عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

ژنرال «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۰۹۸۹۹
  • ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۲
ژنرال «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳)
جلسه پارلمان لبنان برای تعیین رئیس جمهور این کشور بعد از وقفه‌ای دو ساله برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، جوزف عون فرمانده ارتش لبنان که گفته می‌شد بیشترین شانس را برای انتخاب به عنوان رئیس جمهور این کشور دارد نتوانست اکثریت آرا را به دست آورد.

جلسه پارلمان لبنان امروز بعد از گذشت ۲ سال از خالی ماندن کرسی رئیس جمهور برگزار شد، اما در پر کردن این پست ناکام ماند.

در جلسه امروز هیچ یک از اسامی ارائه شده توسط نمایندگان نتوانست ۸۶ رای به دست آورد، این تعداد رای، برای هر نامزدی جهت ورود به کاخ بعبدا در مرحله اول مورد نیاز است.

در رای‌گیری امروز، «ژوزف عون» فرمانده ارتش ۷۱ رای و «شبلی الملاط» ۲ رای به دست آوردند. همچنین ۳۷ برگه سفید و ۴ آرای باطله به صندوق انداخته شد و ۱۴ نماینده نیز نام «حاکمیت قانون» را به صندوق انداختند.

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، جلسه انتخابات ریاست جمهوری را به مدت دو ساعت به تعویق انداخت.

جلسه امروز پارلمان لبنان به ریاست نبیه بری، رئیس پارلمان و با حضور کامل ۱۲۸ نماینده و سفرای کشور‌های عربی و خارجی برگزار شد.

پس از شکست نمایندگان پارلمان لبنان در دور اول انتخاب رئیس‌جمهور این کشور، نبیه بری، رئیس پارلمان دستور تعویق جلسه به مدت ۲ ساعت صادر کرد.

جوزف عون نامزد اصلی ریاست جمهوری لبنان برای کسب کرسی ریاست جمهوری به ۸۶ رأی از ۱۲۸ رأی پارلمان نیاز داشت.

وی در دور نخست رأی‌گیری که لحظاتی پیش برگزار شد تنها توانست ۷۱ رأی کسب کند و از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور بازماند.

با این وجود نجیب میقاتی نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان گفته است که عون در دور دوم رأی‌گیری به عنوان رئیس جمهور انتخاب خواهد شد.

پیش از این نیز «حسن فضل‌الله» نماینده حزب‌الله تأکید کرد که موضع نهایی حزب‌الله درباره رئیس‌جمهوری در زمان رأی‌گیری و مطابق با «قناعت ملی» اتخاذ خواهد شد و از اعلام موضع مستقیم در این مرحله خودداری کرد.

گروه نمایندگان مستقل و ترقی خواه لبنان در بیانیه‌ای اعلام کردند که تصمیم گرفته‌اند به ژنرال جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور رأی بدهند و این انتخاب را گامی در جهت ثبات سیاسی کشور دانستند.

اما جریان ملی آزاد (التیار الوطنی الحر) مخالفت جدی خود را با انتخاب ژنرال عون ابراز و این تصمیم را «مغایر با قانون اساسی» توصیف کرد.

مهلت قانونی برای انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان از اول سپتامبر ۲۰۲۲ آغاز شد و تا ۳۱ اکتبر همین سال ادامه داشت، اما لبنان در نتیجه عدم وجود توافق سیاسی برای انتخاب رئیس جمهور قبل از پایان مهلت مقرر قانونی، وارد مرحله خلاء ریاست جمهوری شد و این خلا تا به امروز ادامه یافت.

به موجب قانون، انتخاب رئیس جمهور با اکثریت دو سوم مجموع اعضای پارلمان متشکل از ۱۲۸ نماینده یعنی ۸۶ نماینده در دور نخست رای‌گیری و در دور دوم با اکثریت مطلق یعنی ۶۵ نماینده انجام خواهد شد.

طبق تقسیم‌بندی‌های فرقه‌ای و مذهبی در لبنان، رئیس‌جمهوری بایستی، همچون جوزف عون، مسیحی مارونی باشد. اما او برای احراز این سمت نیازمند رأی دو سوم اعضای پارلمان، یعنی ۸۶ نماینده است. افزون بر این، از آنجا که جوزف عون به‌عنوان یک نظامی کارمند دولت محسوب می‌شود، باز هم با رأی دو سوم نمایندگان اصلاح قانون اساسی ضروری خواهد بود. کسی که به عنوان رئیس جمهور برگزیده می‌شود باید به مدت دو سال در سطوح عالی دولتی پستی به عهده نداشته باشد.

نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، پیش‌تر برای این مسئله راه حل پیدا کرده بود: وقتی که در سال ۲۰۰۸ میشل سلیمان که او هم در آن زمان رئیس ارتش بود، انتخاب شد، بری گفت: اگر ۸۶ نفر به سلیمان رأی بدهند، می‌توانیم از اصلاح قانون اساسی صرف‌نظر کنیم، چون دو سوم آرا را داریم.

به گزارش یورو نیوز، دیروز چهارشنبه، ۸ ژانویه، سلیمان فرنجیه، نامزد حزب‌الله برای ریاست جمهوری، از نامزدی خود انصراف داد و در کنار تعداد زیادی از دیگر نمایندگان پارلمان لبنان حمایتش را از جوزف عون اعلام کرد. جوزف عون از سوی دیگر نزد افکار عمومی به عنوان نامزد موردنظر عربستان و آمریکا محسوب می‌شود. این دو عامل در کنار هم شانس جوزف عون برای احراز مقام ریاست جمهوری لبنان را بیشتر می‌کند.

چهار منبع سیاسی لبنانی که هفته گذشته با فرستاده عربستان سعودی ملاقات کردند، گفتند که این کشور هم از عون حمایت می‌کند.

پس از ترور سید حسن نصرالله، آمریکا و فرانسه تلاش‌های گسترده‌ای برای دخالت در امور لبنان انجام دادند. در این زمینه فرانسه و آمریکا بر حمایت از ارتش لبنان تاکید کردند و در تلاش بودند تا پیش از آتش بس اسرائیل و حزب الله لبنان، انتخاب رئیس جمهور صورت گیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->