راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟

  • کد خبر: ۲۹۵۲۲۵
  • ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳
بوفه مدارس تا چه میزان در بروز بیماری کبد چرب تأثیر دارد؟
کبد چرب به دلیل کم‌تحرکی، افزایش وزن و استفاده از غذا‌های پرکالری و کم‌فیبر و مصرف غذا‌های آماده بروز می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، آنچه مسلم است و می‌توان بر این ادعا تأکید و اصرار داشت، این است که کبد چرب را می‌توان سوغات زندگی صنعتی دانست که باعث تهدید سلامت جوامع شده است.

در این بین، متأسفانه شاهد شیوع این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی هم هستیم؛ در حالی که تا یکی دو دهه قبل، این قبیل عارضه‌ها را می‌بایست در سنین بزرگسالی به بعد جستجو می‌کردیم. اما، امروزه شاهد کبد چرب در کودکان و نوجوانانی هستیم که به سمت مصرف خوراکی‌ها و غذا‌های آماده رفته اند و در عین حال، هیچ تحرک و فعالیت فیزیکی هم ندارند.

عبدالرضا نوروزی رئیس انجمن تغذیه بالینی ایران، با عنوان این مطلب که چاقی و عوارض آن در ایران به سرعت رو به افزایش است، گفت: با این روند که پیش می‌رویم، جایگاه ایران در جهان از رتبه فعلی که چهل و دوم است، در ۱۴۱۴ به رتبه نهم می‌رسد.

سیدموید علویان فوق تخصص گوارش و کبد، در رابطه با نقش بوفه مدارس در شیوع کبد چرب، گفت: بسیاری از بوفه‌ها به کودکان مواد غذایی مانند کیک‌هایی با قند و روغن‌های ناسالم می‌فروشند. این کیک‌ها ممکن است دارای شیره‌های خوشمزه ولی غیربهداشتی باشند که باعث می‌شود کودکان به مصرف خوراکی‌های بسیار شیرین عادت کنند.

وی در عین حال تاکید کرد: گرسنگی ناشی از اُفت قند خون می‌تواند قدرت یادگیری را کاهش دهد، اما برخی از میان‌وعده‌هایی که در بوفه مدارس ارائه می‌شوند، چندان سالم نیستند.

علویان در ادامه چند پیشنهاد را برای عرضه تغذیه سالم در بوفه مدارس مطرح کرد و افزود: به جای چیپس‌های صنعتی که حاوی اسید‌های چرب ترانس و نمک بالا هستند، می‌توان سیب‌زمینی سرخ‌کرده خانگی با روغن‌های سالم و کم‌نمک به همراه ادویه‌های طبیعی مانند آویشن و پودر سیر پیشنهاد کرد.

وی گفت: بیسکویت‌های صنعتی اغلب حاوی شکر اضافی و مواد مضر هستند. به جای آن، می‌توان کیک‌های خانگی با مواد اولیه مرغوب به دانش‌آموزان داد.

این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: آبمیوه‌های آماده ارزش غذایی پایینی دارند. بهتر است این نوشیدنی‌ها با میوه‌های تازه و فصل جایگزین شوند. همچنین، نوشابه‌های گازدار به دلیل قند بالا و ارزش غذایی کم توصیه نمی‌شوند. دوغ به عنوان یک جایگزین سالم می‌تواند به بهبود تغذیه دانش‌آموزان کمک کند.

علویان با عنوان این مطلب که پفک حاوی نمک فراوان و ارزش غذایی کمی است، گفت: ذرت بو داده می‌تواند به عنوان منبع فیبر جایگزین مناسبی باشد.

وی تاکید کرد: شکلات‌های تلخ به دلیل داشتن فلاونویید‌ها می‌توانند به بهبود تغذیه کمک کنند، در حالی که آب‌نبات‌ها به دلیل چسبندگی باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند.

علویان گفت: میوه‌های خشک و مغز‌ها منبع خوبی از فیبر و املاح ضروری مانند آهن و کلسیم هستند که می‌توانند به رشد کودکان کمک کنند.

وی افزود: فرآورده‌های گوشتی صنعتی حاوی نیترات هستند که می‌تواند به نیتروزآمین تبدیل شود، ترکیبی که ممکن است سرطان‌زا باشد. تهیه ساندویچ‌های خانگی مانند ساندویچ مرغ می‌تواند جایگزین مناسبی باشد.

علویان گفت: فرهنگ‌سازی و نظارت دقیق بر بوفه مدارس می‌تواند نقش مهمی در ارتقای سطح سلامت دانش‌آموزان ایفا کند. با ارائه خوراکی‌های سالم و تشویق به عادات غذایی مناسب، می‌توان از بروز بیماری‌هایی مانند کبد چرب و مشکلات مرتبط با تغذیه نادرست پیشگیری کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->