تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌ ورودی مدارس استعداد درخشان و نمونه دولتی نشانه‌های جدید هشداردهنده زوال عقل در سالمندان کشف معادن هخامنشی در آبدانان استان ایلام اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد
سرخط خبرها

آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟

  • کد خبر: ۳۰۸۵۵۱
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟
محققان می‌گویند سالمندان مبتلا به عفونت می‌توانند بدون ترس از آسیب‌رسیدن به سلامت مغز خود آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که به نظر نمی‌رسد آنتی بیوتیک‌ها خطر زوال شناختی یا زوال عقل را در افراد مسن افزایش دهند.

دکتر «اندرو چان»، محقق ارشد از دانشکده پزشکی هاروارد، گفت: «با توجه به اینکه برای افراد مسن آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر تجویز می‌شوند و همچنین در معرض خطر ابتلاء به زوال شناختی هستند، این یافته‌ها اطمینان خاطر را در مورد استفاده از این دارو‌ها ارائه می‌کند.»

محققان گفتند، مطالعات قبلی سلامت روده را با سلامت مغز مرتبط دانسته‌اند. روده انسان حاوی تریلیون‌ها میکروارگانیسم است و برخی از آنها قدرت مغز را تقویت می‌کنند و برخی دیگر قدرت مغز را کاهش می‌دهند.

چان گفت: «در تحقیقات قبلی آنتی‌بیوتیک‌ها برای اختلال در میکروبیوم روده، که جامعه ارگانیسم‌های کوچکی است که در روده‌های ما زندگی می‌کنند و به هضم کمک می‌کنند، مختل می‌کنند.»

وی ادامه داد: «از آنجایی که مشخص شده است که میکروبیوم روده برای حفظ سلامت کلی و احتمالاً عملکرد شناختی مهم است، این نگرانی وجود داشت که آنتی بیوتیک‌ها ممکن است اثرات مضر طولانی مدت بر مغز داشته باشند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۳۵۰۰ سالمند استرالیایی سالم بالای ۷۰ سال را که در یک کارآزمایی بالینی شرکت کردند که فواید سلامتی آسپرین با دوز پایین روزانه را آزمایش می‌کردند، ردیابی کردند.

به گفته محققان، استفاده شرکت کنندگان از آنتی بیوتیک‌ها با بررسی سوابق نسخه تعیین شد. حدود ۶۳ درصد حداقل یک بار در طول یک دوره دو ساله از آنتی بیوتیک استفاده کرده بودند.

سپس سلامت مغز سالمندان به طور متوسط برای پنج سال دیگر پیگیری شد. آنها تست‌های عملکرد مغز را در فواصل زمانی منظم انجام دادند که مهارت‌هایی مانند حافظه، توجه، عملکرد اجرایی، زبان و استدلال را اندازه گیری می‌کرد.

در طی آن زمان، بیش از ۴۶۰ نفر دچار زوال عقل و نزدیک به ۲۶۰۰ نفر دچار اختلال شناختی شدند.

نتایج نشان می‌دهد که محققان هیچ تفاوت شناختی بین افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند و افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف نکرده‌بودند، پیدا نکردند.

علاوه بر این، به گفته محققان، استفاده از آنتی بیوتیک پس از تعدیل سایر عوامل خطر زوال مغز، با اختلال شناختی یا زوال عقل همراه نبود.

محققان خاطرنشان کردند تحقیقات بیشتری برای اطمینان از عدم ارتباط بین آنتی بیوتیک‌ها و زوال شناختی مورد نیاز است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->