همه واحد‌های قوه قضاییه در تهران فردا (شنبه ۷ تیر ۱۴۰۴) غیرفعال است گروسی بار دیگر خواستار ادامه نظارت هسته‌ای در ایران شد استاندار خراسان رضوی: جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی فرصتی برای نمایش همگرایی ایرانیان شد شرط ایران برای ارسال اورانیوم غنی شده ۲۰ و ۶۰ درصد به خارج از کشور اعلام شد ورود کماندو‌های اسرائیلی به سایت فردو بلوف است ترامپ: یکی باید ایران را بازرسی کند؛ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یا خودمان! رییس سازمان انرژی اتمی ایران: متعهد به صیانت از منافع ملی و دستاوردهای علمی هستيم دوگانه‌سازی امت ـ ملت؛ سناریوی جدید برای تضعیف انسجام ملی عراقچی: اصرار گروسی بر بازدید از سایت‌های بمباران‌شده تحت نظارت دارای نیت سوء است گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه هند و انگلیس پیدا شدن قرص‌های مخدر در کیسه‌های آرد ارسال شده به غزه دستگاه‌های اجرایی استان تهران فردا (۷ تیر) تعطیل شدند وزارت خارجه روسیه سفیر آلمان را احضار کرد (۶ تیر ۱۴۰۴) تقدیر الیاس حضرتی از محمود کریمی بابت توجه ویژه به موضوع «وطن» درخواست ایران از سازمان جهانی بهداشت برای محکومیت تجاوز نظامی اسرائیل و آمریکا گزارشگران ویژه سازمان ملل حمله آمریکا به ایران را محکوم کردند وال‌استریت‌ ژورنال خبر داد: همدستی آمریکا با تل‌آویو برای حمله به ایران معرفی جنگنده جی ۱۰ چینی و خرید احتمالی ایران معاون استاندار خراسان رضوی: مسئولیت کارگزاران نظام با این حمایت مردم، بسیار سنگین‌تر شده است پژمان‌فر خبر داد: تداوم فعالیت صلح‌آمیز جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژی هسته‌ای آیت‌الله علم‌الهدی: انسجام مردم ارزشمندتر از هر دستاورد نظامی است | مردم، بزرگ‌ترین عامل امنیت کشور رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان: مالکیت بمب‌های اتمی از سوی رژیم صهیونیستی مغایر با معاهده NPT است رویترز مدعی بازداشت گسترده مهاجران ایرانی در آمریکا شد اختلاف نظر شدید سناتور‌های آمریکایی بر سر خسارات ادعایی ترامپ به صنعت هسته‌ای ایران معاون‌اول قوه‌قضائیه: پرونده مزدوران و وطن‌فروشان با سرعت و دقت رسیدگی می‌شود آتش‌بس با حمله اسرائیل به جنوب لبنان نقض شد (۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش بودجه کمک به اوکراین از سوی پنتاگون در سال ۲۰۲۶
سرخط خبرها

نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل

  • کد خبر: ۳۱۲۵۱۸
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۱
نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز خبر داده است که سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه به زودی برای سفر یک روزه به کابل می‌رود.

قرار است هیئتی تجاری و اقتصادی آقای عراقچی را در این سفر همراهی کند، اتفاقی که با استقبال طالبان مواجه شده و آنها معتقدند که سفر وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل فصل جدیدی از روابط میان جمهوری اسلامی ایران و افغانستان را به همراه خواهد داشت.

ذاکر جلالی، رییس سوم سیاسی وزارت خارجه طالبان، معتقد است که سفر قریب‌الوقوع سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به کابل می‌تواند روابط تهران و طالبان را وارد فاز جدیدی کند.

جلالی روز پنج‌شنبه، ۴ بهمن، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که منافع مشترک سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان ایران و طالبان نیاز به همکاری دوجانبه را تقویت می‌کند.

وی افزوده است: «سفر عراقچی به کابل گامی سازنده در راستای تحکیم این روابط است و می‌تواند روابط میان دو کشور را وارد مرحله جدیدی کند.»

این اولین سفر سید عباس عراقچی در مقام وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل است، سفری که می‌تواند زمینه گسترش روابط اقتصادی و سیاسی میان حکومت سرپرست افغانستان و جمهوری اسلامی ایران فراهم کند دو کشوری که بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارند.

از سوی دیگر در سال‌های گذشته تراز تجاری میان دو کشور افزایش یافته است، جمهوری اسلامی ایران با احداث راه آهن خواف_ هرات تلاش کرده است تا جایگاه خود را به عنوان همسایه‌ای که به دنبال افغانستانی امن و با ثبات است، تقویت کند.

پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت مقامات جمهوری اسلامی ایران تاکید کردند که ما به دنبال افغانستان آرام، باثبات و پیشرفته هستیم.

اگر به روند همکاری‌ها و رابطه میان دو کشور در سه سال گذشته نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که مقامات ایرانی همواره در جهت تحقق این هدف تلاش کرده‌اند.

در روز‌های گذشته اعلام شد که مرز دوغارون که یکی از مبادی اصلی ورود کالا و مسافر از ایران و افغانستان و بالعکس است به منطقه ویژه تجاری، صنعتی تبدیل شده است. موضوعی که می‌تواند زمینه ساز گسترش زیرساخت‌های مرزی و افزایش توجه به مبادلات تجاری شود.

سفر ملا برادر در سال‌های گذشته به تهران و دیدار او از بندر تجاری چابهار امیدواری‌ها را برای انتقال کالا‌های تجاری تاجران افغانستانی از طریق بندر تجاری چابهار به افغانستان افزایش داد. مقامات جمهوری اسلامی ایران با ایجاد زیرساخت‌هایی در بندر چابهار و در نظر گرفتن تسهیلات ویژه برای تاجران افغانستانی تلاش کردند تا توجه آنها را برای انتقال کالاهایشان به کابل و دیگر شهر‌های این کشور به سمت چابهار معطوف کنند.

از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا با تکمیل خط ریلی خود در شرق کشور و اتصال خط راه آهن خواف_ هرات به راه آهن مرکزی جمهوری اسلامی ایران زمینه دسترسی افغانستان به آب‌های آزاد را فراهم کند. همچنین این باعث خواهد شد که تاجران افغانستانی بتوانند کالا‌های خود را با استفاده از خط ریلی جمهوری اسلامی ایران به ترکیه و از آنجا به اروپا برسانند. موضوعی که ایران توجه ویژه‌ای به آن دارد.

اما موضوع حقآبه ایران از آب هیرمند از جمله چالش‌هایی است که در طول سه سال گذشته میان طالبان و جمهوری اسلامی ایران وجود داشته و طرف ایرانی از حکومت سرپرست افغانستان خواسته به تعهد خود در معاهده آب هیرمند متعهد باشند.

حالا با سفر سید عباس عراقچی در مقام وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به کابل امیدواری‌ها برای کاهش تنش‌های آبی میان حکومت سرپرست افغانستان و جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است، موضوعی که در طول سال‌های گذشته به خصوص در دوره جمهوریت نیز مشکلاتی برای دو طرف ایجاد کرده بود.

حال باید منتظر ماند و دید که سفر وزیر خارجه ایران به کابل می‌تواند چالش‌های آبی را میان این دو کشور همسایه را که دارای مشترکات فراوانی هستند حل کند و زمینه گسترش روابط را میان کابل و تهران فراهم کند، یا خیر؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->