تبریک پزشکیان به مردم ایران به مناسبت عید فطر تنها راه صیانت از پول ملی، ارتقای حکمرانی ریال است پیام تبریک رئیس‌جمهور به سران و مردم کشورهای اسلامی به مناسبت عید فطر فردا (دوشنبه ۱۱ فروردین) نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه می‌شود اطلاعیه دفتر مقام معظم رهبری: هلال ماه شوال رویت شد | فردا (دوشنبه ۱۱ فروردین) عید سعید فطر است ترامپ ضمن تهدید مجدد کشورمان: در حال مذاکره با ایران هستیم پیام قالیباف به کشورهای اسلامی به مناسبت فرا رسیدن عید فطر طرح رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات آتش‌بس در غزه چیست؟ (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) سبک، سریع، دقیق و مرگبار| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از جزئیات سلاح جدید یگان‌های تکاوری ارتش و سپاه پزشکیان عید سعید فطر را به سران و مردم کشورهای اسلامی تبریک گفت نخست‌وزیر لبنان با ولیعهد سعودی دیدار کرد(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) قانون دوره ششم شورا‌های شهر تا ۲۷ خرداد ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان ابلاغ شد عارف: تحقق شعار سال نیازمند حفظ آرامش و امنیت کنونی در کشور است نتانیاهو بازهم خواستار خلع سلاح حماس شد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر اولویت‌بندی پروژه‌های شهری| مردم باید در جریان ظرفیت‌های شهر قرار بگیرند حمله یمن به فرودگاه بن‌گوریون با موشک بالستیک (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جزییات پاسخ ایران به نامه رئیس جمهور آمریکا از زبان پزشکیان کنترل شهرک زاپوریژیا در دونتسک به دست ارتش روسیه افتاد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) ۲۰ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیدند (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شلیک دو فروند موشک از یمن به سمت فلسطین اشغالی (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) مهاجرانی: مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در دستورکار قرار گرفته است توضیح وزارت امور خارجه در مورد حواشی رسانه‌ای مرتبط با تبادل نامه بین ایران و آمریکا ماجرای سوء‌قصد ناموفق به پوتین چه بود؟ دبیرکل حزب الله لبنان: دولت لبنان باید هرچه سریع‌تر بازسازی را آغاز کند قالیباف: ناترازی‌ها در مدیریت و نوع نگاه است اطلاعیه پلیس درباره صورت خونین یکی از تحصن‌کنندگان حجاب چه بود؟ | خودزنی، فحاشی، پرخاشگری و هتک حرمت برخی از تحصن‌کنندگان دیدار وزیر امور خارجه کشورمان با فرستاده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن گفت‌و‌گو ایران و ژاپن درباره موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها (۹ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

۱۸۳ سال حبس برای اغتشاشگران در پاکستان

  • کد خبر: ۳۰۶۴۸۲
  • ۰۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۰
۱۸۳ سال حبس برای اغتشاشگران در پاکستان
ارتش پاکستان اعلام کرد که دادگاه نظامی این کشور ۲۵ نفر از متهمان پرونده «۹ می» را به جرم نقض امنیت و حمله به مراکز ارتش (پرونده اغتشاشات روز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ مرتبط با اعتراضات طرفداران عمران خان) در مجموع به ۱۸۳ سال حبس محکوم کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محاکمه نظامی این دسته از افراد غیرنظامی در پاکستان که مرتبط با حوادث روز ۱۹ اردیبهشت سال گذشته درپی اعتراضات بی سابقه طرفداران عمران خان نخست وزیر برکنار شده این کشور به بازداشت وی بود، اقدامی بی سابقه تصور شده و در ادامه جدال سخت تشکیلات قدرتمند نظامی پاکستان با عمران خان تعبیر می‌شود.

