آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

در چه صورت آمپول نوروبیون بزنیم؟ فواید آن چیست؟

  • کد خبر: ۲۹۷۵۹۵
  • ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
در چه صورت آمپول نوروبیون بزنیم؟ فواید آن چیست؟
اگر کمبود ویتامین‌ها در بدن به ویتامین‌های گروه B مربوط باشد، نوروبیون می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. اما اگر کمبود ویتامین‌های گروه B را نداشته باشیم، تزریق نوروبیون هم مؤثر نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: در این خصوص که آمپول نوروبیون را یک تقویتی حساب کنیم باید کمی محتاطانه برخورد نمود و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد.

غزاله سجادی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با دریافت آمپول نوروبیون اظهار کرد: آمپول نوروبیون ترکیبی از ویتامین‌های گروه B ۱، B ۶، و B ۱۲ است. ویتامین‌های گروه B، ویتامین‌های محلول در آب هستند، یعنی اضافه این ویتامین‌ها از بدن دفع می‌شود و جایی برای ذخیره در بدن ندارند و از این‌رو نیاز به جایگزینی روزانه دارند. اما به واسطه گسترده بودن مواد غذایی حاوی ویتامین B، از جمله پروتئین‌های حیوانی، سبزیجات، لبنیات و حبوبات، معمولا به جز شرایط خاص کمبود ویتامین‌های گروه B به ویژه در این خصوص که مرتبط با آمپول نوروبیون باشد، کمتر اتفاق می‌افتد.

این متخصص بیماری‌های داخلی با بیان اینکه ویتامین‌های گروه B در مسیر‌های ضروری متابولیسم روی مسیر‌های عصبی می‌توانند موثر باشند، ادامه داد: کمبود هر کدام از این ویتامین‌ها (B ۱، B ۶، B ۱۲) می‌تواند علائمی مانند، خستگی، کمبود انرژی، احساس ناراحتی در اندام‌ها، اختلالات شناختی و حتی افسردگی، تغییرات پوستی، وجود زخم‌های گوشه دهان و نقص ایمنی را به همراه داشته باشد. همچنین، کمبود ویتامین B ۱۲ می‌تواند نوع خاصی از کم خونی را ایجاد کند. بنابراین، با توجه به اینکه آمپول نوروبیون حاوی ۳ ویتامین است، در صورت کمبود این ویتامین‌ها می‌تواند برای ما کمک کننده باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: گاهی خستگی و ضعفی را احساس می‌کنیم که از نظر پزشکی با کمبود این ویتامین‌ها و آمپول نوروبیون ارتباطی ندارد. بنابر تشخیص پزشک اگر کمبود ویتامین‌ها در بدن به ویتامین‌های گروه B مربوط باشد، نوروبیون می‌تواند جایگزین مناسبی باشد. اما اگر کمبود ویتامین‌های گروه B را نداشته باشیم، تزریق نوروبیون هم موثر نیست.

سجادی با بیان اینکه قطعا این سوال مطرح خواهد شد که چرا و بر اساس چه مکانیسمی این آمپول یکسری علائم خستگی و ضعف را برطرف می‌کند؟ گفت: این نکته ریشه علمی ندارد و ممکن است بیشتر به اثرات روانی در نتیجه تزریق آمپول مربوط شود. ویتامین‌های B در بسیاری از غذا‌ها وجود دارند پس احتمال کمبودشان مربوط به شرایط خاص مانند مصرف مزمن الکل یا زمانی که فرد اختلالات جذب یا سوء تغذیه شدید داشته باشد، می‌شود. همچنین، در زمان بارداری ممکن است دریافت و جذب این ویتامین‌ها کم شود.

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین‌ها؛ از نوروبیون تا ویتامین D و C

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در زمان‌هایی به دلیل برخی از بیماری‌ها ممکن است دفع این ویتامین‌ها افزایش پیدا می‌کند، افزود: انواع سندروم‌های سوء جذب، بیماری التهابی روده و شرایط بعد از جراحی مواردی است که ممکن است به دلیل ابتلا، فرد دچار کمبود ویتامین B شود. همچنین، در شرایطی که بیمار دارو‌های ضد تشنج مصرف می‌کند ممکن است به واسطه مصرف آن دارو‌ها بیمار دچار کمبود ویتامین B شود که تشخیص این کمبود بر عهده پزشک است.

وی ادامه داد: در این خصوص که آمپول نوروبیون را یک تقویتی حساب کنیم باید کمی محتاطانه برخورد نمود و این دارو را با دقت بیشتری تجویز کرد. نوروبیون زمانی می‌تواند علائم را برطرف کند که بیمار کمبود ویتامین‌ها را داشته باشد. این دارو مانند هر دارویی می‌تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. با توجه به اینکه این دارو شامل ویتامین‌های گروه B به شکل محلول در آب است معمولا علامتی که ناشی از ذخیره شدن ویتامین در بدن باشد کمتر اتفاق می‌افتد و اگر قرار باشد علائم جانبی رخ بدهد، علائمی مانند حساسیت، یبوست، اسهال، تغییر رنگ ادرار، درد شکم، تهوع و استفراغ را شامل می‌شود که در صورت ادامه یافتن باید به پزشک مراجعه شود.

سجادی در پایان با بیان اینکه خرید آمپول نوروبیون به عنوان تقویتی بدون تجویز را توصیه نمی‌کنم، خاطرنشان کرد: این آمپول حاوی ۱۰۰میلی‌گرم ویتامین‌های B ۱، B ۶ و ۱۰۰۰ میکروگرم ویتامین B ۱۲ است که این دوز‌ها بسیار بالاتر از دوز مورد نیاز روزانه ما است و دریافت آن به فاصله نزدیک توصیه نمی‌شود.

منبع: سلامت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->