توصیه‌های سرپرست حجاج ایرانی به قربانی‌کنندگان در ایام حج پیام تسلیت رئیس بنیاد شهید در پی درگذشت مادر شهیدان «ابدام» تأکید رئیس جمهور بر ایجاد آرامش و رفاه کامل برای حجاج ایرانی رئیس بنیاد شهید: فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و شهدا استخدام رسمی می‌شوند آغاز بازگشت زائران حج تمتع ۱۴۰۴ سه روز زودتر از موعد ۶ زائر ایرانی در حج جان باختند | ۲۶ نفر بستری هستند (۱۲ خردادماه ۱۴۰۴) اجرایی‌شدن بیش از ۱۵ برنامه فرهنگی‌هنری در آستانه سی‌وششمین سالگرد ارتحال امام(ره) از سوی بسیج کشور ضرورت توسعه زیرساخت‌های زیارتی و فرهنگی از محل درآمد‌های وقفی آیات منتخب عیدسعید غدیر و محرم توسط نهضت ملی «زندگی با آیه‌ها» اعلام شد ایجاد پایگاه‌های قرآنی برای ۲۰۰ مسجد مشهد تا پایان خردادماه ۱۴۰۴ کاروان‌های ۳ روزه عتبات ویژه ایام عرفه راه اندازی شد اربعین ماموریتی فراتر از زیارت است شکافتن حصار جهل با تیغ علم | سبک علمی امام باقر(ع) نسخه‌ای برای تمدن‌سازی امروز آغاز برنامه‌های دهه ولایت و امامت در مشهد از روز عرفه ۱۴۰۴ | برپایی «سفره‌های علوی» و هزار ایستگاه صلواتی عید قربان فرصتی برای کمال برگزاری مراسم باشکوه دعای عرفه در حرم امام‌رضا(ع)، پنجشنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) برنامه‌های حرم مطهر رضوی به‌مناسبت سالروز شهادت امام محمدباقر(ع) اعلام شد بیانیه مدیریت مرکز حوزه‌های علمیه به‌مناسبت سی‌وششمین سالگرد ارتحال بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران ساخت ۵ شهرک زیارتی مدرن برای زائران آستان مقدس امام‌حسین(ع)
سرخط خبرها

اعمال اُم‌‌داوود چیست و چرا به این نام معروف است؟

  • کد خبر: ۳۱۰۹۹۵
  • ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
اعمال اُم‌‌داوود چیست و چرا به این نام معروف است؟
«ام داوود» همسر حسن مثنی و مادر رضاعی امام صادق (ع) است و کنیه او به خاطر فرزندش، داوودبن‌حسن،‌ ام‌داوود معرفی شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، در سومین روز از ایام البیض، مؤمنان و مخلصان علاوه بر توجه ویژه به ماه رجب و بهره‌برداری از آن، فرصت نیمه رجب را غنیمت شمرده و هم‌نوا با معتکفان اعمال ویژه «ام‌داوود» را برای تقرب بیشتر به ذات باری‌تعالی به جا می‌آورند.‌ ام‌داوود، همسر حسن مثنی و مادر رضاعی حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام است. کنیه او به خاطر فرزندش، داوودبن‌حسن،‌ ام‌داوود معرفی شده است. در نام او اختلاف است؛ برخی نام او را «حبیبه» و برخی «فاطمه» دانسته‌اند.

ماجرای‌ ام‌داوود را این بانو چنین نقل کرده است: منصور دوانیقی لشکری به مدینه فرستاد و با محمدبن عبداللّه بن حسن مثنی جنگید و او و برادرش ابراهیم را کشت. منصور همچنین عبداللّه محض، پدر محمد و ابراهیم را با تعدادی از سادات حسنی دستگیر و اسیر کردند و به بند و زنجیر کشیده بودند و فرزند من داوود هم در میان آنان بود که او را از مدینه به بغداد منتقل نمودند و به سیاه چال زندان انداختند.

حادثه دستگیری و زندانی بودن فرزندم که از او اطلاعی نداشتم و گاهی هم خبر مرگ او را به من می‌دادند برایم بسیار تلخ و دردناک بود و روزگارم با اشک و آه و گریه و ناله می‌گذشت، حتی برای رفع مشکل خود و اندوه جانکاهی که با آن دست به گریبان بودم از اشخاص صالح و مؤمن درخواست می‌کردم برای رفع ناراحتیم دعا کنند، اما از دعای آنان هم نتیجه‌ای نگرفتم.

یک روز با خبر شدم امام صادق (ع) که با فرزندم داوود از من شیر خورده بود بیمار شده است، به دیدن او شتافتم و از آن حضرت عیادت کردم. هنگامی که می‌خواستم از حضورش مرخص شوم فرمود: از داوود خبر تازه‌ای نداری؟ با شنیدن نام داوود داغ من تازه شد و اشکم سرازیر گردید و با آه درد آلودی ناله سر دادم مدت زیادی است از او خبری ندارم. فرزندم در عراق زندان است و من از دوری او و سرنوشت نامعلوم او سخت در عذاب و ناراحتی گرفتارم، از شما که برادر رضاعی او هستید تقاضا می‌کنم برای نجات و آزادی او دعا کنید.

امام صادق (ع) با مشاهده وضع نگران کننده من، فرمود: چرا تاکنون از دعای استفتاح غفلت کرده‌ای؟ مگر نمی‌دانی که به‌وسیله این دعا در‌های آسمان گشوده می‌شود و فرشتگان الهی دعاکننده را مژده اجابت می‌دهند و هیچ حاجتمند و دردمند و دعاکننده‌ای مأیوس نمی‌شود و خداوند هم پاداش خواننده این دعا را بهشت قرار داده؟

با شنیدن چنین مژده‌ای که با خواندن آن دعا دریافت داشتم، از حضرت سوال کردم:‌ای مولای من و‌ای فرزند خاندان پاک و معصوم، آن دعا چیست؟ و آداب آن چگونه است؟ امام صادق (ع) فرمود:‌ای مادر داوود ماه محترم رجب نزدیک است و در این ماه مبارک دعا مستجاب می‌گردد، همین‌که ماه رجب رسید سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم آن را که ایام البیض و شبانه روز نورانی نام دارد روزه بگیر. نزدیک ظهر روز پانزدهم غسل کن و هشت رکعت نماز با رکوع و سجود دقیق و حساب شده انجام بده. آن گاه حضرت دستور کامل اعمال و آداب دعای مخصوص را به من تعلیم داد.

ماه رجب فرا رسید و اعمالی که امام صادق (ع) گفته بود را انجام دادم و پسرم داوود آزاد شد.‌ام داوود می‌گوید از امام صادق (ع) سوال کردم:‌ای مولای من آیا این دعا را در غیر ماه رجب هم می‌توان خواند؟ آن حضرت فرمود: اگر روز عرفه با جمعه هماهنگ شود این دعا را می‌توان خواند و هرکس هم به این دعا اقدام کند پس از پایان، خداوند او را مشمول غفران و آمرزش خود قرار می‌دهد.

منبع:دانشجو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->