توقیف یک لنج با ۱۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس جاده‌های خراسان رضوی امشب بارانی و مه‌آلود است (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) زمین‌لرزه ارومیه را لرزاند + جزئیات (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) مصدومیت ۲۰۹ نفر در آستانه چهارشنبه‌سوری| خراسان رضوی رتبه ششم تعداد مصدومان پایان عملیات امدادی در محل تخریب ساختمان چهار طبقه در تهران با سه مصدوم + فیلم و تصاویر(۲۱ اسفند ۱۴۰۳) کولیوند: ۱۷ درصد از بودجه کشور صرف حوادث ترافیکی می‌شود نقش ورزش در سلامت مغز حضور ۶ سگ زنده‌یاب در محل آوار ساختمان ۴ طبقه در طالقانی| نجات یک زن باردار| آواربرداری ادامه دارد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) قطار ۵ ستاره مشهد - کرمانشاه روی ریل افتاد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) تردد روزانه ۳۵۰۰ مسافر ایرانی و افغانستانی در مرز دوغارون خراسان رضوی دستگیری متهم متواری قبل از خروج از کشور توسط مرزبانی خراسان رضوی (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی کشور تا پایان فروردین ۱۴۰۴ تاثیر قطعی معدل برای داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ دانشگاه فرهنگیان «انبه» میوه‌ای که مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد شاخص کیفیت هوای خوزستان قابل قبول است | تکذیب وضعیت قرمز اهواز (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) قراردادن آبزیان غیرمجاز در سفره هفت‌سین، تهدیدی برای سلامت خانواده وزیر سابق آموزش و پرورش: مدرسه‌سازی به معنای تحقق عدالت آموزشی نیست کشف بیش از ۱۲ میلیون مواد محترقه غیرمجاز طی یک ماه گذشته دستمزد معلمان خریدخدمات، اسفند ۱۴۰۳ به طور کامل پرداخت می‌‎شود فقر، بزرگ‌ترین دشمن حاکمیت‌ها و بشریت پیشنهاد اصلاح قانون تامین اجتماعی برای برقراری «حق اولاد» | کاهش روز‌های متصل به بیمه از ۷۲۰ به ۳۰ روز مراجعه به دندانپزشکی در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟ نذر خون در ماه مبارک رمضان مدیرکل رفاه وزارت آموزش و پرورش: بیمه تکمیلی فرهنگیان جدید‌الاستخدام آغاز می‌شود ۴۷ درصد ظرفیت واحد‌های اقامتی خراسان رضوی تکمیل شد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) سرقت‌های سریالی از فروشگاه زنجیره‌ای فعالیت ۵ بیمارستان و درمانگاه تأمین‌اجتماعی در ایام تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ در مشهد دیدار نماینده ایران با سفیر هلند با محوریت مبارزه با موادمخدر پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲۱ اسفند ۱۴۰۳) | فردا از گسترش بارش‌ها در سطح استان کاسته می‌شود
سرخط خبرها

لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه

  • کد خبر: ۳۱۵۴۹۱
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۳
لزوم ممنوع‌شدن مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره سرانه مصرف اسید‌های چرب ترانس و برنامه‌ها برای کاهش مصرف آن در کشور توضیح داد و گفت: اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌ یافته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر احمد اسماعیل‌زاده با بیان اینکه میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور نسبت به سال‌های گذشته کاهش چشمگیری داشته، اظهار کرد: سیاست‌های تغییر پروفایل اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌ها در دهه‌های گذشته عملیاتی شده و به همین دلیل میزان اسید‌های چرب ترانس دریافتی نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته است. 

وی درباره میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس گفت: پیش از این، بیش از ۴ درصد کل کالری دریافتی ایرانیان به دلیل پروفایل اسید‌های چرب ترانس از محل روغن‌های مصرفی تامین می‌شد. پس از تغییر پروفایل اسید‌های چرب ترانس روغن‌های خوراکی، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور کاهش یافته، اما با شرایط ایده‌آل فاصله داریم. 

اهداف سازمان جهانی بهداشت برای کاهش اسید‌های چرب ترانس

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره اهداف سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با مصرف اسید‌های چرب ترانس توضیح داد: براساس ابلاغ سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در صنایع غذایی می‌بایست صفر درصد باشد، اما در این زمینه موفق نبوده‌ایم. دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با برنامه‌های خود درنظر دارد در مسیر هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی به صفر رساندن میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در صنایع غذایی گام بردارد. 

فرهنگ‌سازی به منظور کاهش مصرف اسید‌های چرب ترانس

اسماعیل‌زاده درباره برنامه‌های وزارت بهداشت به منظور کاهش مصرف اسید‌های چرب ترانس گفت: آموزش و فرهنگسازی کاهش مصرف روغن‌های نیمه‌جامد هیدروژنه که از منابع اصلی دریافت اسید‌های چرب ترانس در خانواده‌ها هستند در دستور کار قرار داده‌ایم. 

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه اصلاح پروفایل روغن‌های مصرف صنایع و صنوف غذایی از دیگر برنامه‌ها است، تصریح کرد: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با سازمان غذا و دارو و اتحادیه‌های فعال در حوزه عرضه محصولات غذایی به منظور بررسی امکان کاهش مصرف روغن خوراکی در تولید کیک، کلوچه و شیرینی جلسات متعددی برگزار کرده است. 

وزارت بهداشت متقاضی کاهش ۳ درصدی اسیدچرب ترانس در صنایع غذایی

وی گفت: درنظر داریم میزان اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌های خوراکی مصرفی در صنایع و صنوف غذایی را کاهش دهیم و به همین منظور با سازمان استاندارد جلساتی برگزار کرده‌ایم. براساس آخرین دستورالعمل استاندارد، میزان چربی ترانس روغن‌های مصرفی در صنایع و صنوف غذایی می‌بایست کمتر از ۵ درصد باشد. وزارت بهداشت، متقاضی کاهش ۳ درصدی اسید‌های چرب ترانس موجود در روغن‌های مصرفی صنایع غذایی است و این میزان می‌بایست به کمتر ۲ درصد برسد.

تلاش برای تحقق اهداف سازمان جهانی بهداشت

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: اگر میزان اسید‌های چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع و صنوف غذایی کاهش یابد، میزان مصرف اسید‌های چرب ترانس در کشور کاهش می‌یابد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان غذا و دارو در نظر دارد که مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در صنایع غذایی ممنوع شود. مشکلاتی از نظر اجرایی در ارتباط با ممنوعیت مصرف روغن‌های هیدروژنه نیمه‌جامد در کارخانه‌ها وجود دارد. اگر طرح ممنوع‌بودن استفاده از روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی عملیاتی شود، می‌توانیم ادعا کنیم که به هدف سازمان جهانی بهداشت یعنی اجتناب از مصرف روغن‌های هیدروژنه در صنایع غذایی دست‌یافته‌ایم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->