طرح ورود خودروهای مسافران خارجی به کشور اجرا می‌شود حمله گروهی گراز‌ها به مزارع کشاورزی خراسان شمالی (۶ مرداد ۱۴۰۴) افزایش ۱۹ درصدی مصدومین ناشی از سگ گزیدگی در مازندران کشف گسترده گونه‌های جانوری قاچاق در عملیات اخیر یگان محیط زیست تهران (۶ مرداد ۱۴۰۴) کشف بیش از ۱۰۰ کیلوگرم مواد مخدر شیشه در نیکشهر تورهای گردشگری صنعتی فریمان، گامی مهم در توسعه اقتصادی خراسان رضوی لزوم تغییر قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و تأکید بر حفظ حقوق کارگران آیا سن بازنشستگی تأمین اجتماعی افزایش یافته است؟ مشهد در محاصره کانون‌های گرد و غبار ۶۵۰ هزار نفر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردند وزیر آموزش و پرورش: باید از ظرفیت‌های مردمی برای محرومیت‌زدایی از آموزش استفاده شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۴) | دمای بالای ۴۰ درجه در نواحی گرم‌سیر صابون یا مایع دستشویی کدام بهتر است؟ مهار آتش‌سوزی در یک مجتمع تجاری در درگهان قشم توصیه‌های بهداشتی برای مادران باردار و شیرده در اربعین پیش‌بینی بارش‌های مشهد و خراسان رضوی در پاییز ۱۴۰۴ | وضعیت ناامیدکننده آمار‌ها هشدار درباره مواد نگهدارنده پنهان در لوازم آرایشی میزان شیوع هپاتیت B در کشور به کمتر از یک درصد رسید بهره‌برداری از بیش از ۱۰۰ هزار کلاس درس در مهر ۱۴۰۴ متهم پرونده پدرکشی در  بازسازی صحنه جنایت: کشتن پدرم، آخرین راهکار بود واژگونی قایق در نیجریه با ۲۵ فوتی امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۶۴۰ حادثه در کشور طی هفته گذشته | خراسان رضوی رتبه دوم حوادث کوهستان فاز نخست پروژه آب‌شیرین‌کن بجستان با همکاری دانش‌بنیان‌ها، به بهره‌‎برداری رسید بیش از ۸۰۰ مدرسه در تهران به بازسازی نیاز دارند بیش از ۱۵ هزار فرهنگی در آزمون اعزام به مدارس خارج از کشور شرکت کردند + تعداد اعزامی‌ها رشد بی‌سابقه پروژه‌های تحویلی سازمان نوسازی مدارس در سال ۱۴۰۴ جزئیات آزمون استخدامی آموزش و پرورش اعلام شد + تاریخ تحویل کارت ورود به جلسه (۶ مرداد ۱۴۰۴) یک‌سوم ایرانی‌ها رفلاکس معده دارند
سرخط خبرها

مشکلات تغذیه‌ای شایع در معلولین

  • کد خبر: ۳۰۸۵۴۲
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۷
مشکلات تغذیه‌ای شایع در معلولین
محدودیت‌های عملکردی، مشکلات تغذیه و دریافت انرژی ناکافی، عوامل خطر کلیدی هستند که کودکان و بزرگسالان دچار معلولیت را به سوءتغذیه سوق می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل و دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن برای هر کسی مهم است. رژیم غذایی بر سلامت، تندرستی و سلامت روان تأثیر می‌گذارد. پیروی از یک رژیم غذایی سالم و مغذی برای افرادی که دارای معلولیت هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ چرا که می‌تواند به بهبود، مدیریت وضعیت و عملکرد بهتر آنها کمک کند و انرژی لازم روزانه را تامین کند. در بین این بیماران، کودکان دارای معلولیت بیشتر در معرض خطر سوء تغذیه هستند. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد محدودیت‌های عملکردی، مشکلات تغذیه و دریافت انرژی ناکافی، عوامل خطر کلیدی هستند که کودکان و بزرگسالان دچار معلولیت را به سوءتغذیه سوق می‌دهند.

در این میان، مشکلات خاصی نیز در زمینه تغذیه این افراد وجود دارد که شامل اضافه‌وزن، مشکلات غذا خوردن، دسترسی به تغذیه و غذای مناسب، مشکلات دندانی و مشکل تداخل غذا و دارو می‌شود. 

