نرخ تورم در مرداد ۱۴۰۴ در خراسان رضوی به ۴۲.۱ درصد رسید مدیرعامل توانیر: صادرات برق تقریبا به صفر رسید تناقض برنامه هفتم توسعه | خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید گوشت قرمز همزمان با کاهش مصرف آب قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۶ شهریور ۱۴۰۴) | رشد قیمت‌ها تا ۹۵ میلیون تومان افزایش شدید قیمت خودرو‌های داخلی به دنبال رشد قیمت دلار (۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول جزئیات پیش‌فروش یک میلیون سکه طلا در (۱۷ شهریور ۱۴۰۴) امروز صورت گرفت: افتتاح ۱۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ۸ استان تعداد بانک‌های دارای کفایت سرمایه مثبت به ۲۳ بانک رسید پیش بینی قیمت دلار تا پایان ۱۴۰۴ | افزایش نرخ دلار به دلیل رشد نقدینگی و ریسک‌های سیاسی فروش نان کنجدی در مشهد ممنوع می‌شود؟ متقاضیان نهضت ملی مسکن ۱۷۰ همت واریز کردند طلای جهانی ثابت ماند (۶ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ شهریور ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۱ هزار تومان را هم رد کرد کمک ۱۳۰۰ مگاواتی برق خراسان رضوی به سایر استان‌ها افزایش قیمت گوشت در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | افت قیمت دام زنده تولید برق خورشیدی در ایران رکورد شکست تعداد خارج‌نشینان یارانه‌بگیر ۹۰۰ هزار نفر است | خارج‌نشینان باید از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند؟ نرخ دلار در مشهد ۱۰۰ هزار تومان را به خود دید (۶ شهریور ۱۴۰۴) نرخ طلا با دلار ۱۰۰ هزار تومانی در مشهد به چه عددی رسید؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) بررسی چالش های حوزه واردات با حضور واردکنندگان خراسان رضوی | ارز چندنرخی؛ دروازه رانت و فساد قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۶ شهریور ۱۴۰۴) | پیاز کیلویی ۱۰ هزار تومان تولید روزانه بنزین در مسیر صعود | رشد ۵ میلیون لیتری بنزین همزمان با هفته دولت ۲۵ هزار مشترک برق خراسان رضوی کنترل‌پذیر شدند چقدر از درآمد تهرانی‌ها صرف مسکن می‌شود؟ جزئیات توزیع برنج دولتی از ۱۵ شهریور ۱۴۰۴ قدرت خرید مردم در مرداد ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته ۴۲.۴ درصد کاهش یافت جهش کاذب دلار به بالای ۱۰۰ هزار تومان | کارشناسان اقتصادی: منشأ روانی دارد و واقعی نیست پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۶ شهریور ۱۴۰۴ | دلار در مرز کانال ۹۹ هزار تومان قرار گرفت سکه ۶ میلیون ارزان‌تر از قیمت بازار در مرکز مبادله حراج شد (۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کدام مشاغل تا چند سال آینده دیگر متقاضی ندارند؟

  • کد خبر: ۳۰۸۸۷۸
  • ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲
کدام مشاغل تا چند سال آینده دیگر متقاضی ندارند؟
بر اساس گزارش‌ها در فاصله سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ بسیاری از شغل‌های جدید از بین می‌روند و پیش‌بینی می‌شود عناوین شغلی نظیر کارشناس هوش مصنوعی، مهندس رباتیک و مهندس فناوری‌های مالی بیشترین سهم در میان مشاغل آینده را به خود اختصاص دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، در آینده نزدیک بسیاری از مشاغل به سبب پیشرفت علم و تکنولوژی و ساخته‌شدن برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های متفاوت از بین خواهند رفت و جزو شغل‌های کم درآمد در آینده خواهند شد و یا با مشاغل دیگری جایگزین خواهند شد. از سوی دیگر سیر تحول در عرصه تکنولوژی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی انسان‌ها موجب شده در بسیاری از مشاغل موجود نیز تغییراتی حاصل شود.

