عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

اتحادیه اروپا درباره روند انتقال قدرت در سوریه بیانیه صادر کرد

  • کد خبر: ۳۰۵۲۳۷
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۹
اتحادیه اروپا درباره روند انتقال قدرت در سوریه بیانیه صادر کرد
وزرای خارجه آلمان، فرانسه، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، انگلیس و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای مشترک بار دیگر خواستار انتقال صلح‌آمیز قدرت در سوریه شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، در این بیانیه که یک نسخه آن روز پنجشنبه در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، آمده است: پس از سقوط دولت بشار اسد، حفظ تمامیت ارضی سوریه و احترام به استقلال، حاکمیت آن و همچنین نهاد‌های دولتی و مخالفت با هرگونه افراط گرایی بسیار مهم است.

بیانیه یادشده می‌افزاید: همه طرف‌های ذینفع باید قوانین بین‌المللی را رعایت، از اعضای همه اقلیت‌ها حمایت و در یک گفت وگوی فراگیر، تحت رهبری و مالکیت سوریه در مورد همه موضوعات کلیدی برای تضمین انتقالی منظم، صلح‌آمیز و فراگیر، بر اساس روح قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد و مطابق با خواست مردم سوریه شرکت کنند.

در بیانیه اتحادیه اروپا و ۶ کشور اروپایی به جنگ در غزه نیز اشاره و بر لزوم تحقق آتش‌بس و ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم فلسطین تاکید شده است.

سران گروه هفت نیز ساعاتی پیش با صدور بیانیه‌ای ادعا کردند که از روند انتقال سیاسی و فراگیر قدرت تحت رهبری و مالکیت سوریه بر اساس اصول قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل حمایت می‌کنند. در این بیانیه ادعا شده است: ما در کنار مردم سوریه ایستاده‌ایم. ما تروریسم و افراط گرایی خشونت آمیز را در همه اشکال آن محکوم می‌کنیم. امیدواریم هر کسی که به دنبال ایفای نقش در اداره سوریه است، تعهد خود را به حقوق همه مردم سوریه نشان دهد، از فروپاشی نهاد‌های دولتی جلوگیری کند، برای بهبود و بازسازی کشور تلاش کند و شرایط را برای بازگشت داوطلبانه ایمن و با عزت همه کسانی که مجبور به فرار سوریه شدند، تضمین کند.

لازم به ذکر است که مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد، حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروه‌های معارض مواجه شده بود و در نهایت گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->