آغاز ثبت‌نام متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین+ لینک ثبت‌نام (۲۷ تیر ۱۴۰۴) اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران
سرخط خبرها

اعتکاف جمعی یا عبادت فردی؟

  • کد خبر: ۳۱۰۹۷۵
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
اعتکاف جمعی یا عبادت فردی؟
استاد حوزه علمیه از اعتکاف به عنوان یک عبادت فردی یاد کرد و گفت: برگزاری بعضی جلسات در جمع معتکفین درست نیست؛ چراکه این جلسات هم وقت معتکفین را می‌گیرد هم با روح اعتکاف چندان سازگار نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، سید حسین مومنی ضمن تاکید بر اهمیت اعتکاف و تاثیر آن بر فرد و اجتماع اظهارکرد: با توجه به شرایطی که در جامعه امروز مشاهده می‌کنیم (منظور از جامعه یعنی خانه و اجتماع نه فقط جامعه بیرونی) ما به شدت به «سکون»، «آرامش» و «قرار» نیاز داریم. چرا که عوامل برهم زننده آرامش (در فرد، در خانه و خانواده به عنوان جامعه کوچکتر و در اجتماع) افزایش یافته و به شدت در از بین رفتن آرامش تاثیرگذار بوده است. به عبارت دیگر امروز موانع آرامش هم از نظر کیفی و هم کیفی افزایش یافته است.

وی با اشاره به نتایج تحقیقات و پژوهش‌های صورت گرفته در این زمینه خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات انجام شده تنها چیزی که می‌تواند انسان را به آرامش حقیقی برساند پرداختن به امور معنوی است و این مسئله به صورت کلی و مطلق صادق است یعنی نه فقط در شریعت و دین ما، حتی در مسیحیت هم همین است. من در کلیسا دیده‌ام افرادی که یاس و ناامیدی، تمام وجودشان را گرفته است، افرادی که در شرایط مختلف دست به خودکشی زده‌اند، اینها گاهی اوقات به کلیسا پناه می‌آورند؛ مدتی در کلیسا در یک اتاق کوچک می‌مانند، روزی یک وعده غذا می‌خورند و روزی یک بار از اتاق خارج می‌شوند و پای موعظه کشیش می‌نشینند و به قول خودشان تخریبی که در روحشان به وجود آمده به واسطه این اتصال و ارتباط از بین می‌رود.

حجت الاسلام مومنی پرداختن به امور معنوی را تنها عامل موثر بر آرامش انسان دانست و تصریح کرد: امور معنوی تنها چیزی است که می‌تواند ما را به آرامش و سکون برساند. اما چه اموری باعث تقویت معنویت در جامعه می‌شود؟ منظور تقویت معنویت هم در فرد، هم در خانه و خانواده و هم در اجتماع است.

وی افزود: برخی امور عبادی به صورت فردی انجام می‌شوند و برخی عبادات به صورت جمعی. انجام برخی عبادات نیز هم به به صورت فردی و هم به شکل جمعی مطلوب است مانند دعا. بعضی عبادات در عین اینکه به صورت فردی انجام می‌شوند و جزء امور عبادی فردی هستند اثر معنوی فوق العاده‌ای دارند. نافله شب از این دست عبادات است.

واعظ و سخنران حرم کریمه اهل بیت سلام الله علیها خاطرنشان کرد: شما نمی‌توانید نافله شب را به جماعت بخوانید افرادی که به حرم امام رضا علیه السلام یا دیگر حرم‌های مطهر معصومین علیهم السلام شرف‌یاب می‌شوند زیارتنامه می‌خوانند، اما این زیارت آنها را از نافله شب مستغنی و بی‌نیاز نمی‌کند.

مومنی با بیان این که پرداختن به امور معنوی و معنویات به شدت در بروز «آرامش»، «سکون» و «قرار» در قلب انسان موثر است ادامه داد: امروز شاهد شرایطی هستیم که بسیاری از افراد آرام و قرار ندارند. شما می‌بینید فردی از جهت ظاهری دارای جمال و زیبایی است، موقعیت اجتماعی خوبی هم دارد به عنوان مثال هنرمند و سلبریتی است، از جهت مسائل مالی هم نیازی ندارد، اما به سمت خودکشی می‌رود. چه چیزی در زندگی او نیست که او را به خودکشی می‌کشاند؟ این خلاء چیست؟

وی تصریح کرد: این خلاء عبارت است از «معنویت»؛ آنچه که در فطرت انسان را به سوی خدا سوق می‌دهد معنویت است؛ و از عوامل بسیار موثر در به وجود آمدن این معنویت [هم در فرد هم در خانواده و سپس در اجتماع]عملی به نام اعتکاف است.

حجت الاسلام مومنی از اعتکاف به عنوان یک عبادت فردی نام برد و با نقد برگزاری بعضی جلسات در جمع معتکفین گفت: این جلسات هم وقت معتکفین را می‌گیرد هم با روح اعتکاف چندان سازگار نیست. چرا که روح اعتکاف یک امر فردی است اگرچه در اجتماع و در مسجد انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از قدیم الایام اینگونه بود که هنگام اعتکاف هر کس برای خود یک محدوده‌ای قرار می‌داد و بدون اینکه اشتغال فکری برایش ایجاد شود یا بدون اینکه ذهن او به جای دیگری برود تنها به خودش می‌پرداخت. در اعتکاف من باید تخریب‌هایی را که به روح‌ام وارد شده یا خودم به واسطه بعضی امور، این تخریب‌ها را وارد کرده‌ام، مرمت کنم؛ لذا اگر در اعتکاف به کار جمعی هم می‌پردازیم، اما بدانیم که باید وقت بیشتری را به کار‌های فردی اختصاص دهیم.

این کارشناس دینی، تاکید کرد: «آرامش» و «سکونِ» حاصل از این خلوت و مرمت روح، هم برای فرد و هم برای اجتماع لازم و بسیار موثر بوده و یکی از وجوه اهمیت اعتکاف همین مسئله است.

منبع: شبستان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->