نگه داشتن کارنامه و پرونده دانش‌آموز به بهانه تسویه حساب ممنوع است مدرسه مجازی تنوع مدارس بزرگسال را کم می‌کند فوت ۵ زائر ایرانی در عربستان سعودی (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درمورد رشته‌های جدید بازطراحی شده در شاخه کاردانش (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) آیا مصرف نوشابه برای بهبود اسهال و سوءهاضمه مفید است؟ افزایش کیفیت محصولات آرایشی ایرانی، راهی برای مقابله با قاچاق هشدار عربستان به زائران درباره افزایش دمای هوا حکمت‌کارت خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان لشکری شارژ شد +مبالغ نخستین عمل بیوپسی از ضایعات مغزی در مشهد انجام شد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) هشدار جدی درباره عوارض مرگبار داروی «دراگون» برای افزایش وزن دانشگاه‌ها آماده اجرای طرح پزشکی خانواده هستند توله خرس گمشده حوالی پارک پردیسان است افزایش ویزیت، کاهش ویزا رکورد جدید جوجه‌آوری اردک مرمری در تالاب هورالعظیم ثبت شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۱ خرداد ۱۴۰۴) | سه‌شنبه، گرم‌ترین روز هفته جاری اختلال در امتحان نهایی نهمی‌ها | رمز فایل سؤالات اشتباه بود! درخواست از تامین اجتماعی برای سرعت عمل در پرداخت حقوق رانندگان بازنشسته دعوت سازمان نوسازی مدارس از مردم برای مشارکت در مدرسه‌سازی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: ۳۰۰ هزار معلم بلاتکلیف داریم | تلاش کردیم ظلمی که در گزینش‌ها می‌شد را جبران کنیم ۹ کشتارگاه غیرمجاز در مشهد پلمب شد | هشدار جدی دامپزشکی درباره شیوع تب کریمه کنگو در عید قربان ۲ سامانه برای رصد پروژه‌های مدرسه‌سازی راه‌اندازی شد ۳۱ درصد هر دام، ضایعات خطرناک | فاجعه چرخش بیماری با کشتار خانگی در عید قربان یک کشته و ۴ مصدوم بر اثر واژگونی پراید در بزرگراه شهید چراغچی مشهد (۱۱ خرداد ۱۴۰۴) گزارش میدانی از وضعیت مصرف انرژی در برخی ادارات مشهد | صرفه جویی نصفه‌نیمه! ۲۰ قاضی فعال در مدارس مشهد فعالیت ۱۷ ناظر ذبح شرعی در کشتارگاه‌های مشهد هم‌زمان با عید قربان ۱۴۰۴ ساعت فعالیت ادارات سیستان به‌دلیل طوفان تغییر کرد (۱۱ خردادماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

شیوع آنفلوانزای خوکی و افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در مشهد | مردم از ماسک استفاده کنند + فیلم

  • کد خبر: ۳۰۸۲۲۱
  • ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۱
شیوع آنفلوانزای خوکی و افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در مشهد | مردم از ماسک استفاده کنند + فیلم
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شیوع آنفلوانزای خوکی و افزایش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، در نشست خبری مسئولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ارتباط با موج جدید شیوع بیماری‌های تنفسی که صبح امروز (۱۱ دی ۱۴۰۳) در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به افزایش مراجعات مردم به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، اظهار کرد: بیماری که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، آنفلوانزای فصلی است؛ بیماری که مربوط به وضعیت فعلی نیست و در گذشته نیز بوده و در آینده نیز با آن مواجه خواهیم بود. این بیماری به صورت فصلی در تمام دنیا وجود دارد و اختصاص به ایران و مشهد ندارد و معمولاً هر سال یک یا دو سویه این بیماری در سال غالب می‌شود. بر اساس رصد صورت‌گرفته، شرایط مشهد نیز مانند سایر نقاط کشور است و در سایر نقاط کشور نیز با همین شرایط مواجه بوده‌ایم.

