مهلت نام‌نویسی در آزمون سامفا تا ۲۰ دی تمدید شد حل مشکل ۲۱۰ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان سازمان حفاظت محیط زیست برای محیط بان کرمانی وکیل می گیرد جان باختن راننده ترکمنستانی در زرند کرمان + جزئیات جزئیات تازه درباره برخورد پرنده با هواپیمای فوق سبک شخصی نشان مشهدالرضا (ع) باید به کشف ظرفیت‌های مغفول مانده مشهد بپردازد میانگین تجویز دارو در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است دستگیری سارق ۱۵۰۰ گرم طلا در مشهد صدور مجوز پرداخت پاداش فرهنگیان بازنشسته سال ۱۴۰۲ صدور هشدار هواشناسی برای آلودگی هوا در مشهد و ۷ شهر دیگر (۱۵ دی ۱۴۰۳) ویروس جدید چینی HMPV چیست و چه علائمی دارد؟ + راه‌های پیشگیری یادی از دکتر محمد فقیهی حکم‌آبادی، نخستین جراح چشم مشهد | چشم ما در پی خوبان جهان خواهد بود* پایداری محیط زیست با الگو‌های موفق بازیافت زباله خطرات مصرف بیش از حد استامینوفن را جدی بگیرید ارائه خدمت به ۱۳ هزار زوج نابارور در راستای فرزندآوری  رانندگی مخاطره‌آمیز در بزرگراه پیامبراعظم(ص) مشهد، ۳ مصدوم بر جای گذاشت | رانندگی پرخطر ۴ خودرو را درگیر کرد (۱۵ دی ۱۴۰۳) اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دستیاری تخصصی استفاده از ظرفیت تمام شهروندان برای حل مسائل کشور، یکی از اهداف مهم دولت ریه اسفنجی، عارضه جدید دخانیات نوپدید اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ دی ۱۴۰۳) زورگیری طلاهای همسر دوم برای کادودادن به زن اول سرانه پایین درمانی در دومین کلان‌شهر ایران | قدردانی از بهورزان و مراقبان سلامت و مربیان بهورزی در مشهد حضور ۱۹۱۰ نفر بدهکار مهریه در زندان‌های کشور ترکیب نمره علمی و مصاحبه در گزینش معلمان تغییر کرد + جزئیات نگاهی به شاخصه های نسل زِد و راه هایی برای برقراری ارتباط بهتر با آن ها | ماجرای ما و زومرها دستگیری چند متهم سرقت سریالی | مقابله پلیس مشهد با شگردهای قدیمی و جرائم روز تدوین دستورالعمل نظارت بر فراورده‌های نانو و تاتو در سازمان غذا و دارو پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌های جوی در شهر‌های بزرگ و صنعتی آلودگی هوا آمار مراجعه به مراکز درمانی را افزایش داد سبک زندگی در فصل زمستان از دیدگاه طب سنتی ایرانی چگونه است؟ ماموریت‌های اورژانس مشهد در ارتباط با بیماری‌های تنفسی ۱۸ درصد افزایش یافت (۱۵ دی ۱۴۰۳) انتقادِ بازنشستگان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به مبلغ ناچیز همسان‌سازی
سرخط خبرها

آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟

  • کد خبر: ۳۰۸۵۵۱
  • ۱۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۹
آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟
محققان می‌گویند سالمندان مبتلا به عفونت می‌توانند بدون ترس از آسیب‌رسیدن به سلامت مغز خود آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان گزارش دادند که به نظر نمی‌رسد آنتی بیوتیک‌ها خطر زوال شناختی یا زوال عقل را در افراد مسن افزایش دهند.

دکتر «اندرو چان»، محقق ارشد از دانشکده پزشکی هاروارد، گفت: «با توجه به اینکه برای افراد مسن آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر تجویز می‌شوند و همچنین در معرض خطر ابتلاء به زوال شناختی هستند، این یافته‌ها اطمینان خاطر را در مورد استفاده از این دارو‌ها ارائه می‌کند.»

محققان گفتند، مطالعات قبلی سلامت روده را با سلامت مغز مرتبط دانسته‌اند. روده انسان حاوی تریلیون‌ها میکروارگانیسم است و برخی از آنها قدرت مغز را تقویت می‌کنند و برخی دیگر قدرت مغز را کاهش می‌دهند.

چان گفت: «در تحقیقات قبلی آنتی‌بیوتیک‌ها برای اختلال در میکروبیوم روده، که جامعه ارگانیسم‌های کوچکی است که در روده‌های ما زندگی می‌کنند و به هضم کمک می‌کنند، مختل می‌کنند.»

وی ادامه داد: «از آنجایی که مشخص شده است که میکروبیوم روده برای حفظ سلامت کلی و احتمالاً عملکرد شناختی مهم است، این نگرانی وجود داشت که آنتی بیوتیک‌ها ممکن است اثرات مضر طولانی مدت بر مغز داشته باشند.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های بیش از ۱۳۵۰۰ سالمند استرالیایی سالم بالای ۷۰ سال را که در یک کارآزمایی بالینی شرکت کردند که فواید سلامتی آسپرین با دوز پایین روزانه را آزمایش می‌کردند، ردیابی کردند.

به گفته محققان، استفاده شرکت کنندگان از آنتی بیوتیک‌ها با بررسی سوابق نسخه تعیین شد. حدود ۶۳ درصد حداقل یک بار در طول یک دوره دو ساله از آنتی بیوتیک استفاده کرده بودند.

سپس سلامت مغز سالمندان به طور متوسط برای پنج سال دیگر پیگیری شد. آنها تست‌های عملکرد مغز را در فواصل زمانی منظم انجام دادند که مهارت‌هایی مانند حافظه، توجه، عملکرد اجرایی، زبان و استدلال را اندازه گیری می‌کرد.

در طی آن زمان، بیش از ۴۶۰ نفر دچار زوال عقل و نزدیک به ۲۶۰۰ نفر دچار اختلال شناختی شدند.

نتایج نشان می‌دهد که محققان هیچ تفاوت شناختی بین افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف کرده بودند و افرادی که آنتی‌بیوتیک مصرف نکرده‌بودند، پیدا نکردند.

علاوه بر این، به گفته محققان، استفاده از آنتی بیوتیک پس از تعدیل سایر عوامل خطر زوال مغز، با اختلال شناختی یا زوال عقل همراه نبود.

محققان خاطرنشان کردند تحقیقات بیشتری برای اطمینان از عدم ارتباط بین آنتی بیوتیک‌ها و زوال شناختی مورد نیاز است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->