با توجه به آنکه بسیاری از مشاغل آینده بر محور IT و اینترنت شکل خواهد گرفت، از این رو باید زیرساخت‌های مشاغل نوظهور را فراهم کنیم و همزمان با رشد اقتصاد‌های مدرن و ظهور تکنولوژی‌های جدید، چشم انداز دستیابی به مشاغل آینده و حرکت به سمت و سوی تکنولوژی‌های نوین را به سرعت ترسیم کنیم.

به اعتقاد کارشناسان به دلیل آنکه نیاز‌های انسان مدام درحال تغییر است و جابجایی تکنولوژی‌های نوین درحال رخ دادن است، شکل‌گیری مشاغل جدید و از بین رفتن مشاغل سنتی دور از انتظار نیست.

طراحان گرافیک، مهندسان، کارگران ساختمانی، آشپز‌ها و نصاب‌های تجهیزات جزو مشاغلی به شمار می‌روند که در آینده رشد اندکی خواهند داشت و باجه‌دار بانک، کارمند ثبت اطلاعات و تحصیل‌دار با کمترین میزان تقاضا در آینده روبه رو خواهند شد.

به زعم آنها تحولات ژنتیکی، هوش مصنوعی، رباتیک، فناوری نانو، چاپگر‌های سه‌بعدی و چندبعدی، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، گزاره‌هایی هستند که در تولد مشاغل جدید به شدت تاثیرگذار است و انقلاب چهارم صنعتی را شکل داده و موجب تولد و رویش مشاغل جدید و حذف مشاغل فعلی و سنتی خواهد شد.

در عین حال پژوهش‌هایی نیز درباره شغل‌هایی که تا چند سال آینده در معرص خطر هوش مصنوعی قرار می‌گیرد صورت گرفته است. برخی منابع خارجی در تحقیقات خود ۷ دسته از مشاغل را معرفی کرده‌اند که در معرض خطر جایگزین شدن با هوش مصنوعی یا کامپیوتری شدن هستند. این شغل‌ها شامل حمل و نقل و جابه‌جایی مواد، فروش و شغل‌های مربوط به فروش، شغل‌های مربوط به خط تولید، پشتیبانی اداری و اجرایی، تهیه و خدمات غذا، عملیات مالی، نظافت و خدمات حفاظتی است.

کار‌هایی مثل توانبخشی، مراقبت بهداشتی و پزشکی، مددکار اجتماعی و مشاوره که مربوط به عواطف انسانی است و نیاز به تعامل عمیق انسانی و همدلی با انسان‌ها دارد کمتر از هوش مصنوعی تاثیر می‌پذیرند و می‌توان گفت که بهترین شانس برای زنده ماندن در مقابل هوش مصنوعی را دارند.

برخی از شغل‌ها مانند روزنامه‌نگاری، تدریس در آموزش عالی، طراحی نرم‌افزار، گرافیک و حتی حسابداری نیز در خطر جایگزینی با هوش مصنوعی قرار دارند. پیش‌بینی می‌شود شغل‌هایی مثل بنگاه‌های املاک، آژانس‌های مسافرتی، آتلیه‌های عکاسی، کارکنان انتشارات و چاپخانه‌ها، بازاریابان تلفنی و ماموران آب و برق و گاز هم در آینده از بین بروند، زیرا به سبب فضای آنلاین، فناوری‌های آی‌تی و تکنولوژی‌های جدید مورد نیاز آیندگان نیستند.

بدون شک برخی از مشاغل پرطرفدار این روزها، کدنویسی و برنامه‌نویسی کامپیوتری است ولی ربات‌ها برای این مهارت سخت هم کمین کرده‌اند. این مشاغل در توسعه هوش مصنوعی تاثیر بسزایی داشتند ولی همان هوش مصنوعی حالا درصدد منقضی کردن این شغل‌هاست.

