هشدار وزارت بهداشت درباره خطر آلودگی سبزیجات به مدفوع سگ و گربه کارت ورود به جلسه کنکور ۲۲ تیرماه منتشر می‌شود وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کرد: ممنوعیت رد دانش‌آموزان میان‌پایه به بهانه افت معدل جان باختن یک کارگر در پی ریزش معدن «شهید نیلچیان» توضیحات پلیس قشم در رابطه با مجروح شدن کودک ۸ ساله در تعقیب و گریز راهکاری خوراکی در درمان پرخاشگری آیا سما جهانباز به افغانستان منتقل شده است؟ + توضیحات خواهر سما زمان انتشار کارت ورود به جلسه نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد وزیر میراث فرهنگی: ظرفیت گردشگری استان‌های آسیب‌دیده در جنگ، احیا می‌شود صدور هشدار سطح نارنجی برای مشهد و ۱۹ مرکز استان در پی پیش‌بینی خیزش گرد و خاک (۱۶ تیر ۱۴۰۴) چند توصیه‌ از سوی وزارت بهداشت درمورد روزهای گرد و غبار زمان اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان صندوق نفت مشخص شد کشف ۱۱۰ کیلوگرم حشیش در مرز سراوان چگونه از گرمازدگی پیشگیری کنیم؟ پایان مرمت سرای گمرک در بازار وکیل شیراز (۱۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش آمار گردشگری در خلیل‌آباد خراسان‌ رضوی به دلیل عدم روشنایی مناسب اژه‌ای: نظام جمهوری اسلامی ایران قدردان مردم سلحشور و متعهد کشور است مشاهده همزمان ۵ یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران + فیلم (۱۶ تیر ۱۴۰۴) آغاز ابلاغ اینترنتی دعوتنامه هیئت تجدیدنظر تامین اجتماعی (۱۶ تیرماه ۱۴۰۴) استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش از طریق آزمون استخدامی شهریه مدارس باید با توجه به وضعیت معیشت منطقه‌ای تعیین شود نرخ بلیت قطار از هواپیما سبقت گرفت! ۶ پرونده آثار تاریخی ایلام در مسیر ثبت در فهرست ملی کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۶ تیر ۱۴۰۴) | از شدت گرمای هوا کاسته می‌شود جزئیات جدید درمورد نوبت دوم کنکور (۱۶ تیر ۱۴۰۴) معاون گردشگری: بحران‌های سیاسی و اجتماعی در حوزه مدیریت گردشگری فرصت است نه تهدید! تهیه شناسنامه جزایر خلیج فارس برای حفاظت زیست‌محیطی راهکار‌هایی عملی برای صرفه‌جویی آب در تابستان هنگام استفاده از کولر‌های آبی | هوشمندانه خنک شوید صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش وزش باد (۱۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه

  • کد خبر: ۳۱۵۴۹۱
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره سرانه مصرف اسید‌های چرب ترانس و برنامه‌ها برای کاهش مصرف آن در کشور توضیح داد و گفت: اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌ یافته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته، اظهار کرد: سیاست‌های تغییر پروفایل اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌ها در دهه‌های گذشته عملیاتی شده و به همین دلیل میزان اسید‌های چرب ترانس دریافتی نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است. 

وی درباره میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس گفت: پیش از این، بیش از ۴ درصد کل کالری دریافتی ایرانیان به دلیل پروفایل اسید‌های چرب ترانس از محل روغن‌های مصرفی تامین می‌شد. پس از تغییر پروفایل اسید‌های چرب ترانس روغن‌های خوراکی، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور کاهش یافته، اما با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. 

اهداف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش اسید‌های چرب ترانس

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اهداف سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با مصرف اسید‌های چرب ترانس توضیح داد: براساس ابلاغ سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در صنایع غذایی می‌بایست صفر درصد باشد، اما در این زمینه موفق نبوده‌ایم. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با برنامه‌های خود درنظر دارد در مسیر هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی به صفر رساندن میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در صنایع غذایی گام بردارد. 

فرهنگ‌سازی به منظور کاهش مصرف اسید‌های چرب ترانس

اسماعیل‌زاده درباره برنامه‌های وزارت بهداشت به منظور کاهش مصرف اسید‌های چرب ترانس گفت: آموزش و فرهنگسازی کاهش مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه که از منابع اصلی دریافت اسید‌های چرب ترانس در خانواده‌ها هستند در دستور کار قرار داده‌ایم. 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه اصلاح پروفایل روغن‌های مصرف صنایع و صنوف غذایی از دیگر برنامه‌ها است، تصریح کرد: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با سازمان غذا و دارو و اتحادیه‌های فعال در حوزه عرضه محصولات غذایی به منظور بررسی امکان کاهش مصرف روغن خوراکی در تولید کیک، کلوچه و شیرینی جلسات متعددی برگزار کرده است. 

وزارت بهداشت متقاضی کاهش ۳ درصدی اسیدچرب ترانس در صنایع غذایی

وی گفت: درنظر داریم میزان اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌های خوراکی مصرفی در صنایع و صنوف غذایی را کاهش دهیم و به همین منظور با سازمان استاندارد جلساتی برگزار کرده‌ایم. براساس آخرین دستورالعمل استاندارد، میزان چربی ترانس روغن‌های مصرفی در صنایع و صنوف غذایی می‌بایست کمتر از ۵ درصد باشد. وزارت بهداشت، متقاضی کاهش ۳ درصدی اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌های مصرفی صنایع غذایی است و این میزان می‌بایست به کمتر ۲ درصد برسد.

تلاش برای تحقق اهداف سازمان جهانی بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: اگر میزان اسید‌های چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع و صنوف غذایی کاهش یابد، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور کاهش می‌یابد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو در نظر دارد که مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در صنایع غذایی ممنوع شود. مشکلاتی از نظر اجرایی در ارتباط با ممنوعیت مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در کارخانه‌ها وجود دارد. اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌یافته‌ایم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->