پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) | بارش باران در برخی نقاط استان از فردا پاتایا یا بانکوک؛ کدام مقصد جذاب تری است؟ آخرین‌جزئیات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی تقویت آموزش و پرورش با مصوبه تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور تعداد روز‌های آلوده تهران به ۱۳۰ رسید ثبت نام عمره رمضان از امروز (چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳) آغاز شد ربیعی: ۴۸.۷ درصد از کودکان کار و خیابان در ایران، بازمانده از تحصیل هستند استرداد هزار و ۱۸۵ تبعه غیرمجاز افغانستانی از مرز دوغارون به کشورشان از ابتدای ۱۴۰۳ پایان درگیری شاکی و دزد با ورود بموقع پلیس مشهد | ماجرای یک دزدی عجیب سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند دارویی که سبب ابتلا به دیابت می‌شود ۴۹۰ نوزاد نارس در نیشابور با شیر اهدایی مادران تغذیه شدند شگرد عجیب زن و شوهر برای دستبرد به ویلا‌ها و خانه‌های اجاره‌ای بارش برف و باران در ۱۲ استان کشور (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) تاکید سازمان غذا و دارو بر سبوس گیری از آرد مصرفی کولاک برف و باران شدید کشور را فرامی‌گیرد (۱۷ بهمن ۱۴۰۳) | آب و هوای مشهد از روز جمعه زمستانی می‌شود دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید افزایش ابتلای غیر سیگاری‌ها و زنان به سرطان ریه قتل هولناک خاله به دست خواهرزاده معتاد مصدومیت ۷ نفر بر اثر واژگونی خودرو در جاده نیشابور (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) زلزله ۴.۶ ریشتری «ریز» در استان بوشهر را لرزاند (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) واگذاری تصمیم‌گیری درباره جزییات سوابق تحصیلی به شورای عالی آموزش و پرورش (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) شهر سوخته در انتظار نجات! | توقف کاوش‌ها به دلیل کمبود بودجه کلاهبرداری با شگرد پیش‌فروش واحد مسکونی در مشهد (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) سردار رادان: کویر در حوزه گردشگری در امنیت خواهد بود خادمان حرم‌ها به صورت ویژه آموزش گردشگری می‌بینند صدور هشدار هواشناسی برای بیشتر مناطق کشور | آغاز بارش و افزایش سرما (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) ۶ مصدوم در آتش سوزی پتروشیمی مارون ماهشهر| حریق مهار شد آخرین مهلت ثبت‌نام جذب هیئت‌علمی وزارت علوم، امروز (۱۶ بهمن ۱۴۰۳) سازمان انتقال خون: صادرات پلاسما نداریم قیمت دارو در سال ۱۴۰۳، حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است
سرخط خبرها

آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟

  • کد خبر: ۳۰۸۵۵۱
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟
محققان می‌گویند سالمندان مبتلا به عفونت می‌توانند بدون ترس از آسیب‌رسیدن به سلامت مغز خود آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که به نظر نمی‌رسد آنتی بیوتیک‌ها خطر زوال شناختی یا زوال عقل را در افراد مسن افزایش دهند.

دکتر «اندرو چان»، محقق ارشد از دانشکده پزشکی هاروارد، گفت: «با توجه به اینکه برای افراد مسن آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر تجویز می‌شوند و همچنین در معرض خطر ابتلاء به زوال شناختی هستند، این یافته‌ها اطمینان خاطر را در مورد استفاده از این دارو‌ها ارائه می‌کند.»

محققان گفتند، مطالعات قبلی سلامت روده را با سلامت مغز مرتبط دانسته‌اند. روده انسان حاوی تریلیون‌ها میکروارگانیسم است و برخی از آنها قدرت مغز را تقویت می‌کنند و برخی دیگر قدرت مغز را کاهش می‌دهند.

چان گفت: «در تحقیقات قبلی آنتی‌بیوتیک‌ها برای اختلال در میکروبیوم روده، که جامعه ارگانیسم‌های کوچکی است که در روده‌های ما زندگی می‌کنند و به هضم کمک می‌کنند، مختل می‌کنند.»

وی ادامه داد: «از آنجایی که مشخص شده است که میکروبیوم روده برای حفظ سلامت کلی و احتمالاً عملکرد شناختی مهم است، این نگرانی وجود داشت که آنتی بیوتیک‌ها ممکن است اثرات مضر طولانی مدت بر مغز داشته باشند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۳۵۰۰ سالمند استرالیایی سالم بالای ۷۰ سال را که در یک کارآزمایی بالینی شرکت کردند که فواید سلامتی آسپرین با دوز پایین روزانه را آزمایش می‌کردند، ردیابی کردند.

به گفته محققان، استفاده شرکت کنندگان از آنتی بیوتیک‌ها با بررسی سوابق نسخه تعیین شد. حدود ۶۳ درصد حداقل یک بار در طول یک دوره دو ساله از آنتی بیوتیک استفاده کرده بودند.

سپس سلامت مغز سالمندان به طور متوسط برای پنج سال دیگر پیگیری شد. آنها تست‌های عملکرد مغز را در فواصل زمانی منظم انجام دادند که مهارت‌هایی مانند حافظه، توجه، عملکرد اجرایی، زبان و استدلال را اندازه گیری می‌کرد.

در طی آن زمان، بیش از ۴۶۰ نفر دچار زوال عقل و نزدیک به ۲۶۰۰ نفر دچار اختلال شناختی شدند.

نتایج نشان می‌دهد که محققان هیچ تفاوت شناختی بین افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند و افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف نکرده‌بودند، پیدا نکردند.

علاوه بر این، به گفته محققان، استفاده از آنتی بیوتیک پس از تعدیل سایر عوامل خطر زوال مغز، با اختلال شناختی یا زوال عقل همراه نبود.

محققان خاطرنشان کردند تحقیقات بیشتری برای اطمینان از عدم ارتباط بین آنتی بیوتیک‌ها و زوال شناختی مورد نیاز است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->