رشد و توسعه جامعه با مشارکت فراگیر معلولان قول ویژه رئیس جمهور به معلولان + فیلم سهم ناعادلانه معلولان از امکانات همگام با مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان همه ما ساکنان یک خیابانیم روایت اهالی آسایشگاه فیاض بخش که معلولیت مانع رسیدن به اهدافشان نیست | زندگی به توان امید لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید خبری از واریز مستمری ۱۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی نیست
سرخط خبرها

سهم ناعادلانه معلولان از امکانات

  • کد خبر: ۳۰۳۵۱۶
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۹
سهم ناعادلانه معلولان از امکانات
معاون توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی: برای خرید تجهیزات، کمیته‌ای متشکل از جامعه معلولان وجود دارد که براساس نظر آنها نوع تجهیزات مورد نیاز تأمین می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از ابتدای سال نزدیک به ۲۵ میلیارد تومان اعتبار بخشی برای تأمین لوازم توان‌بخشی معلولان استان اختصاص پیدا کرده است که بر اساس گفته معاون توان‌بخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، باوجوداینکه استان خراسان رضوی بیشترین جذب اعتبارات را در حوزه معلولان داشته است، اما همچنان این اعتبارات پاسخگوی نیاز‌های این بخش از جامعه نیست.

سقف کمک‌خرید تجهیزات افزایش می‌یابد

حمیدرضا علیزاده درباره تأمین تجهیزات موردنیاز جامعه معلول استان، اظهار کرد: خرید لوازم مورد نیاز توان‌بخشی بر اساس نیاز شهرستان‌ها و خود افراد دارای معلولیت انجام می‌شود. برای خرید تجهیزات، کمیته‌ای متشکل از جامعه معلولان وجود دارد که براساس نظر آنها نوع تجهیزات مورد نیاز تأمین می‌شود. البته سقف کمک‌هایی که برای خرید تجهیزات معلولان انجام می‌شود، اکنون ۴۰ میلیون تومان است که با پیگیری‌های صورت گرفته این رقم تا پایان سال افزایش خواهد یافت.

معاون توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان بیان کرد: اگرچه گرانی وسایل موردنیاز معلولان همیشه یک مسئله است، اما باتوجه‌به اینکه خرید‌های استانی در حجم زیاد انجام می‌شود از قیمت بازار ارزان‌تر حساب می‌شود. اما اگر خود معلول خرید تجهیزات داشته باشد، قیمتش بیشتر هم خواهد بود. البته اگر معلول انتخابی برای خرید داشته باشد، کمک‌خرید برای آن تا سقف ۴۰ میلیون پرداخت می‌شود هر چند میزان معلولیت و وضعیت مالی افراد در پرداخت این کمک‌هزینه تأثیر دارد. 

علیزاده افزود: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به ۲۵ میلیارد تومان اعتبار لوازم توان‌بخشی داشته‌ایم و با پیگیری‌های انجام شده تا پایان سال، مبلغ ۱۰ میلیارد دیگر دراختیار بهزیستی استان قرار خواهد گرفت و براساس اولویت‌بندی نوع معلولیت خرید تجهیزات انجام می‌شود.
او ادامه داد: با توجه به اینکه بیش از ۴۰ تا ۵۰ درصد جمعیت زیرپوشش بهزیستی معلولان جسمی‌حرکتی هستند، اعتبارات نیز بیشتر برای خرید تجهیزاتی از قبیل ویلچر، تخت، واکر، سمعک و... اختصاص می‌یابد.

وجود ۱۴۰ هزار پرونده فرد معلول در بهزیستی استان

معاون توان‌بخشی اداره کل بهزیستی استان با بیان اینکه در استان حدود ۱۴۰ هزار پرونده معلولیت ثبت شده است، افزود: در مجموع در حال حاضر بیش از ۹۸ هزار نفر در استان تحت پوشش مستمری هستند که ازاین‌حیث خراسان‌رضوی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین از مجموع ۱۴۰ هزار پرونده معلولیت استان ۵۹ هزار پرونده مربوط به شهر مشهد است. علیزاده تأکید کرد: در ارزیابی که استان‌ها برای جذب اعتبار انجام می‌دهند، بیشترین اعتبارات در بخش‌های مختلف را بهزیستی استان به خود اختصاص می‌دهد و حتی در برخی بخش‌ها ما از کلان‌شهر تهران هم جذب اعتبار بیشتری داشته‌ایم.

او اظهار کرد: بالای ۹۰ درصد جامعه معلولان نیاز به کمک مالی بهزیستی دارد، این در حالی است که اعتبارات فعلی، جوابگوی نیاز معلولان نیست و باید حتما بودجه بیشتری به این بخش داده شود.

معاون توان‌بخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: هر ساله حدود سه تا چهار بار اعتبارات برای درمان معلولان دریافت می‌کنیم، همچنین تا سقف ۱۶ میلیون تومان درمان برای معلولان پرداخت می‌شود که با توجه حجم نیاز‌ها در این بخش از ظرفیت خیران هم استفاده می‌شود.

علیزاده ادامه داد: در بخش توان‌بخشی، بیشترین تلاش ما براین است که معلولیت را از قبل و بعد از تولد، کنترل کنیم و به محض تشخیص معلولیت افراد، خدمات ما هم به آنها شروع می‌شود.

او با اشاره به فعالیت ۱۰۰ مرکز روزانه و ۱۱۸ مرکز شبانه‌روزی ویژه افراد دارای معلولیت در مشهد، گفت: در مراکز روزانه بیش از ۳۷۰۰ نفر آموزش‌های زندگی روزمره، حرفه‌آموزی و افزایش اعتمادبه‌نفس را به معلولان شهرمان ارائه می‌دهند. همچنین در مراکز شبانه‌روزی خدمات توانمندسازی ارائه می‌شود.

او ادامه داد: در موضوع دسترس‌پذیری معلولان و حضور آنها در جامعه همچنان کمبود‌های بسیاری داریم از همین رو کمک و حضور خیران در رفع این کمبود‌ها می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->