رمان «جایی برای دفن مردگان نیست» در کتابفروشی‌ها مروری بر کارنامه هنری «فرهاد آییش» به مناسبت تولد هفتاد و سه سالگی‌اش استاندار خراسان رضوی: تولید فیلم سینمایی «کاکالوتی» گامی ارزشمند در مسیر تقویت فعالیت‌های هنری در استان است ادای احترام ستارگان هالیوود برای درگذشت «رابرت ردفورد» فقید هوشنگ کامکار اثری را برای احمد پژمان، آهنگساز نوگرا منتشر کرد + صوت فیلم‌های سینمایی آخر هفته (۲۷ و ۲۸ شهریور ۱۴۰۴) + زمان پخش و خلاصه داستان صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ «دونقطه» با ویژه‌برنامه روز شعر و ادب فارسی روی آنتن شبکه دو نفیسه مرشدزاده، نویسنده و ناشر: در ایران، بیش از اندازه به الهام و نبوغ بها می‌دهیم آیین تکریم هنرمندان پیشکسوت برگزار شد آیین پایانی یازدهمین کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» برگزار شد + فیلم وقتی موسیقی پیام اعتراض شد | حمایت جید ثروال از فلسطین قطعه شهدا میزبان اکران «اشک هور» می‌شود جشن امضای کتاب فاضل نظری در مشهد برگزار شد + فیلم بتمن دوباره برمی‌گردد ثمینه باغچه‌بان پیشگام در آموزش ناشنوایان درگذشت + زمان تشییع واکنش احساسی حجازی‌فر به دیدن یسنا در اکران «ناتور دشت»
سرخط خبرها

نویسنده‌ بریتانیایی برنده «بوکر» ۲۰۲۴ شد

  • کد خبر: ۲۹۹۸۶۵
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
نویسنده‌ بریتانیایی برنده «بوکر» ۲۰۲۴  شد
«سامانتا هاروی»نویسنده بریتانیایی، جایزه ادبی «بوکر» ۲۰۲۴ را از آن خود کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، رمان «مدار» نوشته «سامانتا هاروی»، تنها نویسنده‌ بریتانیایی که به فهرست نامزدهای نهایی جایزه بوکر ۲۰۲۴ راه یافته بود، به عنوان اثر برگزیده معتبرترین جایزه ادبیات داستانی بریتانیا انتخاب شد.

«گاردین» نوشت، رمان «مدار»‌ که روایتی از داستان ۶ فضانورد در ایستگاه فضایی بین‌الملل است، پس از بررسی فهرست نامزدهای نهایی امسال که از ۶ رمان تشکیل شده بود، به عنوان برنده نهایی معرفی شد.

«پرسیوال اورت» نویسنده آمریکایی برای نگارش رمان «جیمز» که نوعی بازنویسی از «ماجراهای هاکلبری فین» است، «ریچل کوشنر» برای نگارش رمان «دریاچه آفرینش»، «ییل ون در وودن»‌ که نخستین نویسنده‌ هلندی محسوب می‌شود که تاکنون به فهرست نامزدهای نهایی «بوکر» راه یافته است با رمان «امانت‌داری»، «آن مایکلز» به عنوان رمان‌نویس و شاعر کانادایی برای نگارش سومین رمان خود «حفظ‌شده» و «شارلوت وود»‌ که نخستین نویسنده استرالیایی است که در دهه اخیر به عنوان نامزد نهایی «بوکر» انتخاب شده است نیز برای نگارش کتاب «حیاط سنگی»، برای دریافت جایزه «بوکر» با «هاروی» رقابت کردند.

این ۶ کتاب نیز از فهرست ۱۳ کتابی انتخاب شده بودند که شامل «هدشات» به قلم «ریتا بول‌بوینکل»،‌ «خانه‌های وحشی» نوشته «کالین برت»،‌ «این تاریخچه عجیب و غریب» به قلم «کلر مسود»‌، «زمین بازی» اثر «ریچارد پاورز»، «ستاره‌های سرگردان»‌ نوشته «تامی اورنج»‌ می‌شود.

کتاب «مدار» که نوامبر گذشته منتشر شد با فروش ۲۹,۰۰۰ نسخه در بریتانیا، پرفروش‌ترین کتاب فهرست نامزدهای نهایی در آستانه اعلام برنده نهایی بود.

در روزهای قبل از اعلام برنده نهایی، «هاروی»‌ به عنوان یکی از پررنگ‌ترین شانس‌های دریافت جایزه نهایی بوکر توسط کاربران سایت‌های پیش‌بینی انتخاب شده بود.

«هاروی» پیش‌تر نیز در سال ۲۰۰۹ برای نگارش نخستین رمان خود که با عنوان «سرزمین بکر»‌ منتشر شده بود، به فهرست نامزدهای اولیه «بوکر» راه یافته بود. «مدار» پس از نگارش رمان‌های «همه چیز ترانه است»، «دزد عزیز» و «باد غربی»،‌ پنجمین رمان این نویسنده محسوب می‌شود.

برنده نهایی از بین ۱۵۶ کتابی که در فاصله یکم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر شده بودند، انتخاب شده است.

جایزه بوکر که در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد، یکی از مهم‌ترین جوایز ادبی جهان است که هر ساله به نویسنده رمانی که به زبان انگلیسی نوشته و در بریتانیا یا ایرلند منتشر شده باشد، اعطا می‌شود. این جایزه اغلب به عنوان سنگ بنای حرفه‌ای یک نویسنده در نظر گرفته می‌شود و به طور منظم ستاره‌های ادبی جدیدی نیز معرفی می‌کند. «برناردین اواریستو»، «داگلاس استوارت» و «مارلون جیمز» از جمله برندگان اخیر جایزه بوکر هستند.

 برنده نهایی ۵۰ هزار پوند دریافت می‌کند و به هر یک از نویسندگانی که به فهرست نامزدهای نهایی راه‌یافته‌اند نیز ۲,۵۰۰ پوند اهدا می‌شود.

«پل لینچ»‌، نویسنده ایرلندی برای نگارش پنجمین رمان خود با عنوان «آواز پیامبر» به عنوان برنده جایزه ادبی «بوکر» سال ۲۰۲۳ انتخاب شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->