در همین راستا، غلامحسین محمدی - معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از کاهش تقاضا برای برخی شغل‌ها و حذف آنها تا چند سال آینده خبر داده و می‌گوید: در فاصله سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ بسیاری از شغل‌های جدید از بین می‌روند و پیش‌بینی می‌شود عناوین شغلی نظیر کارشناس هوش مصنوعی، مهندس رباتیک و مهندس فناوری‌های مالی بیشترین سهم در میان مشاغل آینده را به خود اختصاص دهند.

به گفته وی عناوین شغلی نظیر طراحان گرافیک، مهندسان، کارگران ساختمانی، آشپز‌ها و نصاب‌های تجهیزات با رشد اندکی روبه رو خواهند شد.

وی می‌گوید:بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد سرمایه‌گذاری در یادگیری و آموزش حین‌کار، یکی از رایج‌ترین راهبرد‌های منافع منابع انسانی است که برای تحقق اهداف کسب و کار سازمان‌ها اتخاذ می‌شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با بیان اینکه ۶۰ درصد نیروی کار تا سال ۲۰۲۷ به آموزش نیاز خواهند داشت، تاکید کرد: درحال حاضر تنها نیمی از آنها به این فرصت دسترسی دارند و به نظر می‌رسد که در این بخش، کارآفرینان می‌توانند ایفای نقش جدی داشته‌باشند.

هم اکنون بیش از ۹۵۰۰ استاندار آموزشی در دنیا وجود دارد و طبق پیش‌بینی سازمان جهانی کار، تعداد استاندارد‌ها به ۱۷ هزار استاندارد آموزشی خواهد رسید از این رو با توجه به ظهور مشاغل جدید که از حالا ردپای ورود آنها به بازار کار دیده می‌شود، نمی‌توان با ارائه آموزش‌های مهارتی به سبک قدیم و سنتی به موفقیتی در حوزه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با بازار کار دست یافت.

خوشبختانه در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بر مبنای سرنوشت مشاغل در آینده با نگاه بلند، مسیر کلان مهارت آموزی نرم افزاری و سخت افزاری آینده برای جوانان و دانش آموختگان در حال ترسیم است.

بی‌تردید سیاست‌گذاری آموزشی باید مبتنی بر آینده‌پژوهی و ویژگی‌های تحولات مشاغل آینده باشد، زیرا با توجه به سرعت روز افزون تغییرات، نهاد‌های آموزشی وظیفه دارند علاوه بر مهارت‌های مورد نیاز امروز بازار کار، مهارت‌های مورد نیاز آینده را پیش‌بینی و نیروی کار را برای ایفای نقش موثرتر در آینده آماده کنند.

مجمع جهانی اقتصاد بر لزوم سرمایه‌گذاری در امر یادگیری و آموزش حین‌کار تاکید دارد و بر این باور است که حتی با حذف برخی از مشاغل، شغل‌های جدیدی روی کار خواهند آمد و علیرغم آنکه ممکن است ۸۵ میلیون شغل توسط هوش مصنوعی و رباتیک تا سال ۲۰۲۵ حذف شود، اما احتمالا ۹۷ میلیون شغل دیگر از محل این تغییرات ایجاد شود. بر همین اساس مهارت‌آموزی باید یک قدم جلوتر از تحولات گام بردارد و با نوآوری، آینده و فناوری‌های آینده را بسازد.

تا چند سال آینده شغل‌های زیادی هستند که با ورود هوش مصنوعی در معرض خطر قرار می‌گیرند و ممکن است از بین بروند، اما همه شغل‌ها چنین سرنوشتی پیدا نمی‌کنند. با این حال اگر از ورود هوش مصنوعی نگرانید بهتر است به فکر کسب مهارت‌هایی باشد که خارج از توان هوش مصنوعی است. خود را به روز کنید تا از خطرات هوش مصنوعی در امان بمانید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->