آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳) تعطیل است؟ ۱۸ بازار میوه و تره‌بار در مشهد میزبان پویش همدلی «صد دانه مهربانی» صدور هشدار نارنجی آلودگی برای مشهد و ۳ کلانشهر دیگر (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ذخایر خونی در خراسان رضوی رو به کاهش است | نیاز فوری به همه‌ گروه‌های خونی (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ضرورت ترویج فرهنگ ميهمانی و ارتباط با خویشاوندان محدودیت تردد جاده‌ای در محور ملک‌آباد |وضعیت شکننده محور ملک‌آباد به دلیل استمرار کولاک (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ۵۰ هزار بسته یلدایی کمیته امداد به نیازمندان در مشهد توزیع خواهد شد کمک‌رسانی به ۷۱۸ خودرو گرفتار در برف | امدادرسانی به ۱۷۹۵ گرفتار در یخبندان جاده‌های خراسان رضوی (۲۷ آذر ۱۴۰۳) اسکان‌دهی به ۲۶۲ نفر بی‌سرپناه در مددسرا‌های شهرداری مشهد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) ترافیک پرحجم جاده‌ای در مسیر ملک‌آباد- تربت‌حیدریه (۲۷ آذر ۱۴۰۳) افشای جنایت هولناک گروگانگیران خارجی برای ۵۰ هزار تتر + عکس نسخه طب سنتی برای سینوزیت چیست؟ خاموشی برخی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی در مشهد | ترافیک روان در معابر شهری و بزرگراه‌ها در مشهد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) لغو تردد قطار سرخس-‌مشهد به علت بارش شدید برف (۲۷ آذر ۱۴۰۳) نظارت بر دیابت بدون درد از طریق یک حسگر تعریق بازنگری در برنامه غنی‌سازی آرد با «آهن و اسید فولیک» پس از ۱۵ سال تعیین مبلغ اضافه کاری پرستاران به کجا رسید؟ نحوه شرکت دانشجویان در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ اعلام شد چگونه بهترین صندلی هواپیما را انتخاب کنیم؟ عمره رجبیه از نهم دی ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود کشف ۲۴۷ دستگاه گوشی سرقتی در تایباد (۲۷ آذر ۱۴۰۳) تاکید وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت تغییر محتوا و برنامه درسی دانش‌آموزان پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳) | نیشابور با دمای منفی ۱۷ درجه سردترین شهر کشور متقاضیان حج تمتع ۱۴۰۴ به حدود ۴۰ هزار نفر رسیدند آغاز ثبت‌نام عتبات عالیات تا نیمه دی‌ماه ۱۴۰۳ فعالیت ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در کشور تاثیر ورزش بر کاهش فشارخون کاهش خطر «سکته» با یک رژیم غذایی سالم نگاهی به مراکزی غیرمجاز در مشهد با نام خوابگاه شاغلان | خواب آشفته در خوابگاه دختران انهدام یک شبکه پیچیده سرقت خودرو توسط پلیس آگاهی مشهد انجام بیش از ۱۰۰ مأموریت مرتبط با زمین‌خوردن شهروندان توسط اورژانس مشهد بازخورد‌های مردمی به شرایط جوی دو روز اخیر | از تقدیر خدمات شهری تا تدبیر دیرهنگام برای تعطیلی‌ها
سرخط خبرها

آموزش کنترل ایدز باید از مدرسه آغاز شود

  • کد خبر: ۳۰۵۸۸۶
  • ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۴
آموزش کنترل ایدز باید از مدرسه آغاز شود
رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران با انتقاد از اینکه باوجود تعهدی که سازمان‌های مختلف برای کنترل بیماری ایدز داشته‌اند، هنوز نهادهایی چون آموزش و پرورش در این زمینه خوب عمل نکرده‌اند، گفت: در شرایطی که جوانان گروه اصلی در معرض خطر را تشکیل می‌دهند، باید آموزش‌های لازم از مدرسه آغاز شود.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر لادن عباسیان معتقد است که آموزش راه‌های پیشگیری از ابتلا، مهمترین راه در کنترل شیوع بیماری اچ آی وی است و در گام بعدی باید فرد بداند که در صورت ابتلا چه اقداماتی انجام دهد که بیماری را کنترل کند و از شیوع آن به دیگران جلوگیری کند.

وی پایبندی به درمان را یکی از شروط لازم برای بهبود شرایط بیمار می‌داند و معتقد است: اگر درمان قطع و وصل شود، سبب مقاوم شدن ویروس به دارو‌ها می‌شود؛ ما بیمارانی داریم که ۲۰ سال است بدون اینکه مجبور باشیم داروی او را عوض کنیم، روزی فقط یک قرص می‌خورند و زندگی طبیعی خود را دارند.

