اختصاص ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار ویژه تجهیز مدارس عشایری در سال جدید | فعالیت ۲۰۰ مدرسه تک دانش‌آموزه در کشور  دانش آموزان عشایر اولویت آموزش و پرورش در کشور هستند رویدادی رنگارنگ با دختران | برگزاری اختتامیه اردوی عشایری دانش‌آموزان دختر ایران در مشهد + فیلم افزایش نیروی انسانی، اصلاح قانون حمل سلاح و افزایش تجهیزات و امکانات محیط‌بانان در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست مستندمسابقه تلویزیونی، شکل جدید آموزش درس آمادگی دفاعی | عضویت ۳۷۰ هزار نفر در بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی: خدمات درمانی به بیماران غیربومی در مشهد بدون بودجه‌ مشخص انجام می‌شود تجلیل از محیط‌بانان کشور در مشهد | تأکید بر لزوم حمایت و تجهیز نیرو‌های حفاظتی ۱۲۰ هزار تبعه خارجی تحت پوشش بیمه سلامت هستند | الزام پرداخت حق بیمه برای تمدید اقامت اتباع خارجی هشدار عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی درباره رانت و فساد در زنجیره دارو و تجهیزات پزشکی از ۵۵۰۰ تأییدیه کیفی آسانسور تا ۶۲۶۸ بازرسی از تجهیزات تفریحی در خراسان رضوی | بازرسی و کنترل کیفیت استاندارد شبانه‌روز ادامه دارد اضافه‌شدن ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به ناوگان اورژانس تا پایان سال ۱۴۰۴ برای زنان از ۴۰ سالگی به بعد چه ورزش‌هایی مناسب است؟ استفاده زیاد از موبایل، کودکان را در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می‌دهد این رژیم غذایی التهاب لثه‌ها را کاهش می‌دهد و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد ارتباط پای سرد با دیابت و تیروئید | روش‌هایی برای بهبود سردی پا‌ها پژوهش‌های جدید: مصرف لبنیات پرچرب در جوانی سلامت قلب را افزایش می‌دهد چطور تعادل بدن را در هر سنی حفظ کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۸ آبان ۱۴۰۴) | مشهد از فردا سرد می‌شود وزیر بهداشت در پاسخ به شهرآرانیوز: بودجه ویژه برای خدمات بیمه‌ای بیماران و زائران مشهد اختصاص می‌یابد + فیلم سن ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به حالت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری!
سرخط خبرها

مدیر حوزه علمیه خراسان: وحدت میان حوزه و دانشگاه به آسیب‌شناسی نیاز دارد

  • کد خبر: ۳۰۶۱۷۰
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۲
مدیر حوزه علمیه خراسان: وحدت میان حوزه و دانشگاه به آسیب‌شناسی نیاز دارد
مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: با وجود همه زحماتی که در مراکز مختلف علمی در جهت وحدت میان حوزه و دانشگاه صورت گرفته، این موضوع به یک بحث نمادین تبدیل شده است و نیازمند به آسیب‌شناسی است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام «علی خیاط» مدیر حوزه علمیه خراسان امشب (۲۸ آذرماه) در همایش چهلمین سال تاسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد، از این دانشگاه به عنوان یکی از میوه‌های شجره تناور انقلاب اسلامی یاد کرد که توسط بزرگان انقلاب اسلامی تدبیر شد و با همت تولید فقید آستان قدس رضوی مرحوم آیت‌الله «واعظ طبسی» تاسیس شد.

وی با اشاره به این که این دانشگاه در ابعاد مختلف نقش آفرین بوده است، افزود: در حوزه بین‌الملل، فارغ‌التحصیلان این دانشگاه قبل از سایر حوزه‌های علمی کشور، به عنوان یک نهاد حوزوی در دنیا تاثیرگذار بودند و اداره مراکز علمی اسلامی را در اقصی نقاط جهان عهده دار شدند.

حجت‌الاسلام خیاط خاطرنشان کرد: در داخل کشور نیز همینگونه بوده و فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی، نقش‌آفرین بوده‌اند. حضور این عزیزان به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تا مسئولیت‌های مختلف قضایی و نظامی و ... منشأ خدمت بوده است. ضمن این که کمتر مدرسه علمیه‌ای در استان‌های خراسان رضوی پیدا می‌شود که در آن اثری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم اسلامی رضوی وجود نداشته باشد و در جایگاه‌های مسئولیت مدرسه یا استاد، از حضور فعال آنها استفاده نشود.

وی تاکید کرد: این نهاد مقدس توانسته است نقش خوبی در حوزه‌های علمی و اجرایی ایفا کند که این مهم، محصول اخلاص موسسان آن بوده که که با قدم صدق، پای در این راه نهادند.

