اولین تیزر «لاک‌پشت و حلزون» منتشر شد رقابت «جیرفت» و «آتل» در جشنواره «کارتون کلاب» ایتالیا فراخوان «کتاب سال» منتشر شد درخواست نویسندگان از ناشران برای محدودکردن هوش مصنوعی درگذشت جمال اجلالی، بازیگر فیلم سینمایی «آرایش غلیظ» + علت فوت عادل تبریزی: آرزو دارم در مشهد فیلم بسازم | «اجل معلق» نقطه عطف کارنامه کاری من است ثبت‌نام در پانزدهمین دوره جوایز ایسفا تمدید شد فاطمه شکری، بازیگر تلویزیون، در بیمارستان بستری شد همدردی «برد پیت» بازیگر مطرح هالیوود، با مردم ایران جایزه بهترین بازیگر زن و مرد جشنواره والنسیا به سریال «در انتهای شب» رسید آغاز اکران آنلاین ۱۳ فیلم و فیلم‌تئاتر کانون پرورش فکری در فیلم نت صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۸ تیر ۱۴۰۴ نگاهی به سریال‌های جدید تلویزیون ویژه محرم ۱۴۰۴ نماهنگ «رفیق شهیدم» منتشر شد+ فیلم پویش «ایستاده برای ایران» آغاز شد نشست انتقال تجربه با حضور عادل تبریزی در سینما هویزه مشهد برگزار شد + فیلم نگاهی به فصل سوم سریال «بازی مرکب» | گام‌هایی ناپایدار نمایشگاه خوشنویسی «گلاب اشک» در مشهد گشایش یافت + فیلم همه‌چیز درباره فیلم سینمایی پیرپسر + خلاصه داستان، بازیگران و تیزر
سرخط خبرها

درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه

  • کد خبر: ۳۱۲۲۱۹
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۴
درگذشت برتران بلیه، کارگردان پیشروی سینمای فرانسه
برتران بلیه، کارگردان فیلم کمدی محبوب درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برتران بلیه با ساخت فیلم‌هایی سرشار از طنز تلخ و بدبینی، جایگاه ویژه‌ای در سینمای دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ فرانسه به دست آورد.

بلیه در سال ۱۹۷۴ با فیلم کمدی-درام «رفتن به مکان‌ها» به بازیگر جنجالی ژرار دوپاردیو، کمک کرد تا حرفه بین‌المللی خود را آغاز کند. این فیلم که میو-میو و پاتریک دوئر نیز در آن نقش‌آفرینی کردند، داستان دو خلافکار بی‌هدف را روایت می‌کند که در سراسر کشور دست به جنایت و فساد می‌زنند.

فیلم «دستمال‌هایتان را آماده کنید» به کارگردانی بلیه نیز در سال ۱۹۷۹ برنده اسکار بهترین فیلم خارجی برای فرانسه شد. سال بعد، بلیه برای فیلم «بوفه فروید» جایزه سزار بهترین فیلمنامه را دریافت کرد؛ هر دو فیلم با بازی ژرار دوپاردیو ساخته شدند.

بلیه در سال ۱۹۸۹ با فیلم «زیادی برات خشگله» که جایزه هیات داوران جشنواره کن و پنج جایزه سزار (مشترک با فیلم «سینما پارادیزو») را کسب کرد، بار دیگر درخشید.

رشیده داتی، وزیر فرهنگ فرانسه، بلیه را «نویسنده‌ای نابغه در دیالوگ» و «فیلم‌سازی بزرگ و غیرمتعارف، عاشق دیوانه‌وار آزادی در خلق اثر» توصیف کرد.

ژان دوژاردن، بازیگر فیلم کمدی سیاه «صدای یخ» که در سال ۲۰۱۰ به کارگردانی بلیه ساخته شد، در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تو یک رئیس بودی. یک دوست. یک مخترع در سینما. شعر تو، جسارتت، کلماتت، خنده‌هایت، سکوت‌هایت… تو عاشق بازیگران بودی.»

ژیل ژاکوب، رئیس سابق جشنواره فیلم کن، دوران کاری پیشروانه بلیه را این‌گونه خلاصه کرد: «او به اندازه‌ای که فیلمساز بود، نویسنده نیز بود. به اندازه‌ای که بدبین بود، تحریک‌کننده هم بود. به همان اندازه که اخلاق‌گرا بود، خسته و دل‌زده نیز بود.»

الیویه انرار، مدیر موقت مرکز ملی سینماس فرانسه (CNC) هم برتران بلیه را «استاد کلام و هنر پوچی و هنرمندی جسور و پرشور که قادر به برانگیختن جنجال‌های شدید و همچنین ساخت فیلم‌های موفق در تاریخ سینمای فرانسه» توصیف کرد.

منبع: سلام سینما

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->