دکتر محمد دهقانی افزود: در هر شرایط زمانی، گونه‌های متفاوتی از آنفلوانزای فصلی شیوع پیدا می‌کند. در هفته‌های اخیر، در مراکز دیده‌ور سرپایی و بستری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزان موارد شبه‌آنفلوانزا افزایش پیدا کرد و حدس ما این بود که موارد آنفلوانزا نیز افزایش خواهد یافت. در حال حاضر نیز میزان مراجعه و بستری در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

شیوع آنفلوانزای خوکی در مشهد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: عمده موارد ثبت‌شده، آنفلوانزا از نوع H۱N۱ یا به‌اصطلاح «آنفلوانزای خوکی» است که علائم نسبتاً شدیدی ازجمله گلودرد، سرفه، سردرد، تب بالا، درد شدید در بدن، ضعف و بی‌حالی دارد و ممکن است تا چند روز فرد بیمار با آن درگیر باشد و امکان فعالیت‌های معمول از بیمار سلب شود.

وی افزود: البته این موضوع چندان جای نگرانی ندارد. اما حساسیت و توجه عمومی مردم را می‌طلبد و گروه‌های حساس ازجمله سالمندان، بیماران خاص، مادران باردار، پرسنل حوزه سلامت و کودکان که به‌خصوص در زنجیره انتقال نقش دارند، باید حساسیت بیشتری نسبت به آن داشته باشند. از سوی دیگر، آلودگی هوا و پدیده وارونگی هوا نیز موجب شده احتمال ابتلا و شدت بیماری افزایش پیدا کند که در هفته‌های اخیر نیز با همین مشکل مواجه بوده‌ایم و شیوع ویروس با افزایش میزان آلودگی در کلانشهر‌ها و ازجمله مشهد هم‌زمان شده است.

تأثیر واکسیناسیون در کاهش ابتلا و شدت بیماری

دهقانی تأکید کرد: گروه‌های پرخطر می‌بایست در زمان مناسب، نسبت به واکسیناسیون اقدام می‌کردند. البته هنوز هم فرصت باقی است و افرادی که علائم بیماری ندارند، می‌توانند نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.

وی افزود: تا پایان سال احتمالاً با یک تا دو پیک دیگر از این بیماری مواجه هستیم و ممکن است این موضوع تا بهار سال آینده نیز ادامه داشته باشد. واکسن موجب می‌شود احتمال و شدت ابتلا به بیماری کاهش پیدا کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: تاکنون، یک یا دو مورد فوتی اثبات شده در ارتباط با این بیماری داشته‌ایم؛ البته به معنای آن نیست که فوتی دیگری در ارتباط با بیماری آنفلوانزا وجود نداشته است. ممکن است فردی فوت کرده باشد و در ارتباط با این بیماری شناسایی نشده باشد.

ضرورت استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و پرهیز از تردد غیرضروری

دهقانی خاطرنشان کرد: همه مردم و به خصوص گروه‌های پرخطر، از تردد‌های غیرضروری پرهیز کنند. مخصوصاً در زمان‌هایی که آلودگی هوا نیز افزایش پیدا می‌کند، حتماً به این موضوع توجه داشته باشند.

وی افزود: مردم از ماسک استفاده کنند. استفاده از ماسک به میزان قابل‌توجهی از ابتلا و انتشار ویروس آنفلوانزا جلوگیری می‌کند. مردم تا حد امکان فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و افرادی که علائم ویروس را دارند، از منزل خارج نشوند. والدین دانش‌آموزان نسبت به این موضوع جدیت بیشتری داشته باشند؛ چون در مدارس، زمینه و زنجیره قوی از انتقال ویروس وجود دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه گفت: در صورت ضرورت، افراد به مراکز سرپایی ازجمله درمانگاه‌ها، مراکز و پایگاه‌های بهداشتی و مطب‌ها مراجعه کنند. بیمار آنفلوانزای معمولی و سرماخوردگی به هیچ عنوان نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارد. در صورت مراجعه بی‌مورد به بیمارستان‌ها، از یک سو ممکن است بر اثر ازدحام در بیمارستان به بیماری که نداشته‌اند، مبتلا شوند و از سوی دیگر، امکان خدمت‌رسانی به بیمارانی که نیاز به خدمت اورژانسی دارند، کاهش پیدا می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->