نقشه ایران در ۲۸۶ سال قبل شامل کدام کشورهای همسایه بود؟ برقی کردن راه‌آهن تهران - مشهد روی میز ایران و چین جان باختن ۲ کارگر بر اثر جان باختن در چاه افزایش چشمگیر روز‌های هوای ناسالم مشهد در نیمه اول سال ۱۴۰۴ کاهش ۲۵ درصدی آب سد‌های مهم کشور افزایش ظرفیت کاروان‌های حج عمره مهر ۱۴۰۴ در برخی استان‌ها خواب نوجوان را پیش از آغاز مدارس اصلاح کنید افزایش اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی در مشهد وزارت بهداشت: فرصت طلایی جبران عقب‌ماندگی جمعیت فقط ۵ سال است برگزاری جشن عاطفه‌ها برای رفع نیاز دانش‌آموزان + شرایط مشارکت در طرح درباره رانندگی با خشم و عصبانیت که حال دیگر کاربران ترافیکی را ناخوش می‌کند | خشمگین نرانیم! ساعت کار مراکز تعویض پلاک کشور تغییر کرد + جزئیات رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش: طبیعی است سهم مدارس سمپاد از رتبه‌های برتر کنکور بیشتر باشد؛ اصلاً خلاف عدالت نیست! + ویدئو ضرایب دروس کنکور ۱۴۰۵ چه تغییری خواهد کرد؟ + جزئیات رواج مصرف بی‌رویه دارو‌های کورتونی در کشور پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) اهدای عضو جوان مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) مشارکت بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی ۱۴۰۴ نیمی از دانش‌آموزان استعداد‌های درخشان خراسان رضوی در مشهد تحصیل می‌کنند هیچ کودکی نباید به دلیل فقر از پیش دبستانی جا بماند دستگیری دزد خودروی همراهان بیماران با ردیابی «جی‌پی‌اس» نتایج نهایی آزمون ارشد علوم پزشکی چه زمانی اعلام می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۴۰۴) | تداوم آلودگی هوای مشهد تا روز‌های پایانی هفته درباره سهم دانش‌آموزان غیردولتی از رتبه‌های برتر کنکور | رتبه‌های طلایی از مدارس پولی واکنش ناسا به بحران جهانی آب | چقدر آب روی کره زمین باقی مانده است؟ + عکس افزایش ۷ درصدی مشارکت بانوان در اهدای خون و نیاز مداوم به خون در کشور معاون وزیر آموزش و پرورش: همه کلاس‌ها باید تا مهر آماده شوند، هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست بیماران سرطانی واکسن آنفلوانزا تزریق کنند اجرای طرح سلام در مدارس با هدف سلامت اجتماعی دانش‌آموزان
سرخط خبرها

زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند

  • کد خبر: ۳۱۲۵۲۲
  • ۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۶
زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه زنان بیش از مردان در معرض سرطان تیروئید قرار دارند، گفت: سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر شیوا برزویی متخصص غدد بزرگسالان با اشاره به اینکه سرطان تیروئید یکی از شایع‌ترین سرطان‌های سیستم غدد درون‌ریز بدن است، اعلام کرد: در سال‌های اخیر با گسترش و به‌روزشدن روش‌های تشخیصی، امکان تشخیص به‌موقع این بیماری فراهم شده است و این امر باعث شناسائی و درمان زودهنگام بیماری در مراحل اولیه می‌شود

وی افزود: اگرچه سرطان تیروئید در سراسر جهان نسبتاً شایع است، اما خوشبختانه میزان مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین است.

متخصص غدد بزرگسالان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نقش ژنتیک و سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری بسیار مؤثر است و افرادی که اقوام درجه یک آنان به این سرطان مبتلا بوده‌اند، نسبت به دیگران در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

برزویی با بیان اینکه احتمال ابتلای زنان به این بیماری بیشتر از مردان است، گفت: عوامل محیطی مانند قرارگرفتن در معرض اشعه‌های مختلف به‌ویژه در دوران کودکی و نوجوانی نقش مهمی در بروز این سرطان دارند.

وی با بیان اینکه پیش‌آگاهی این بیماری در زنان بهتر از مردان است، خاطرنشان کرد: با افزایش تشعشعات موجود در زندگی روزمره، میزان ابتلا به سرطان تیروئید نیز افزایش‌یافته است؛ بنابراین، معاینه منظم غده تیروئید از اهمیت بالایی برخوردار است.

متخصص غدد بزرگسالان و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا سرطان تیروئید در زنان بیشتر از مردان رخ می‌دهد، اظهار داشت: اختلالات تیروئیدی در زنان به دلیل تفاوت‌های کروموزومی و هورمونی بیشتر است، این موضوع به هورمون‌های جنسی زنان مرتبط است که می‌تواند در بروز بیماری نقش داشته باشد.

برزویی با بیان اینکه سرطان تیروئید ممکن است در ابتدا بدون علامت باشد و افراد تنها در جریان یک تصویربرداری برای مشکلی دیگر متوجه آن شوند، تأکید کرد: برآمدگی در جلوی گردن یکی از علائم شایع این بیماری است.

وی عنوان کرد: در برخی موارد، علائمی مانند اختلال در بلع، خشونت صدا و مشکلات تنفسی می‌تواند نشانه سرطان تیروئید باشد.

عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره روش‌های درمان این بیماری توضیح داد: درمان اصلی سرطان تیروئید جراحی و برداشت کامل غده تیروئید است، اما بسته به نوع سرطان و شرایط بیمار، ممکن است درمان‌های دیگری مانند ید رادیواکتیو، شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی نیز تجویز شود.

وی با بیان اینکه وجود توده در ناحیه گردن همیشه به معنای سرطان تیروئید نیست، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه توده در گردن، باید به پزشک مراجعه و بررسی‌های لازم انجام شود.

برزویی بر ضرورت آگاهی و پیگیری منظم برای تشخیص زودهنگام این بیماری تأکید کرد و یادآور شد: تشخیص به‌موقع می‌تواند نقش بسزایی در بهبود بیماران داشته باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->