به گزارش شهرآرانیوز، عدم توازن چربی خون در بدن وقتی اتفاق میافتد که تری گلیسرید و ال دی ال (کلسترول بد خون) بالا رود و اچ دی ال (کلسترول خوب خون) کاهش یابد. از دیدگاه طب سنتی تجمع مواد زاید یا اخلاط بد در بدن سبب افزایش چربی خون میشود.
دکتر الهام پارسا، میگوید: در طب سنتی مراحل هضم در چهار مرحله تعریف شدهاند. هضم اول در معده، هضم دوم در کبد، هضم سوم در رگها و هضم چهارم در سلولها. اختلال و مشکل در مراحل مختلف هضمی سبب تجمع مواد ناسالم در بدن و در نهایت افزایش چربی خون میشود. نکته مهمیکه در طب سنتی بسیار حائز اهمیت است، فاصله گرفتن فرد از سبک زندگی سالم است. اختلال در خوابیدن، عدم داشتن ورزش و فعالیت با کیفیت و کمیت مورد قبول، عدم رعایت بهداشت تغذیه و عدم دفع مواد زاید بدنی برای مثال یبوست یا بسته بودن منافذ پوستی سبب ایجاد بیماریها از جمله افزایش چربی خون میشود. همچنین ضعف ارگانهایی مثل کبد، سیستم گوارش، تیروئید، مغز و حتی رحم میتواند از علل ایجاد چربی خون بالا باشد.
آرامش روحی و روانی داشته باشید. وقتی فرد شرایط روحی و روانی خوبی نداشته باشد این عامل سبب ضعف اعضای رئیسه از جمله کبد و مغز میشود که خود میتواند عامل افزایش چربی خون شود. در بهبود این بیماری کنترل خواب بسیار مهم است. خواب خوب در سلامت کبد و تیروئید موثر است. اختلال ریتم بیولوژیکی خواب و شب کاری سبب مشکلاتی برای سلامتی میشود. خواب مناسب از دو ساعت بعد از غروب آغاز میشود و بهتر است با طلوع خورشید فرد بیدار شود، طولانی شدن مدت خواب باعث چاقی، افزایش چربی خون، کبد چرب و بیماریهای مفصلی میشود. کنترل قند خون از توصیههای مورد تاکید برای کاهش چربی خون است. جهت کاهش تری گلسیرید خون، استفاده از رژیم کم نشاسته، کم چرب و رعایت میزان کالری دریافتی توصیه میشود.
بهتر است افراد از غذاهای با مزاج و طبع سرد پرهیز کنند و از رژیم پر فیبر و بیشتر از غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند. خوراکیهایی مثل، کرفس، هویج، شلغم، پیاز، مرزه، نعنا، شوید، جعفری و آویشن، گزینههای خوبی برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا هستند. غذاهای سنگین که هضم سختی دارند مثل ماکارونی و سیب زمینی توصیه نمیشود. خوردن سیب به صورت مربا، خشک شده، دمنوش یا آب سیب کمک زیادی به بهبود شرایط این افراد میکند. انار میوه فوق العادهای برای کاهش چربی خون است. به جای سرخ کردنیها روش طبخ غذا را به صورت بخارپز، آب پز و کباب پز امتحان و در پخت و پز از روغن زیتون استفاده کنید. شوید از سبزیهای موثر در کاهش چربی خون است که میتوان چند شاخه از آن را به عنوان سبزی خوردن همراه غذا استفاده کرد. جو و جو دوسر هم از غلاتی هستند که در کاهش چربی خون موثرند.
منبع: خبرآنلاین