تاکید رؤسای جمهور ایران و آذربایجان بر اجرای تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی پزشکیان و امیر کویت تلفنی گفت‌و‌گو کردند نگهداری بیش از ۱۰ هزار اسیر فلسطینی در زندان‌های رژیم اشغالگر پیشنهاد آتش‌بس زلسنکی به روسیه گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهور پزشکیان با امیر قطر| تاکید بر تقویت پیوندهای دوجانبه و تلاش برای توقف جنایات در غزه وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن انتظار داشت تهران پیشنهاد اولیه را رد کند | احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته می‌شود زاخارووا: مسیر حل‌وفصل مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران از راه دیپلماسی می‌گذرد وزیر کشور: وظیفه ماست که راه امام(ره) و شهیدان را ادامه دهیم برنامه آمریکا برای حمایت از قطعنامه ضدایرانی اروپا در آژانس تعداد شهدای غزه به ۵۴ هزار و ۶۰۷ نفر رسید اسلامی: مسیر پیشرفت صنعت هسته‌ای را با قدرت ادامه می‌دهیم ایران، بین ۸ تا ۱۴ کشور دنیا در حوزه دستاورد‌های دفاعی و نظامی عراقچی: با نفی غنی‌سازی، توافقی در کار نخواهد بود سردار تنگسیری: جمهوری اسلامی ایران به هر حمله‌ای پاسخ قوی خواهد داد سردار سلامی: یمن شهامت بی‌نظیری را در دفاع از فلسطین نشان داد مکتب امام‌خمینی(ره)، فراتر از زمان و مکان | روایت آیت‌الله علم‌الهدی از ۳۶ سال زندگی دوم امام راحل گفت‌وگوی تلفنی سلطان عمان با پزشکیان | تأکید بر تقویت روابط دوجانبه عراقچی با دبیرکل حزب الله لبنان دیدار کرد عراقچی: فصلی نوین در روابط تاریخی ایران و لبنان گشوده شده است سخنگوی وزارت امور خارجه: امام خمینی (ره) معمار استقلال ایران و منادی عزت ایرانیان بود رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره): تنزل شدید جایگاه آمریکا در دنیا متاثر از حضور امام است | صنعت هسته‌ای ملت ایران ربطی به آمریکا ندارد (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم و عکس ویدئو| مقاومت سوریه حمله به رژیم صهیونیستی را بر عهده گرفت مظفری: سهم خراسان رضوی از بودجه ملی عادلانه نیست| باوجود حضور ۸ درصد جمعیت کشور، فقط ۵.۵ درصد از بودجه را داریم فرار بیش از ۲۰۰ زندانی در پاکستان درپی زلزله نتانیاهو ۱۷۸۸ بار گفت: یادم نمی‌آید ! گردان‌های شهید محمد الضیف مسئولیت حمله موشکی به جولان اشغالی را برعهده گرفت حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به سوریه (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) رئیس‌جمهور کره جنوبی سرانجام مشخص شد
سرخط خبرها

ایران و آذربایجان برای تبادل الکتریکی برق تا سقف هزار مگاوات توافق کردند

  • کد خبر: ۳۱۲۱۴۰
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۲
ایران و آذربایجان برای تبادل الکتریکی برق تا سقف هزار مگاوات توافق کردند
وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران با معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در زمینه ایجاد مسیر‌های ارتباط الکتریکی و روش‌های عملیاتی کردن آن توافق کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، عباس علی آبادی وزیر نیرو به همراه مدیران ارشد وزارت نیرو جمهوری اسلامی ایران عصر امروز با شاهین مصطفی‌اف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان و هیات همراه در محل وزارت نیرو دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

در این دیدار دو طرف بر سر موضوعات مختلف فنی و مهندسی دو حوزه آب و برق شامل مواردی، چون اتصال الکتریکی شبکه برق ایران و آذربایجان، ساخت و تکمیل نیروگاه برقابی سد قیزقلعه سی، فرایند ساخت سد‌های اردوباد و مارازاد و انجام مطالعات زیست محیطی در زمینه پروژه‌های مهندسی مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.

عباس علی آبادی در این دیدار با تأکید بر لزوم تسریع در فرایند تکمیل نیروگاه برقابی سد قیزقلعه‌سی گفت: با توجه به احداث و افتتاح سد قیزقلعه سی و منابع آب کافی در رود ارس، امکان مناسبی در نقطه صفر مرزی میان ایران و آذربایجان برای تولید انرژی برق و استفاده حداکثری از مواهب الهی وجود دارد که باید در این زمینه تسریع صورت پذیرد.

وی ادامه داد: در خصوص فرایند ساخت و بهره‌برداری از سد‌های اردوباد و مارازاد وزارت نیرو آمادگی دارد با همکاری و هماهنگی سازمان محیط زیست نسبت به انجام مطالعات زیست محیطی این پروژه‌ها و تسریع در فرایند اجرای پروژه‌ها با وزارت انرژی آذربایجان همکاری کند.

وزیر نیرو در بخش دیگر سخنان خود بر لزوم توسعه زیرساخت‌های اتصال الکتریکی بین ایران و جمهوری آذربایجان تاکید و تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی مقامات ارشد کشور روسیه برای اتصال الکتریکی با ایران، جمهوری آذربایجان می‌تواند به عنوان حلقه اتصال برق ایران و روسیه نقش ایفا کند تا با ایجاد ارتباط الکتریکی برق سه کشور، شبکه برق قدرتمندی در منطقه ایجاد شود.

علی آبادی همچنین با اشاره به تبادل برق میان دو کشور افزود: با توجه به مشکلاتی که جمهوری آذربایجان در تأمین برق کافی برای منطقه نخجوان دارد، ایران این آمادگی را دارد تا از طریق جمهوری آذربایجان برق وارد کرده و در نقطه صفر مرزی با نخجوان به آذربایجان برای حل مشکل برق نخجوان برق تحویل دهد.

شاهین مصطفی‌اف، معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان نیز در این جلسه با استقبال از ایده ارتباط الکتریکی میان ایران، آذربایجان و روسیه گفت: اجرای کامل و دقیق این طرح نیاز به انجام مطالعات فنی و مهندسی دارد که امیدواریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن با تعامل سه کشور به نتیجه برسد.

مصطفی‌اف در همین رابطه افزود: با توجه به اینکه جمهوری آذربایجان در تأمین برق مورد نیاز منطقه نخجوان به دلیل نداشتن مرز زمینی مشکل دارد، آماده است تا هزار مگاوات برق به ایران از طریق مرز‌های شرقی تحویل دهد و به همین میزان برق در منطقه صفر مرزی ایران و نخجوان تحویل بگیرد.

وی در ادامه با اشاره به توانمندی و تجربه مهندسان ایرانی در حوزه ساخت سد و نیروگاه برقابی گفت: برای تکمیل نیروگاه برقابی سد قیزقلعه سی و ساخت و بهره‌برداری از سد‌های اردوباد و مارازاد جمهوری آذربایجان به همکاری و استفاده از ظرفیت مهندسان ایرانی نیاز دارد.

در پایان این نشست مقرر شد کمیسیون‌های فنی و مهندسی مشترک ایران و آذربایجان به صورت منظم جلسات خود را با هدف تکمیل و اجرای پروژه‌های مشترک به صورت منظم برگزار کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->