهاد کرد.

وی گفت: بیسکویت‌های صنعتی اغلب حاوی شکر اضافی و مواد مضر هستند. به جای آن، می‌توان کیک‌های خانگی با مواد اولیه مرغوب به دانش‌آموزان داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آبمیوه‌های آماده ارزش غذایی پایینی دارند. بهتر است این نوشیدنی‌ها با میوه‌های تازه و فصل جایگزین شوند. همچنین، نوشابه‌های گازدار به دلیل قند بالا و ارزش غذایی کم توصیه نمی‌شوند. دوغ به عنوان یک جایگزین سالم می‌تواند به بهبود تغذیه دانش‌آموزان کمک کند.

علویان با عنوان این مطلب که پفک حاوی نمک فراوان و ارزش غذایی کمی است، گفت: ذرت بو داده می‌تواند به عنوان منبع فیبر جایگزین مناسبی باشد.

وی تاکید کرد: شکلات‌های تلخ به دلیل داشتن فلاونویید‌ها می‌توانند به بهبود تغذیه کمک کنند، در حالی که آب‌نبات‌ها به دلیل چسبندگی باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

علویان گفت: میوه‌های خشک و مغز‌ها منبع خوبی از فیبر و املاح ضروری مانند آهن و کلسیم هستند که می‌توانند به رشد کودکان کمک کنند.

وی افزود: فرآورده‌های گوشتی صنعتی حاوی نیترات هستند که می‌تواند به نیتروزآمین تبدیل شود، ترکیبی که ممکن است سرطان‌زا باشد. تهیه ساندویچ‌های خانگی مانند ساندویچ مرغ می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

علویان گفت: فرهنگ‌سازی و نظارت دقیق بر بوفه مدارس می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان ایفا کند. با ارائه خوراکی‌های سالم و تشویق به عادات غذایی مناسب، می‌توان از بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب و مشکلات مرتبط با تغذیه نادرست پیشگیری کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->