وقتی افراد به مراکز تشخیصی مراجعه می‌کنند و متوجه می‌شوند اچ آی وی دارند، معمولا درمانشان را ادامه می‌دهند یا خیر؟

یک بخش بیماری‌های مزمن نظیر اچ آی وی یا ایدز، پایبندی بیمار به درمان است. این پایبندی بسیار بسیار مهم است. ما مشاورانی داریم که بعد از تست مثبت بیماران اچ آی وی یا ایدز، با آنها جلسات مشاوره روانشناسی برگزار می‌کنند و به آنها برای درمان امید واقعی می‌دهند. اگر این مشاوره‌ها درست انجام شود بیمار معمولا به درمان پایبند می‌ماند. مگر این که مورد خاصی پیش آید. مثلا شخص بیمار از ایران مهاجرت کند یا اعتیاد داشته باشد و حمایت اجتماعی خاصی از او نشود. ولی خوشبختانه باید بگویم بیشتر افرادی که به ما مراجعه می‌کنند درمان خود را ادامه می‌دهند و بار ویروسی آنها به صفر می‌رسد.

اگر یکی از اعضای خانواده دچار اچ آی وی شد، سایر اعضای خانواده باید چه کار کنند که به این بیماری دچار نشوند؟

همسر فردی که بیمار است، تا وقتی که بار ویروسی همسرش به صفر نرسیده است باید از وسایل محافظتی در روابط زناشویی استفاده کند. در مورد سایر اعضای خانواده هم بحث انتقال ویروس اچ آی وی از طریق خون مطرح است. اگر بیماری فرد کنترل نشده باشد باید وسایل شخصی مانند حوله، تیغ و مسواک از بقیه اعضای خانواده جدا باشد. سایر وسایل، اما محدودیت ندارد.

استفاده از سرویس بهداشتی مشکلی ندارد؟

خیر. این باور غلطی است که برخی دارند. آنها می‌گویند حتی نباید با کسی که اچ آی وی دارد دست داد. در صورتی که این ویروس اصلا از طریق فضولات انسانی دفع نمی‌شود که بخواهد به کسی منتقل شود.

برای افرادی که رابطه پرخطر داشته‌اند، چه اقدامات اورژانسی انجام می‌شود؟

این امکان تا ۷۲ ساعت وجود دارد. آنها ابتدا در مراکز ما مشاوره می‌شوند و اگر واقعا رفتارشان پرخطر بوده است به آنها یک دارو داده می‌شود. همه به خصوص جوان‌ها باید بدانند که فقط بحث انتقال اچ آی وی در رفتار‌های پرخطر جنسی مطرح نیست بلکه امکان انتقال امراضی، چون سیفلیس و سوزاک نیز وجود دارد. این بیماری‌ها ممکن است به نازایی و عقیم شدن ختم شود؛ بنابراین باید خودمراقبتی را جدی بگیرند.

چه پیشرفت‌هایی در درمان ایدز به وجود آمده است؟

الان درمان‌ها از قرص‌هایی که تعدادش زیاد و سایزش بزرگ بود و بیمار را اذیت می‌کرد به طرف دارو‌های خیلی کوچک و ترکیبی رفته است. بیمار به جای اینکه روزی سه قرص بخورد روزی یک قرص مصرف می‌کند. خوشبختانه کشور ما در زمینه تولید دارو‌های خوراکی اچ آی وی خیلی خوب عمل کرده است. البته دنیا دارد به سمت دارو‌های تزریقی اچ آی وی می‌رود. طوری که شخص هر چند ماه یکبار فقط یک آمپول تزریق می‌کند و نیازی به مصرف قرص روزانه وجود ندارد.

وضعیت آموزش پیشگیری از اچ آی وی در کشور دارای چه نقایصی است؟

با وجود تعهدی که سازمان‌های مختلف کشور در کنترل اچ آی وی داده‌اند، هنوز نهاد‌هایی مانند آموزش و پرورش خوب عمل نکرده‌اند. در حالی که بسیاری از گروه‌های در معرض خطر ما جوان‌ها هستند. باید این آموزش از مدرسه آغاز و از طریق رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی مجازی به نوجوانان و جوانان داده شود؛ ولی این اقدامات انجام نمی‌شود. رسانه‌ها هم فقط در هفته ایدز به این بیماری می‌پردازند.