عمران‌خان نهم ماه می ۲۰۲۳ (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲) به اتهام فساد مالی در اسلام‌آباد بازداشت شد که این اتفاق هوادارانش را به خیابان‌ها کشاند و درگیری‌های خشونت‌آمیزی میان آنها و نیرو‌های امنیتی در شهر‌های راولپندی، لاهور و پیشاور رخ داد.

هزاران نفر از هواداران و مسئولان حزب تحریک انصاف پاکستان بازداشت شده‌اند. برخی از اعضای ارشد حزب استعفا کرده و گفته می‌شود صد‌ها نفر نیز به اتهام حمله به تاسیسات و مراکز نیرو‌های مسلح در دادگاه‌های نظامی تحت محاکمه قرار گرفتند.

برخی از نهاد‌های حقوق بشری بین الملل نسبت به بازداشت‌های سیاسی در پاکستان ابراز نگرانی کرده و از دولت اسلام‌آباد مطالبه کردند که جلوی محاکمه غیرنظامیان در دادگاه‌های نظامی را بگیرد.

اوایل تیرماه همان سال ارتش پاکستان اعلام کرد که سه مسئول بلندپایه نظامی این کشور در ارتباط با اغتشاشات، یورش به اماکن ارتشی و مشارکت در ناآرامی‌های سیاسی «۹ می» از مقام خود برکنار و بیش از یکصد نفر نیز از سوی دادگاه‌های نظامی محاکمه می‌شوند.

در عین حال دیوان عالی پاکستان روز‌های اخیر طی حکمی به نهاد‌های نظامی این کشور دستور داد تا تکلیف محاکمه متهمان پرونده ۹ می‌را مشخص کند و در همین راستا ارتش پاکستان امروز (شنبه) با صدور بیانیه‌ای از صدور حکم نهایی علیه ۲۵ متهم توسط دادگاه نظامی خبر داد.

روابط عمومی ارتش پاکستان در بیانیه خود حوادث روز ۹ می‌را یک «روز سیاه» در تاریخ این کشور دانست و اعلام کرد: با بررسی‌های دقیق، شواهد غیرقابل انکاری برای پیگرد قانونی متهمان فاجعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ (۹ می ۲۰۲۳) جمع‌آوری شد. برخی از پرونده‌ها متعاقباً طبق قانون به دادگاه عمومی نظامی ارجاع شدند، جایی که آنها پس از طی مراحل قانونی مورد محاکمه قرار گرفتند.

در ادامه این بیانیه آمده است که دادگاه نظامی پاکستان در مرحله اول محاکمه متهمان نقض امنیت ملی، حکم ۲۵ نفر را صادر کرد که هر کدام از آنان به ۱۰، ۹، ۶، ۳ و ۲ سال حبس محکوم شده که مجموع آن ۱۸۳ سال حبس است.

ارتش پاکستان در ادامه این بیانیه هشدار داد: این یک یادآوری جدی به همه کسانی است که به دلیل منافع شخصی، مورد استثمار قرار می‌گیرند و طعمه تبلیغات سیاسی و دروغ می‌شوند، تا هرگز در آینده قانون را پایمال نکنند.

با این حال حزب عمران خان هرگونه ارتباط با مهاجمان و متهمان اغتشاشات اردیبهشت سال گذشته را رد رده کرده و مدعی است که این حوادث یک نقشه از پیش طراحی شده از سوی دستگاه‌های امنیتی برای توجیه سرکوب علیه مخالفان سیاسی و تشدید فشار علیه عمران خان و هم حزبی‌های وی است.

سال گذشته ارتش پاکستان در واکنشی بی‌سابقه به ناآرامی‌های سیاسی این کشور، اتهامات عمران‌خان علیه نهاد‌های امنیتی را رد کرد و هشدار داد که نیرو‌های مسلح پاکستان هرگز سخنان نسنجیده و بی‌اساس یک شخص سیاسی را تحمل نکرده و حق پیگیری این اتهامات از طریق مجاری قضایی را برای خود محفوظ می‌داند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->