واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی اژه ای: ایران، میزبان بیست‌و‌یکمین نشست قضایی کشورهای عضو سازمان شانگهای خواهد بود ترامپ از احتمال دیدار خود با پوتین خبر داد اولین مراسم هولوکاست بدون حضور نتانیاهو| پهپاد ناشناس سرنگون شد معاون وزیر کشور: اعطای فوق‌العاده خاص کارکنان شهرداری‌ها تصویب شد وزیر کشور در مشهد: ایجاد سازمان ملی مهاجرت موجب یکپارچگی مدیریتی می‌شود+ویدئو ترامپ: مذاکرات با چین برای توافق عادلانه خوب پیش می‌رود وزیر کشور وارد مشهد شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) عراقچی: تلاش‌های رژیم اسرائیل برای منحرف کردن دیپلماسی کاملاً واضح است سردار رحمان علیدوست، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا شد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه: شانس توافق با آمریکا وجود دارد گروسی: ایران در رابطه با مذاکرات هسته‌ای جدی است
سرخط خبرها

قالیباف: افزایش قیمت سوخت نه راه حل اول است نه تنها راه برای مدیریت مصرف سوخت

  • کد خبر: ۳۱۳۰۱۹
  • ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۶
قالیباف: افزایش قیمت سوخت نه راه حل اول است نه تنها راه برای مدیریت مصرف سوخت
رئیس مجلس با اشاره به راهکار‌های مدیریت مصرف سوخت تاکید کرد: افزایش قیمت حامل‌های انرژی نه راه حل اول و نه تنها راه حل برای مدیریت مصرف سوخت در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف در جلسه بررسی ناترازی انرژی در بخش صنعت که با حضور وزرای صنعت و ارتباطات در محل کمیسیون صنایع مجلس برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: ما در حوزه مدیریت ناترازی انرژی باید یک کار برنامه‌ریزی شده و هماهنگ از سران قوا گرفته تا شورای عالی اقتصادی و شورای عالی امنیت ملی و مجلس را به پیش ببریم. 

وی افزود: اگر بتوانیم به درستی عمل کنیم و تمامی تمرکز خود را به سمت بهینه‌سازی مصرف انرژی معطوف کنیم، در یک برنامه میان مدت می‌توانیم بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به سرمایه کشور اضافه کنیم. در این بخش دو کمیسیون انرژی و صنایع مجلس نقش کلیدی دارند. من به صراحت عرض می‌کنم که ما حداقل در مجلس یازدهم تقریبا حلقه‌های گم‌شده نیازمند قانون‌گذاری برای یک جهش اقتصادی را در اختیار قوه مجریه قرار داریم و الان باید به کمک دولت برویم تا بتواند این قوانین را به درستی اجرا کند. 

قالیباف با بیان اینکه ما تقریبا در هیچ یک از حوزه‌های مرتبط با مسائل ناترازی انرژی مشکل قانونی نداریم، عنوان کرد: وزارت صمت هم یک مصرف کننده مهم در حوزه انرژی است و هم با استانداردسازی و کاری که در صنعت انجام می‌دهد می‌تواند مصرف بهینه انرژی را مدیریت کند. با این حال امروز شاهد آن هستیم که نیروگاه‌هایی در کشور ساخته می‌شود در حالی که گازی برای تامین انرژی آن وجود ندارد. وقتی ما ۹۰ درصد برق را متمرکز به گاز می‌کنیم این مشکل برای ما پیش می‌آید.

رئیس مجلس ادامه داد: خب این مسئله یک شبه اتفاق نیفته است. به طور مثال یک نیروگاه در طبس ۲۰ سال است که در مرحله ۴۰ درصد باقی مانده است در حالی که حدود یک میلیارد تن ذغال سنگ در طبس در سطح زمین وجود دارد ولی متاسفانه استفاده از ذغال سنگ برای تامین انرژی و تولید برق تقریباً صفر است در شرایطی که در دنیا همین الان ۳۳ درصد از برق‌شان را از ذغال سنگ تامین می‌کنند. وقتی سبد انرژی ما محدود باشد، خروجی آن وضعیت فعلی ناترازی در کشور می‌شود. 

قالیباف گفت: امروز به حدی تحول در بخش‌های مختلف در دنیا اتفاق می‌افتد که اگر ما سیستم‌های خود را بروز نکنیم کاملا از عرصه تجارت بین‌المللی خارجی می‌شویم و تولیدات ما دیگر به هیچ عنوان صرفه صادراتی نخواهد داشت؛ بنابراین ما حتما در مجلس بحث پیگیری، نظارت و مطالبه از دولت را دنبال خواهیم کرد و این اولویت اول ما در مجلس است. 

وی افزود: برای همین منظور یک کمیته تخصصی در قالب قرارگاه رصد و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه ناترازی انرژی باید در کمیسیون صنعت مجلس شکل بگیرد و هماهنگ با قرارگاهی که قرار شد ذیل کمیسیون انرژی مجلس شکل بگیرد، بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی در بحث بهبود ناترازی انرژی نظارت کنند. 

رئیس مجلس در بخش دیگری از اظهارات با تاکید بر اینکه حتما افزایش قیمت حامل‌های انرژی نه راه حل اول است و نه تنها راه برای مدیریت مصرف سوخت، خاطرنشان کرد: ما اینجا وقتی صحبت از کاهش شدت مصرف انرژی می‌کنیم باید بگونه‌ای مردم را در این مسئله دخیل کنیم که منفعل آنها را در صرفه‌جویی مصرف انرژی تعریف کنیم. با این کار شما خواهید دید که با چه سرعتی ناترازی انرژی در کشور قابل حل خواهد بود.

منبع: تسنیم 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->