الان اعتیاد به مواد روانگردان و مخدر‌های صنعتی و الکل زیاد و همین باعث شیوع رفتار‌های جنسی پرخطر شده است. همین سبب شیوع ایدز و اچ آی وی می‌شود

آموزش نوجوانان چقدر می‌تواند به پیشگیری از ایدز کمک کند؟

آموزش به طور طبیعی خود مراقبتی را در بین نوجوانان و جوانان افزایش می‌دهد. اکنون اعتیاد به مواد روانگردان و مخدر‌های صنعتی و الکل زیاد شده که عاملی برای شیوع رفتار‌های جنسی پرخطر است؛ همین سبب شیوع ایدز و اچ آی وی می‌شود. آموزش می‌تواند این قشر را از خطر این روابط آگاه کند و به طرز قابل توجهی بر خودمراقبتی آنها بیفزاید.

نسبت بین ابتلا به اچ آی وی و توسعه یافتگی کشور‌ها چیست؟

طبق آمار شیوع و بروز اچ آی وی در کشور‌های توسعه یافته در حال پایین آمدن است ولی در جوامع توسعه نیافته در حال افزایش است؛ متاسفانه میزان مبتلایان به اچ آی وی در منطقه غرب آسیا رو به رشد است؛ باید گفت که اگر جوان شغل داشته باشد و ازدواج کند، دیگر سراغ مسایلی، چون روابط ناسالم نمی‌رود؛ اچ آی وی یک بیماری اجتماعی است نه یک مرض صرفاً جسمی و باید آن را در ابعاد وسیع دید.

اچ آی وی یک بیماری اجتماعی است نه یک مرض صرفاً جسمی. باید آن را در ابعاد وسیع دید.

تاثیرات اچ آی وی بر مسایل اقتصادی فرد چیست؟

درمان و تشخیص اچ آی وی رایگان است، اما بدن فرد مبتلا به این بیماری مستعد انواع عفونت‌ها و یا سرطان است که می‌تواند هزینه زیادی را به وی و جامعه تحمیل کند.

از سوی دیگر مبتلایان به این بیماری افسرده می‌شوند و این روی کیفیت کار آنها تاثیر می‌گذارد و شاید هم اصلا شغل خود را از دست دهند و از نظر مالی باری بر دوش خانواده خود شوند. همین چند وقت پیش بیماری داشتم که مهندس بود و در یک نهاد دولتی کار می‌کرد و نیروی قراردادی بود تا فهمیده بودند مبتلا به اچ آی وی است، او را اخراج کرده بودند. ما بیماران زیادی داریم که از کار اخراج شده‌اند.

بیماری چند نفر از مبتلایان به اچ آی وی در ایران به ایدز تبدیل شده است؟

عددشان خیلی کم است. وقتی بیمار بار ویروسی خونش بالای ۲۰۰ باشد وارد مرحله ایدز شده است. اما وقتی درمان را شروع می‌کنیم این عدد پایین می‌آید و بعد از چند ماه به صفر می‌رسد و شخص می‌تواند ازدواج کند و بچه‌دار شود و مانند دیگران عمر طبیعی کند.

در ایران زنان بیشتر مبتلا به ایدز می‌شوند یا مردان؟

۱۹ درصد مبتلایان به اچ آی وی در ایران را زنان تشکیل می‌دهند ولی انتقال اچ آی وی به خانم‌ها در حال بیشتر شدن است.

در بین کودکان کار؟

حدود ۱۰ سال قبل مطالعه‌ای صورت گرفت که نشان حدود ۵ درصد کودکان کار اچ‌ای وی داشتند.

الان خیلی از بیماران تنها زندگی می‌کنند چرا که از خانواده طرد شده اندآیا احتمال خودکشی در بین بیماران مبتلا به اچ‌ای وی بیشتر از بقیه اقشار است؟

افسردگی در بیماران اچ‌ای وی بیشتر از بقیه است ولی در مورد خودکشی مطالعه‌ای انجام نداده‌ایم. این دلایل زیادی می‌تواند داشته باشد. نخست اینکه نمی‌دانند که بیماریشان قابل درمان است و فکر می‌کنند به زودی می‌میرند. دوم به خاطر انگ و برچسبی است که حتی از سوی خانواده و نزدیکان و دوستان خود به آنها زده شده و طرد می‌شوند. الان خیلی از بیماران ما تنها زندگی می‌کنند چرا که خانواده طردشان کرده است. بسیاری از آنها شغلشان را از دست داده‌اند چرا که وقتی می‌خواهند سر کار بروند از آنها تست اچ آی وی می‌خواهند و وقتی جواب آزمایش مثبت می‌شود به آنها کار نمی‌دهند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->