گزارشگران ویژه سازمان ملل حمله آمریکا به ایران را محکوم کردند وال‌استریت‌ ژورنال خبر داد: همدستی آمریکا با تل‌آویو برای حمله به ایران معرفی جنگنده جی ۱۰ چینی و خرید احتمالی ایران معاون استاندار خراسان رضوی: مسئولیت کارگزاران نظام با این حمایت مردم، بسیار سنگین‌تر شده است پژمان‌فر خبر داد: تداوم فعالیت صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژی هسته‌ای آیت‌الله علم‌الهدی: انسجام مردم ارزشمندتر از هر دستاورد نظامی است | مردم، بزرگ‌ترین عامل امنیت کشور رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان: مالکیت بمب‌های اتمی از سوی رژیم صهیونیستی مغایر با معاهده NPT است رویترز مدعی بازداشت گسترده مهاجران ایرانی در آمریکا شد اختلاف نظر شدید سناتور‌های آمریکایی بر سر خسارات ادعایی ترامپ به صنعت هسته‌ای ایران معاون‌اول قوه‌قضائیه: پرونده مزدوران و وطن‌فروشان با سرعت و دقت رسیدگی می‌شود آتش‌بس با حمله اسرائیل به جنوب لبنان نقض شد (۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش بودجه کمک به اوکراین از سوی پنتاگون در سال ۲۰۲۶ پاپ لئو: ناامید کننده است که می‌بینیم قوانین بین‌المللی دیگر الزام‌آور نیستند یک نماینده مجلس: صهیونیست‌ها در برنامه تغییر نظام و ایجاد ناآرامی در کشور شکست خوردند پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادعایی درباره توافق آمریکا با چین دادستانی رژیم صهیونیستی با تعویق دو هفته‌ای جلسه دادگاه نتانیاهو مخالفت کرد رئیس جمهور فرانسه: هدف این است که دوباره شاهد ازسرگیری ارتقای هسته‌ای ایران نباشیم تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام‌عیار شدند | برنامه هسته‌ای ایران دست‌نخورده باقی مانده است پیام تبریک سردار رادان به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تبادل اطلاعات کاخ سفید با کنگره درباره ایران محدود می‌شود حادثه امنیتی مرگبار برای نظامیان صهیونیست در غزه (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات انفجار مهیب در باکو (۶ تیر ۱۴۰۴) جزئیات جدیدی از عادی سازی روابط سوریه و رژیم صهیونیستی منتشر شد زد و خورد در تظاهرات شبانه علیه نتانیاهو در تل‌آویو (۶ تیر ۱۴۰۴) جاسوس اسرائیل در گیلان به دام افتاد (۶ تیر ۱۴۰۴) صدراعظم آلمان برای احیای توافق هسته‌ای ایران اعلام آمادگی کرد
سرخط خبرها

سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر | اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد

  • کد خبر: ۳۰۹۰۴۳
  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۷
سفر وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه به قطر |  اسعد حسن الشیبانی وارد دوحه شد
منابع خبری گزارش دادند که وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در سفری رسمی وارد قطر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ اسعد حسن الشیبانی، وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه در سفری رسمی وارد دوحه پایتخت قطر شده است. این اولین سفر وی به قطر به شمار می رود.

وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه اخیرا در اولین سفر خارجی خود در راس هیاتی به عربستان سفر کرد و با مقامات سعودی از جمله خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی دیدار و گفت و گو کرد.

در این دیدار مرهف ابوقصره، وزیر دفاع جدید و انس خطاب رئیس سازمان کل اطلاعات سوریه حضور داشتند.

پیش از این العربی الجدید در گزارشی با عنوان «سفر دوره ای عربی اسعد الشیبانی؛ حکام دمشق به دنبال هراس زدایی و تضمین حمایت هستند»، به قصد وزیر خارجه حکومت انتقالی سوریه برای سفر به قطر، امارات و اردن پس از اینکه اولین سفرش را به عربستان انجام داد، اشاره کرد.

این رسانه نوشت: کشورهای عربی به حاکمان جدید روی خوش نشان داده اند، به طوری که هیات های عربی دیپلماتیک و امنیتی به دمشق سفر کرده و کمک هایی از جانب کشورهای عربی به ویژه قطر و عربستان روانه سوریه شده تا از مشکلات معیشتی و اقتصادی سوری ها کم شود.

این منبع ادامه داد: یک هواپیمای حامل کمک هم از مصر به دمشق رسید و منابع آگاه عراقی در حالی روز جمعه از سرگیری صادرات نفت عراق به سوریه را تکذیب کردند که احتمال می رود، دولت عراق طی روزهای آتی در راستای حمایت عربی از حاکمان جدید، نفت به سوریه بدهد.

العربی الجدید افزود: به نظر می رسد که تحرک دیپلماسی از سوی حاکمان جدید در دمشق در قبال کشورهای عربی در راستای اهدافی چند به ویژه در سایه نگرانی کشورهای عربی از چنگ انداختن طیف خاصی بر روند سیاسی جدید سوریه است.

به نوشته العربی الجدید، مقامات جدید در حالی از عزم خود برای حکومت مشارکتی و حضور همه طیف ها سخن به میان می آورند که درباره برگزاری نشست کنگره گفت وگوی ملی ابهاماتی وجود دارد و «احمد الشرع» (فرمانده گروه مسلح معارض هیات تحریرالشام) گفته که روند تدوین قانون اساسی و نیز برگزاری انتخابات به چند سال زمان نیاز دارد. این درحالی است که خواسته کشورهای عربی، تدوین قانون اساسی جدید سوریه و مشارکت همه گروه های سیاسی و برآورده شدن خواسته سوری هاست.

در ادامه گزارش العربی الجدید آمده است: حاکمان جدید سوریه به دنبال کسب حمایت کشورهای عربی در محافل منطقه ای و بین المللی هستند تا جامعه جهانی آنها را به رسمیت بشناسد. همچنین آنها به دنبال مشارکت گسترده عربی برای به حرکت درآمدن سریع پروژه ها و فراهم شدن زمینه بازگشت میلیون ها آواره سوری به ویژه از کشورهای همسایه شامل اردن، لبنان و مصر به کشورشان هستند.

این رسانه اضافه کرد: سفر دوره ای اسعد الشیبانی به چند کشور عربی در برهه خاصی از زمان انجام می شود که کشورهای عربی نگران نفوذ ترکیه در سوریه هستند که پس از سقوط بشار اسد به شدت گسترش یافته است. ترکیه همزمان با بازگشایی سفارت در سوریه پس از ۱۲ سال، هیات های امنیتی و دیپلماتیک زیادی روانه دمشق کرده است.

«احمد القربی» تحلیلگر سیاسی به العربی الجدید گفت: سفر قریب الوقوع الشیبانی اهداف متعددی دارد. هدف سفر به دوحه، تقویت روابط و تاکیدی بر نیاز مبرم سوریه به حمایت قطر به ویژه در زمینه زیرساختها است.

وی افزود: قطر دومین کشور دنیاست که سفارت خود را در دمشق بازگشایی کرده و حضور قوی در سوریه از زمان سقوط نظام اسد دارد. قطر اولین کشوری است که پل هوایی کمک به سوریه برقرار کرد. درباره سفر الشیبانی به امارات و اردن نیز هدف هراس زدایی امنیتی است.

القربی ادامه داد: این سیگنال مثبتی از سوی حاکمان جدید در دمشق برای روی آوردن به جهان عرب است. امارات از ناحیه اسلام سیاسی احساس خطر می کند و سفر الشیبانی در راستای کاهش نگرانی کشورهای عربی است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->