اظهارات تکان‌دهنده همسر سابق قاتل الهه حسین نژاد: او سابقه‌دار بود سقوط مرگبار کارگر از آسانسور یک هتل در اهواز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ترافیک سنگین در محور اصلی مشهد - تهران از عصر امروز (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر از عوامل برهم‌زننده نظم عمومی در بیمارستان فارسان علت اصلی حادثه هوایی و فوت خلبان در قزوین مشخص نیست اسامی لاک‌ها و محصولات غیرمجاز کاشت ناخن اعلام شد قتل در جگرکی سیار عبدل‌آباد بر سر دو دختر | قاتل مست بود آیا قاتل الهه حسین‌نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟ 
سرخط خبرها

کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است 

  • کد خبر: ۲۹۸۴۳۲
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴
کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است 
فوق‌تخصص روماتولوژی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در بیماری پوکی استخوان، به دلیل کاهش تراکم استخوان‌ها، ممکن است قد افراد به‌تدریج کوتاه شود و این کاهش قد به طور مشخص در دوران بعد از یائسگی در زنان و در سنین بالاتر در مردان مشاهده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر عسل السادات اعظمی با اشاره به اینکه پوکی استخوان با کاهش تراکم و استحکام استخوان و شکستگی‌های بعدی دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: شناسایی به موقع بیماری پوکی استخوان موجب می‌شود تا از سیر بیماری جلوتر باشیم و بتوانیم به موقع از سرعت پیش روی آن بکاهیم. 

وی با بیان اینکه اکثر افراد در ۲۵ تا ۳۰ سالگی به حداکثر توده استخوانی می‌رسند که تغذیه کافی، مصرف مکمل ویتامین دی و پرهیز از عادات نادرست مثل مصرف سیگار و الکل در جلوگیری از عدم ابتلا به پوکی استخوان و یا کند شدن روند آن جلوگیری می‌کند، گفت: اگر پوکی استخوان درمان نشود باعث افسردگی و محدودیت حرکتی می‌شود و این سیکل معیوب ابتلا، عوارض آن را افزایش می‌دهد. 

دکتر اعظمی با اشاره به اینکه پوکی استخوان ناشی از پیری در سن ۷۰ سالگی با بروز شکستگی‌ها و یا درد استخوانی بروز می‌کند به خصوص این موضوع در افرادی که پدر و مادرشان سابقه شکستگی گردن و یا ران را دارند بیشتر نمود دارد، گفت: وزن کمتر از ۵۸ کیلوگرم، مصرف سیگار و الکل و ابتلا به آرتریت روماتوئید زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می‌کند. 

وی با بیان اینکه مصرف روزانه ۱۲۰۰ واحد کلسیم در بانوان بالای ۵۰ سال و اقایان بالای ۷۰ سال و استفاده از مکمل ویتامین دی توصیه می‌شود، گفت: افراد مبتلا به پوکی استخوان حتی بر اثر یک ضربه آهسته مانند زمین خوردن، خم شدن و در موارد شدیدتر سرفه کردن دچار شکستگی استخوان می‌شوند. 

دکتر اعظمی با اشاره به اینکه استخوان یک بافت زنده است که به طور مداوم و همزمان خود را تخریب و بازسازی می‌کند، پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که سرعت تخریب استخوان از بازسازی آن بیشتر باشد، گفت: این عارضه به عنوان مهم‌ترین علت شکستگی‌های استخوانی بعد از یائسگی در زنان و افراد مسن شناخته می‌شود، در مواردی که پوکی استخوان موجب تضعیف مهره‌های ستون فقرات شود، به تدریج حالت کیفوز یا گوژپشتی در پشت بدن به وجود می‌آید.

وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان که به آن «بیماری خاموش» نیز گفته می‌شود، در ابتدا علائم خاصی نداشته و نشانه‌های آن مدت‌ها بعد از شروع بیماری بروز پیدا می‌کنند، ابراز کرد: یکی از علائم پوکی استخوان، احساس درد در استخوان‌ها است. این درد خفیف تا متوسط است و در قسمت‌های مختلف بدن احساس می‌شود. استخوان درد ممکن است در طول روز تشدید شود و با استراحت کاهش پیدا کند.

فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افراد مبتلا به پوکی استخوان ممکن است شکستگی‌های مکرر در مناطق مختلف بدن را تجربه کنند و این شکستگی‌ها معمولا در مفاصل، استخوان‌های کمر، ستون فقرات، مچ دست و پا و سایر استخوان‌ها رخ می‌دهند، ابراز کرد: تغییرات در نحوه راه رفتن نیز ممکن است نشانه پوکی استخوان باشد، زیرا به دلیل کاهش تراکم و عدم توانایی تحمل کامل وزن بدن توسط استخوان‌ها، افراد مبتلا به پوکی استخوان ممکن است مشکلاتی در حرکت و راه رفتن داشته باشند. 

وی گفت: پوکی استخوان باعث کاهش کیفیت زندگی و بعضا محدودیت حرکتی دائمی می‌شود. در واقع عوارضی که موجب ایجاد پوکی استخوان می‌شوند از نشانه‌های آن جدی‌تر هستند.

دکتر اعظمی با اشاره به اینکه پوکی استخوان ممکن است باعث انحراف استخوانی شود، اظهار کرد: استخوان‌های پوک و ضعیف ممکن است باعث ایجاد محدودیت حرکت در اندام‌ها شود. این محدودیت می‌تواند تا جایی ادامه پیدا کند که فرد بدون کمک عصا یا ویلچر قادر به راه رفتن نباشد.

وی بیان کرد: پوکی استخوان می‌تواند اثرات روانی زیادی نیز داشته باشد، زیرا فرد به دلیل محدودیت حرکت، درد و کاهش استقلال ممکن است احساس ناتوانی و افسردگی را تجربه کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سبک زندگی، تغذیه مناسب، انجام فعالیت‌های ورزشی و عدم ابتلا به برخی از بیماری‌ها در کاهش روند پوکی استخوان ثاثیر زیادی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->