ضرورت توجه به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه

مدیر حوزه علمیه خراسان در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به تقارن این ایام با سالروز وحدت حوزه و دانشگاه و ماهیت حوزوی و دانشگاهی دانشگاه علوم اسلامی رضوی گفت: وحدت دو نهاد مهم حوزه و دانشگاه می‌تواند تاثیرات شگرفی می‌تواند در رشد و بالندگی کشور و نظام اسلامی داشته باشد. اما متاسفانه با وجود همه زحماتی که در مراکز مختلف علمی صورت گرفته، این موضوع به یک بحث نمادین تبدیل شده است و نیازمند به آسیب‌شناسی است.

وی افزود: آسیب‌ها و چالش‌های این اقدام راهبردی و غفلت‌هایی که در مورد آن صورت گرفته است، باید شناسایی و برطرف شود.

حجت‌الاسلام خیاط در ادامه به تشریح برخی از این آسیب‌ها پرداخت و گفت: یکی از مهمترین آسیب‌هایی که در این مسئله وارد شده است، تصورات کلیشه‌ای و موانع معرفتی است که نسبت به آن وجود دارد و این موضوع منجر به بی‌اعتمادی دو طرف حوزوی و دانشگاهی به یکدیگر می‌شود. متاسفانه اعتماد سازی لازم در طرفین اتفاق نیفتاده است. از سوی دیگر، سیاست زدگی و مباحث سیاسی نیز منشا تفرقه و بی اعتمادی طرفین شده است. از این رو، برخی موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را امری حاکمیتی قلمداد می‌کنند و آن توجهی که باید به ابعاد مهم همکاری این دو نهاد علمی صورت بگیرد، اتفاق نمی‌افتد.

وی از عدم مدارا و نبود سعه صدر لازم در طرفین موضوع به عنوان یکی دیگر از آسیب‌های موضوع وحدت حوزه و دانشگاه یاد کرد و افزود: متاسفانه هر اتفاق اشتباه در هر طرف این موضوع، به تمام بدنه آن تعمیم داده می‌شود.

وحدت حوزه و دانشگاه یک مسئله راهبردی و اقدام استراتژیک

مدیر حوزه علمیه خراسان تاکید کرد: از سوی دیگر، به مسئله وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان یک مسئله راهبردی و اقدام استراتژیک، توجه صورت نگرفته است و این که این اقدام چه میزان می‌تواند در حوزه تولید علم و پیشرفت کشور موثر باشد، مورد توجه نبوده است.

وی افزود: تلقی‌های ناروا و برداشت‌های نادرست از مسئله وحدت میان حوزه و دانشگاه نیز موجب بروز آسیب شده است. متاسفانه این تلقی به وجود آمده که وحدت میان این دو نهاد، منجر به از بین رفتن استقلال آنها می‌شود. خوانش‌های ناصوابی که موجب می‌شود اصل مسئله به فراموشی سپرده شود.

حجت‌الاسلام خیاط در ادامه گفت: آسیب دیگری که بیشتر از سوی نهاد‌های حاکمیتی وارد شده و مانع از تحقق وحدت حوزه و دانشگاه می‌شود، این است گاهی احساس می‌شود در بدنه مدیریت کشور، مطالبه جدی برای حل مسئله با بهره‌گیری از ظرفیت حوزه و دانشگاه وجود ندارد و اگر از حوزه و دانشگاه به صورت جدی مطالبه می‌شد، خود به خود این دو نهاد در کنار یکدیگر قرار می‌گرفتند. برای مثال، در نگارش برنامه هفتم توسعه، از نهاد حوزوی دعوت به عمل نیامده است و با وجود آن، حوزه را به انجام امور متعدد فرهنگی مکلف می‌کنند. در مورد دانشگاه‌ها نیز چنین اتفاقی صورت می‌گیرد و مطالبه‌ای از متولیان از دانشگاهیان وجود نداشته است.

وی افزود: علاوه بر این موارد، قرارگرفتن این دو نهاد در کنار یکدیگر نیاز به الزاماتی دارد که ساختارسازی لازم برای آن اتفاق نیفتاده است. تا زمانی که اینگونه آسیب‌ها برطرف نشود، همچنان مجبوریم درباره مباحث ابتدایی وحدت حوزه و دانشگاه گفت وگو کنیم.
مدیر حوزه علمیه خراسان در پایان ابراز امیدواری کرد که فارغ التحصیلان این دانشگاه، گامی در جهت تحقق عملی این موضوع بردارند تا با گذر از موانع، اقدام موثری در این زمینه صورت بگیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->