اضافه وزن، حفظ وزن بدن در محدوده سالم برای سلامتی مهم است، اما نیاز‌های انرژی هر فرد بسته به سطح فعالیتش متفاوت است. حرکت بدنی ممکن است برای برخی از افراد ناتوان محدود باشد، اما تمرینات ویژه‌ای برای معلولیت وجود دارد. با این حال، ورزش با ناتوانی‌های جسمی به انرژی بیشتری نیاز دارد؛ زیرا بدن برای حرکت موثر باید جبران کند. این بدان معنا است که تغذیه سالم برای کمک به عملکرد بدن بسیار مهم است. در نهایت، «انرژی ورودی» از غذا در هر روز باید با «انرژی خارج شده» که از طریق ورزش و فعالیت صرف می‌شود، متعادل شود.

برای افراد دارای ناتوانی جسمی، نیاز‌های انرژی اغلب با توانایی مرتبط است. به طور مثال، افرادی که از ویلچر استفاده می‌کنند نسبت به افرادی که راه می‌روند نیاز به انرژی کمتری دارند. نیاز‌های انرژی تحت نظر یک متخصص تغذیه برای هر فردی که در معرض خطر اضافه وزن یا کمبود وزن است، توصیه می‌شود. بررسی‌ها به شما کمک می‌کند تا مناسب‌ترین غذا‌ها را برای رفع نیاز‌های خود تعیین کنید.

در اثر اختلال در اعمال عصبی- عضلانی این افراد مثل عدم توانایی در جویدن و بلعیدن یا انسداد در ناحیه خاص یا در اثر عوامل فیزیولوژیک، مشکلاتی در تغذیه این افراد ایجاد می‌شود که برای تحریک ترشح بزاق و بلع آسان، استفاده از غذا‌های نرم و شیرین در این افراد توصیه می‌شود. البته در برخی دوره‌ها نیاز به انرژی در بیماران دچار معلولیت افزایش می‌یابد. به طور مثال، بیماری پارکینسون، بیماری هانتینگتون یا مشکلات دوره‌ای یا خاص مانند مدیریت زخم‌های فشاری و بهبود زخم به افزایش انرژی نیاز دارد. 

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، دسترسی به تغذیه و غذای مناسب، برای افراد دارای معلولیت ممکن است دشوار باشد و این موضوع را می‌توان به وضعیت مالی، سلامت روان، محدودیت‌های حرکتی، دسترسی به حمل و نقل، انزوای اجتماعی، دسترسی به فناوری برای خرید آنلاین، جغرافیا و دسترسی و ثبات حمایت‌های غیررسمی و رسمی مرتبط کرد، اما محدود به آن نیست.

آموزش تغذیه با دسترسی و توانایی فرد در درک اطلاعات مربوط به تغذیه مرتبط است. آماده‌سازی تغذیه ممکن است برای افرادی که دارای معلولیت هستند، دشوار باشد؛ چرا که ممکن است دانش، مهارت‌ها و حمایت‌های مربوط به تهیه غذا، ذخیره سازی، پخت و پز، برنامه‌ریزی منو و انتخاب غذای مناسب را کاهش دهند؛ بنابراین برای این افراد به خصوص افراد با معلولیت بیشتر حتما باید خانواده او را در این بخش حمایت کند یا یک پرستار برای تهیه و پخت غذا به منظور پیشگیری از سوءتغذیه داشته باشند.

مشکلات دندانی، فساد دندان در این افراد از مشکلات جدی به شمار می‌آید و بر همین اساس هم مراجعه منظم به دندانپزشک و رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان بسیار لازم به نظر می‌رسد که اگر این مشکلات دندانی در زمان مناسب درمان نشود، سبب محدود شدن تکامل کودک می‌شود.

مشکل تداخل غذا و دارو، درمان طولانی مدت دارویی جهت کنترل تشنج یا مشکلات رفتاری و بهبود عفونت در این افراد لازم است و مصرف زیاد دارو روی وضعیت تغذیه آنها تاثیر سوء دارد.

هنگامی که صحبت از پیروی از رژیم غذایی مناسب برای یک ناتوانی خاص به میان می‌آید، مشورت با یک متخصص تغذیه حرفه‌ای می‌تواند به جلوگیری از بروز مشکلات تغذیه‌ای یا بهبود مشکلات موجود از جمله کاهش وزن یا افزایش وزن، کمبود‌های تغذیه‌ای یا مشکلات روده کمک کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->