معاون استاندار خراسان رضوی: توسعه روابط با استان‌های متناظر در ترکیه پیگیری می‌شود ولایتی: اجلاس خاخام‌های صهیونیست در باکو لغو شد هند موفق به تمدید معافیت تحریمی بندر چابهار از سوی آمریکا شد استاندار خراسان رضوی: مدیریت بهینه منابع در انتخابات پیش رو ضروری است سازمان ملل حملات جدید اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد آملی لاریجانی: نتیجه حل مشکلات معیشتی باید سرسفره مردم دیده شود تاکید وزیر کشور بر توسعه روابط با افغانستان ماجرای بازگرداندن بانک آینده به علی انصاری از زبان نماینده مشهد پزشکیان: به دنبال راه‌حل‌های جامع برای مقابله با کم‌آبی هستیم فاز جدید عملیات مقاومت در کرانه باختری | مختصات دقیق مراکز فرماندهی و کنترل در عملیات جدید سرایا القدس ایران، تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد قالیباف: در جریان جنگ ۱۲روزه شدیدترین ضربات نظامی و روانی به اسرائیل وارد شد وزارت امور خارجه، تداوم حملات رژیم صهیونیستی به غزه را شدیدا محکوم کرد حملات مجدد رژیم صهیونیستی به غزه | آتش‌بس مجدد اسرائیل، فقط هفت ساعت دوام آورد (۷ آبان ۱۴۰۴) استقبال فرماندار مشهد از وزیر امور داخلی کشور ترکمنستان ادامه یورش نظامیان صهیونیست به قنیطره سوریه (۷ آبان ۱۴۰۴) تعطیلی دولت ترامپ، ۱۴ میلیارد دلار خسارت به اقتصاد آمریکا می‌زند عراقچی: موشک‌های ما بزرگ‌ترین عامل بازدارندگی و اقتدار ما بودند وزیر کشور: سیاست قطعی ایران، توسعه روابط با همسایگان است گروسی: افزایش غنی‌سازی اورانیوم در ایران مشاهده نشده است درخواست مجدد آمریکا از ارتش لبنان برای خلع سلاح حزب الله قطر: مذاکرات جدی میان آمریکا و ایران می‌تواند به توافقی بهتر منجر شود آژیر خطر در سرزمین‌های اشغالی به صدا درآمد (۷ آبان ۱۴۰۴) نظامیان اسرائیلی به سمت ارتش لبنان آتش گشودند انتخابات سراسری در هلند برگزار شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش برخی کارمندان سازمان‌های بین‌المللی در عملیات جاسوسی علیه یمن افشا شد موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با لایحه همکاری حمل‌ونقل ریلی ایران و ترکیه
سرخط خبرها

انحصار قانون‌گذاری برای مجلس حفظ شود

  • کد خبر: ۳۰۲۸۵۴
  • ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱
انحصار قانون‌گذاری برای مجلس حفظ شود
قوانین خوبی داریم؛ منتها مشکل در نحوه اجرای قوانین است. اگر قوانین به‌درستی اجرا شود، قطعا هیچ‌یک از مشکلاتی را که الان جامعه ما با آنها درگیر است، نخواهیم داشت.
محسن زنگنه
خبرنگار محسن زنگنه

نمایندگان به‌عنوان افرادی که وضع‌کننده قانون‌ا‌ند، قطعا هرچه به نوع قانون‌گذاری از منظر متابعت با نیاز‌ها و شرایط کشور و متابعت از مشی‌رهبری در سیاست‌های کلان قانون‌گذاری توجه داشته باشند، نقش مؤثرتری می‌توانند در قوانین ایفا کنند.

قوانین خوبی داریم؛ منتها مشکل در نحوه اجرای قوانین است. اگر قوانین به‌درستی اجرا شود، قطعا هیچ‌یک از مشکلاتی را که الان جامعه ما با آنها درگیر است، نخواهیم داشت. در حوزه‌های تولید و حمایت از تولید، حمایت از کالای ایرانی، تأمین مالی در حوزه‌های کشاورزی، در حوزه‌های دانش‌بنیان و بازار سرمایه پولی و بانکی و حتی در حوزه حقوق و دستمزد، قوانین خوبی داریم؛ مشکل، اجرانشدن قانون است؛ بنابراین اصلی‌ترین مطالبه ما اجرای صحیح قانون در حوزه‌های مختلف است.

اگر امروز با مشکل ناترازی انرژی و تورم روبه‌رو هستیم، فقط به‌خاطر اجرانشدن قانون است؛ بنابراین فقط صرف تدوین قانون‌گذاری، راه حل مشکلات نیست، بلکه باید نمایندگان مطالبه اجرای دقیق قانون را هم سرلوحه کار خود قرار دهند. مردم در نظام جمهوری اسلامی اصل هستند و نمایندگان مجلس که نمایندگی مردم را به دوش دارند، مسئولیت سنگینی دارند.

اگر جایگاه مجلس در کشور حفظ شود، قطعا اتفاقات خوبی در کشور می‌افتد. آن چیزی که متأسفانه امروز شاهدش هستیم، این است که شأن قانون‌گذاری که بر اساس قانون اساسی منحصر در مجلس است، امروزه به دستگاه‌های موازی منتقل شده است؛ یعنی انواع شورا‌های عالی، عملا به جای مجلس قانون‌گذاری می‌کنند، جلسه سران قوا که بعضا ورود به قانون‌گذاری می‌کنند، اصلاح بودجه و ایجاد هزینه می‌کنند و مدیریت منابع انجام می‌دهند یا مثلا مجموعه‌هایی در داخل وزارتخانه‌ها بعضا به قانون‌گذاری ورود می‌کنند.

اگر جایگاه مجلس را در قانون‌گذاری سست کنیم، باوجود اینکه ممکن است ایراد‌ها و اشکال‌هایی هم در نظام قانون‌گذاری وجود داشته باشد، دیگر قانون ارزش و جایگاه خود را ندارد. متأسفانه امروزه دولت‌ها ترجیح می‌دهند مسائل را در شورا‌ها و مجموعه‌های موازی مجلس پیش ببرند؛ بنابراین باید شأن قانون‌گذاری را برای مجلس حفظ کنیم.

البته از‌یک‌طرف هم این انتظار از نمایندگان مردم است که قوانین جامع، به‌روز، متقن و متناسب با ظرفیت‌های کشور را تدوین کنند و عملا از قوانینی که دولت نتواند آنها را اجرا کند، پرهیز کنند و مجلس هم قطعا باید چابک باشد که بتواند نیاز‌های دولت را در اسرع وقت پاسخ دهد که دولت نخواهد به حوزه‌های موازی قانون‌گذاری ورود پیدا کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->