سرپرست دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی: امیدواریم در سال آینده جشن اتمام مشکلات زیرساختی مدارس را داشته باشیم امامی‌راد: زبان‌ها در شان مقام معلم قاصر است مترو تهران فردا جمعه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رایگان است کاردینال آمریکایی «رابرت فرانسیس پرِووست» پاپ جدید کیست؟ + جزئیات ویدئو | انتشار تصاویر پایگاه زیرزمینی پهپادی نیروی دریایی سپاه برای اولین بار معاون وزیر کشور: از ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ تا پایان تابستان، پنجشنبه‌ها در سراسر کشور تعطیل است دود سفید در واتیکان | پاپ جدید انتخاب شد + عکس و فیلم رایزنی تلفنی عراقچی با همتای پاکستانی‌اش پس از گفت‌و‌گو با مقام‌های هند افزایش ۳۰ درصدی حقوق رزیدنت‌ها و استقبال کم دانشجویان پزشکی از برخی تخصص‌ها عراقچی با مشاور امنیت ملی هند دیدار کرد افزایش ساعت کار مترو تهران هم‌زمان با تغییر ساعت کاری از شنبه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) سران چین و روسیه برای ایفای نقش فعال درباره موضوع هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کردند ۲ تفاهم‌نامه اجرایی بین وزرای خارجه ایران و هند تبادل شد ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی و شناورسازی ساعت کار والدین شاغل اعلام شد سرلشکر باقری: تجهیزات وزارت دفاع متناسب با نبردهای روز دنیاست معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: اگر بخواهیم به توسعه کشور فکر کنیم، باید نقش شورا ثمربخش‌تر و بیشتر شود آخرین وضعیت درگیری‌ها میان هند و پاکستان | اسلام‌آباد ۱۲ پهپاد هندی را خنثی کرد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نتانیاهو: ایران یک چالش بزرگ است دبیر شورای عالی امنیت ملی: خطوط قرمز ما در مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا کاملا مشخص است امیر واحدی: نبروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آمادگی کامل قرار دارد پزشکیان در نمایشگاه نفت: اتصال شرکت‌های حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به دانشگاه‌ها ضروری و یک رویداد برد-برد است تجهیز جنگنده‌های ارتش جمهوری اسلامی به موشک‌های بومی دورایستا وزیر خارجه هند: به‌دنبال تشدید تنش با پاکستان نیستیم جلسه پیگیری مسائل پیرامون حرم مطهر رضوی با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور در مشهد برگزار شد رئیس‌جمهور از بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت بازدید کرد (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزرای خارجه ایران و هند در دهلی‌نو دیدار کردند + فیلم اصلاحیه ساعت کاری ادارات ابلاغ شد؛ آغاز طرح دورکاری از ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ تأکید نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس بر راه‌اندازی شرکت بازآفرینی در مشهد
سرخط خبرها

انحصار قانون‌گذاری برای مجلس حفظ شود

  • کد خبر: ۳۰۲۸۵۴
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱
انحصار قانون‌گذاری برای مجلس حفظ شود
قوانین خوبی داریم؛ منتها مشکل در نحوه اجرای قوانین است. اگر قوانین به‌درستی اجرا شود، قطعا هیچ‌یک از مشکلاتی را که الان جامعه ما با آنها درگیر است، نخواهیم داشت.
محسن زنگنه
خبرنگار محسن زنگنه

نمایندگان به‌عنوان افرادی که وضع‌کننده قانون‌ا‌ند، قطعا هرچه به نوع قانون‌گذاری از منظر متابعت با نیاز‌ها و شرایط کشور و متابعت از مشی‌رهبری در سیاست‌های کلان قانون‌گذاری توجه داشته باشند، نقش مؤثرتری می‌توانند در قوانین ایفا کنند.

قوانین خوبی داریم؛ منتها مشکل در نحوه اجرای قوانین است. اگر قوانین به‌درستی اجرا شود، قطعا هیچ‌یک از مشکلاتی را که الان جامعه ما با آنها درگیر است، نخواهیم داشت. در حوزه‌های تولید و حمایت از تولید، حمایت از کالای ایرانی، تأمین مالی در حوزه‌های کشاورزی، در حوزه‌های دانش‌بنیان و بازار سرمایه پولی و بانکی و حتی در حوزه حقوق و دستمزد، قوانین خوبی داریم؛ مشکل، اجرانشدن قانون است؛ بنابراین اصلی‌ترین مطالبه ما اجرای صحیح قانون در حوزه‌های مختلف است.

اگر امروز با مشکل ناترازی انرژی و تورم روبه‌رو هستیم، فقط به‌خاطر اجرانشدن قانون است؛ بنابراین فقط صرف تدوین قانون‌گذاری، راه حل مشکلات نیست، بلکه باید نمایندگان مطالبه اجرای دقیق قانون را هم سرلوحه کار خود قرار دهند. مردم در نظام جمهوری اسلامی اصل هستند و نمایندگان مجلس که نمایندگی مردم را به دوش دارند، مسئولیت سنگینی دارند.

اگر جایگاه مجلس در کشور حفظ شود، قطعا اتفاقات خوبی در کشور می‌افتد. آن چیزی که متأسفانه امروز شاهدش هستیم، این است که شأن قانون‌گذاری که بر اساس قانون اساسی منحصر در مجلس است، امروزه به دستگاه‌های موازی منتقل شده است؛ یعنی انواع شورا‌های عالی، عملا به جای مجلس قانون‌گذاری می‌کنند، جلسه سران قوا که بعضا ورود به قانون‌گذاری می‌کنند، اصلاح بودجه و ایجاد هزینه می‌کنند و مدیریت منابع انجام می‌دهند یا مثلا مجموعه‌هایی در داخل وزارتخانه‌ها بعضا به قانون‌گذاری ورود می‌کنند.

اگر جایگاه مجلس را در قانون‌گذاری سست کنیم، باوجود اینکه ممکن است ایراد‌ها و اشکال‌هایی هم در نظام قانون‌گذاری وجود داشته باشد، دیگر قانون ارزش و جایگاه خود را ندارد. متأسفانه امروزه دولت‌ها ترجیح می‌دهند مسائل را در شورا‌ها و مجموعه‌های موازی مجلس پیش ببرند؛ بنابراین باید شأن قانون‌گذاری را برای مجلس حفظ کنیم.

البته از‌یک‌طرف هم این انتظار از نمایندگان مردم است که قوانین جامع، به‌روز، متقن و متناسب با ظرفیت‌های کشور را تدوین کنند و عملا از قوانینی که دولت نتواند آنها را اجرا کند، پرهیز کنند و مجلس هم قطعا باید چابک باشد که بتواند نیاز‌های دولت را در اسرع وقت پاسخ دهد که دولت نخواهد به حوزه‌های موازی قانون‌گذاری ورود پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->