پایان سرخک و سرخجه در ایران؛ تأیید رسمی تا سال ۲۰۲۳ کنکور ۱۴۰۴ در آرامش برگزار شد | شروع ترم نوورودها به تعویق افتاد ۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد
سرخط خبرها

حدود ۳۰ درصد افراد دچار کمردرد مزمن هستند

  • کد خبر: ۳۱۳۴۸۲
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
حدود ۳۰ درصد افراد دچار کمردرد مزمن هستند
یک فلوشیپ درد درباره علل کمردرد و راه‌های درمانی آن توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهشید قاسمی دانشیار علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در رشته درد و عضو انجمن مطالعه درد در ایران، درباره درد‌های کمری و تعریفی از درد اظهار کرد: درد یک احساس ناخوشایند است که در اثر آسیب بافتی بالقوه‌ای ایجاد می‌شود؛ طبق آمار بهداشت جهانی و انجمن علمی سلامت، ۸۰ درصد افراد یک بار کمر درد را تجربه می‌کنند که رقم بالایی است.

وی با این اعلام که حدود ۳۰ درصد افراد دچار کمردرد مزمن می‌شوند، ادامه داد؛ بیشترین مراجعات به درمانگاه‌ها با علامت کمردرد است و چهارمین عامل بستری در بیمارستان‌ها، کمر درد محسوب می‌شود.

قاسمی بیان کرد: طبق آمار در ایران ۲۷ درصد افراد دچار کمردردمزمن می‌شوند و کمردرد دومین، بار بیماری را در جامعه دارد؛ بار بیماری یعنی مشکلی که باعث ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی و هزینه‌بر شدن یک مشکل در سیستم بهداشت و درمان می‌شود.

بیشترین کمردرد‌ها حاد هستند

این فلوشیپ درد اظهار کرد: کمردرد‌ها دو دسته هستند؛ کمردرد حاد و مزمن. بیشترین کمردرد‌ها حاد هستند و دوهفته تا ۶ هفته طول می‌کشند، اما کمردرد مزمن ۳ ماه یا بیش از آن به طول می‌انجامند.

وی درباره علل کمردرد گفت: ۴ تقسیم‌بندی برای این علل درنظر داریم؛ کمردرد‌هایی که منشأ آنان ساختار ستون فقرات است، کمردرد‌هایی که عضلاتی را درگیر می‌کنند که حامی ستون فقرات هستند با عنوان کمردرد عضلانی اسکلتی، کمردرد التهابی، و درد‌های ارجاعی که کمر منشأ درد آنها نیست.

استراحت نسبی و متناوب برای کنترل دردکمر مؤثر است

قاسمی گفت: کمردرد به واسطه اینکه بهبود پیدا می‌کند برای سیستم درمانی آن اقدامات ساده‌ای قابل انجام است؛ استراحت نسبی و متناوب برای کنترل دردکمر مؤثر است، اما درد علل مختلف دارد در این راستا باید شرح حال بیمار گرفته تا علل درد مشخص شود.

دانشیار علوم پزشکی دانشگاه شهید پزشکی اضافه کرد: استراحت نسبی، استفاده از کمپرس آب سرد و گرم، حرکات اصلاحی و کششی، بهداشت خواب، نشستن و ایستادن در کنترل این درد مهم است.

قاسمی درباره گودی کمر و درد کمر بیان کرد: صرفاً گودی کمر، علل درد کمر نیست، کمر یک قوس طبیعی دارد وقتی این قوس به خوبی حفظ شده باشد دردی وجود ندارد. ایستادن و نشستن طولانی عاملی بر ایجاد کمر درد است.

وی اظهار کرد: بیش از ۲۰ دقیقه نباید نشست و یا ایستاد بلکه باید با تغییر وضعیت، از اسپاسم‌های کمری جلوگیری کرد.

این عضو انجمن مطالعه درد در ایران، در ادامه افزود: سیاتیک یکی از درد‌های مطرح است وقتی درد سوزن سوزن در فرد ایجاد شود باید تصویربرداری انجام شود تا درمان فرد پیش رود.

کمردرد ارثی است

قاسمی گفت: کمردرد می‌تواند ارثی باشد، اما احتیاط در این راستا اهمیت دارد غالب کمردرد‌ها بدون نیاز به جراحی قابل کنترل هستند اگر بعد از ۶ هفته درد کمر بهبود پیدا نکرد به درمان مؤثر می‌پردازیم بعد از آن از روش‌های کم تهاجمی در کنترل درد استفاده می‌کنیم، در این بین درد کنترل می‌شود، اما درد صفر نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر با روش‌های کم تهاجی درد را کنترل نکردیم و بیمار دچار خط قرمز در درد شد باید به سمت جراحی سوق داده شود.

قاسمی درباره تحمل کمردرد اشاره کرد: کمر درد را جدی بگیریم کمردرد مزمن یک احساس ناخوشایند نیست بلکه باعث افت کیفیت زندگی فرد می‌شود و سیستم ایمنی فرد تضعیف می‌شود مهم‌ترین مساله در این بین پیشگیری است.

این فلوشیپ درد همچنین اظهار کرد: درد را نباید تحمل کرد در این صورت کنترل درد سخت می‌شود باید به موقع به درد رسید تا بهترین پیشنهاد برای مدیریت آن درنظر گرفته شود.

قاسمی گفت: بیرون زدگی و پارگی دیسک به دلیل فشاری است که بر روی عصب وارد می‌شود با روش‌هایی که انجام می‌دهیم التهاب عصب را می‌کاهیم لذا باید بتوان جراحی کمر را به مرحله آخر برسانیم روش‌های درمانی کمک می‌کنند درمان ایجاد و درد کنترل شود.

وی در ادامه بیان کرد: تنگی کانال نخاعی یکی از مشکلاتی است که مهره و دیسک ایجاد می‌کند این امر با مجموعه پیشنهاداتی که به بیمار داده می‌شود کنترل می‌شود.

قاسمی همچنین عنوان کرد: کمردرد می‌تواند با پا درد همراه باشد وقتی شدت درد زیاد می‌شود و به ساق پا انتشار پیدا می‌کند باید از روش‌های تشخیصی استفاده کرد تا درد به صورت کامل مشخص شود.

وی در پایان با تاکید بر مدیریت درد تصریح کرد: شعار ما "رهایی از درد و ارتقای کیفیت زندگی" است امیدوارم افراد با کنترل درد به مدیریت آن در بدن خود کمک کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->