۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت
سرخط خبرها

هشدار رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی به شهروندان درباره رعایت الزامات قانونی در انجام معاملات

  • کد خبر: ۳۰۵۴۰۳
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
هشدار رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی به شهروندان درباره رعایت الزامات قانونی در انجام معاملات
رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی گفت: شهروندان در تنظیم روابط تجاری و انجام معاملات، به الزامات قانونی توجه کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا زرندی در حاشیه ملاقات عمومی مسئولان قضایی با مراجعان، با اشاره به حجم بالای ورودی پرونده به دستگاه قضایی اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که متأسفانه دلیل تشکیل بخش عمده‌ای از پرونده‌های قضایی، عدم رعایت قوانین، بی‌دقتی در تنظیم روابط تجاری و عدم توجه به نظامات قانونی در انجام معاملات بوده که نتیجه آن تشکیل پرونده در دستگاه قضایی و واردشدن خسارت به جامعه است.

وی افزود: به روایت آمار، انجام معاملات عادی، بخش قابل‌توجهی از اختلافات بین مردم را تشکیل می‌دهد و عدم رعایت قانون در تنظیم قراردادها، زمینه‌های ایجاد اختلافات بعدی و در بسیاری موارد درگیری و نزاع را فراهم می‌کند که باید از سوی شهروندان به این موضوع توجه ویژه شود.

رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی با اشاره به اجرای قانون الزام به تنظیم سند رسمی در معاملات مرتبط با اموال غیرمنقول از اواسط سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: تصویب این قانون قطعاً منفعت اجتماع را در پی خواهد داشت و موجب حفظ منافع فردی و عمومی خواهد شد؛ چراکه با الزام شهروندان محترم به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، زمینه‌های ایجاد بسیاری از اختلافات از بین می‌رود و در بلندمدت، نظام معاملات در کشور سامان بهتری خواهد یافت.

زرندی با اشاره به نوع مراجعاتی که در دیدار‌های مردمی مسئولان قضایی صورت می‌گیرد، عنوان کرد: بیشتر مراجعات مردم به مسئولان قضایی از جمله به اینجانب، مربوط به همین نوع پرونده‌هاست؛ به این معنی که مراجعه‌کننده به دلیل عدم ثبت رسمی معامله، با طرف خود به اختلاف برخورده و مجبور به اقدام از طریق دادگستری شده است. حال آنکه اگر هنگام تنظیم قرارداد، با مشاوران حقوقی و افراد آگاه مشورت می‌کرد، دچار مشکلات ثانویه نمی‌شد و مجبور نبود وقت و هزینه قابل‌توجهی را برای پیگیری مسائل حقوقی خود صرف کند.

وی در خصوص لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه استفاده همگانی از اسناد رسمی گفت: نهاد آموزش، تعلیم و تربیت و رسانه‌ها در این زمینه در کنار اصناف، نقش مهمی دارند؛ چراکه اگر فرزندان ما از ابتدای مسیر تعلیم و تربیت، مزایا و فواید پیروی از قوانین به ویژه در مراودات اجتماعی و اقتصادی را بدانند، سیستم تعلیم و تربیت ما در فرایند جامعه‌پذیری، این آموزه‌ها را به یک باور نهادینه‌شده تبدیل کند، از سویی رسانه‌ها نیز این فرایند را تکمیل کرده و آن را به یک باور عمومی و یک عرف تخلف‌ناپذیر تبدیل کنند، آنگاه می‌توان انتظار داشت که جامعه در مسیر بهتری در زمینه بهره‌مندی از مزایای اجرای قانون در تمامی زمینه‌ها حرکت کند.

ملاقات عمومی رئیس‌کل دادگستری استان خراسان رضوی و سایر مسئولان قضایی با هدف بررسی و حل مشکلات مراجعان به صورت مستمر در مشهد و شهرستان‌های استان برگزار می‌شود. با اجرای این قانون و طی ترتیبات مشخص‌شده، مراجع قضایی از پذیرش دعاوی معاملاتی که مراحل قانونی را طی نکرده و ثبت رسمی نشده‌اند، قانوناً معذور خواهند بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->