پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست

  • کد خبر: ۳۰۷۲۶۰
  • ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۶
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد گفت: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است؛ چراکه همه باید احساس کنند که کشور دچار مشکلی شده است و همه باهم باید این مشکل را حل کنیم. قرار نیست فقط برق واحدهای صنعتی قطع شود و یک دومینوی اشتباه از افزایش قیمت، افزایش تورم و... به وجود بیاید.

نسرین یوسفی‌عارفی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز درخصوص ناترازی انرژی، اظهار کرد: عدم سرمایه‌گذاری، الگوی نادرست مصرف، عدم به‌روزرسانی دستگاه‌ها و روند افزایش مصرف ازجمله دلایل ناترازی‌ها هستند. اگر قدم‌های مثبتی برداریم، می‌توانیم ناترازی را مدیریت کنیم و فعلاً قابل‌حل نیست؛ چراکه حل ناترازی‌ها نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت است.

وی با بیان اینکه هزینه‌ای که مردم بابت گاز پرداخت می‌کنند، ۱۰ درصد قیمت واقعی آن است و ۹۰ درصد باقی‌مانده را دولت پرداخت می‌کند، افزود: اگر افراد مصرف خود را کاهش دهند و دولت هزینه کاهش را به آنان پرداخت کند، ایجاد انگیزه می‌شود؛ به عنوان مثال، اگر فرد میزان مصرف خود را کاهش بدهد و بتواند در بازار بهینه‌سازی مصرف، عرضه و گواهی خود را بفروشد، این تشویق خودکار ایجاد می‌شود.

مردم دغدغه‌مند باشند

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد درخصوص قطعی برق در کشور، اظهار کرد: در مردم این دغدغه که درست‌مصرف‌نکردن چه خسارات سنگینی در کشور ایجاد می‌کند، وجود ندارد؛ در حالی که برای دولت هر کیلووات برق، ۴ هزار تومان تمام می‌شود. اگر این اتفاق در بازار بهینه‌سازی مصرف و گواهی صدور محقق شود که فردی که از الگوی خود کمتر مصرف کرده، بتواند مابه‌التفاوت آن را به کسی که به آن نیاز دارد، عرضه کند، کمتر به افزایش قیمت منجر شده و کمتر به مردم فشار وارد می‌شود.

دولت طی این سال‌ها، انرژی را به عنوان زیرساخت و نه اقتصاد انرژی در نظر گرفته است

یوسفی با بیان اینکه دولت طی این سال‌ها انرژی را به عنوان زیرساخت و نه اقتصاد انرژی در نظر گرفته است، گفت: شبکه تولید، توزیع و انتقال انرژی دولتی است و نمی‌توان یک‌شبه آن را واگذار کرد به‌ویژه در حوزه نفت و گاز؛ اما در حوزه برق، تا حدودی امکان‌پذیر بوده و توصیه ما این است که به بخش خصوصی واگذار شود و بخش خصوصی می‌تواند با هزینه کمتر بهتر مدیریت کند.

وی افزود: در حوزه نفت و گاز چون بخش خصوصی ورود پیدا نکرده و در واقع اجازه نداده‌اند و بخش خصوصی نمی‌تواند با دولت رقابت کند، تنها راه‌حل این است که سرمایه‌گذاری انجام شود تا تشویقی باشد برای بخش خصوصی و ورود به آن صنعت توجیه داشته باشد. امروز هیچ بخش خصوصی‌ای با دولت رقابت نمی‌کند.

یک دومینوی اشتباه؛ خاموشی فقط برای صنایع

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: اگر قرار باشد برق صنایع قطع شود، برق خانگی هم باید قطع شود و این اتفاق خوبی است؛ چراکه همه باید احساس کنند که کشور دچار مشکل شده است و همه باهم باید این مشکل را حل کنیم. قرار نیست فقط برق واحدهای صنعتی قطع شود و یک دومینوی اشتباه از افزایش قیمت، افزایش تورم و... به وجود بیاید.

یوسفی درخصوص حل ناترازی برق، گفت: این مشکل به این سرعت قابل‌حل نیست. در حوزه برق دولت باید اجازه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در انرژی تجدیدپذیر بدهد و دست دولت از این حوزه قطع شود. هیچ بخش خصوصی‌ای حاضر به رقابت با دولت نیست و اگر دولت ورود کند، بخش خصوصی کنار می‌رود؛ بنابراین در این حوزه به بخش خصوصی امکانات و تسهیلات ارائه دهند؛ چراکه می‌تواند بخشی از ناترازی ما را در تابستان حل کند.

وی افزود: موضوع بهینه‌سازی، اصلاح الگوی مصرف و امکان ایجاد بازار گواهی بهینه‌سازی را دولت فراهم کند؛ یعنی اگر کسی کار بهینه‌سازی انجام داد، بتواند بازگشت سرمایه از آن داشته باشد و این نگاه‌های بسته را باید در این حوزه کنار بگذاریم. برای بهینه‌سازی در کشور، یک دنیا کار وجود دارد.

به گفته رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد، دولت می‌تواند در نیروگاه‌هایی که بهینه‌سازی کرده است، اتلافات انرژی را در شبکه تولید، توزیع و انتقال کاهش دهد و باید مدلی باشد که همه در کنار هم کار کنند.

یوسفی در ادامه تصریح کرد: در برنامه هفتم توسعه، شاخص بهره‌وری در شبکه تولید، توزیع و انتقال مشخص شده و کمک بخش خصوصی برای توسعه انرژی تجدیدپذیر و هوشمندسازی شبکه‌های تولید، توزیع و انتقال و... عنوان شده است، اما روند اقدام کُند بوده و لازم است دولت در جا‌هایی که باید، ورود پیدا کند و جایی که می‌داند بخش خصوصی می‌تواند ورود کند، کنار برود و به بخش خصوصی امکان و زیرساخت ارائه دهد.

وی با بیان اینکه برای حوزه انرژی و اقتصاد انرژی، دولت باید یک نهاد رگلاتوری ایجاد کند، گفت: یعنی تا زمانی که شما با قیمت ۱۸ تومان برق را عرضه کنید و مبلغ تمام‌شده آن برای دولت ۵ هزار و ۸۰۰ تومان باشد، این اقتصاد، ورشکسته است. اگر به بخش خصوصی واگذار شود، افزایش قیمت نخواهیم داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->