انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

حدود ۳۰ درصد افراد دچار کمردرد مزمن هستند

  • کد خبر: ۳۱۳۴۸۲
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۲
حدود ۳۰ درصد افراد دچار کمردرد مزمن هستند
یک فلوشیپ درد درباره علل کمردرد و راه‌های درمانی آن توضیح داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهشید قاسمی دانشیار علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی در رشته درد و عضو انجمن مطالعه درد در ایران، درباره درد‌های کمری و تعریفی از درد اظهار کرد: درد یک احساس ناخوشایند است که در اثر آسیب بافتی بالقوه‌ای ایجاد می‌شود؛ طبق آمار بهداشت جهانی و انجمن علمی سلامت، ۸۰ درصد افراد یک بار کمر درد را تجربه می‌کنند که رقم بالایی است.

وی با این اعلام که حدود ۳۰ درصد افراد دچار کمردرد مزمن می‌شوند، ادامه داد؛ بیشترین مراجعات به درمانگاه‌ها با علامت کمردرد است و چهارمین عامل بستری در بیمارستان‌ها، کمر درد محسوب می‌شود.

قاسمی بیان کرد: طبق آمار در ایران ۲۷ درصد افراد دچار کمردردمزمن می‌شوند و کمردرد دومین، بار بیماری را در جامعه دارد؛ بار بیماری یعنی مشکلی که باعث ناتوانی و کاهش کیفیت زندگی و هزینه‌بر شدن یک مشکل در سیستم بهداشت و درمان می‌شود.

بیشترین کمردرد‌ها حاد هستند

این فلوشیپ درد اظهار کرد: کمردرد‌ها دو دسته هستند؛ کمردرد حاد و مزمن. بیشترین کمردرد‌ها حاد هستند و دوهفته تا ۶ هفته طول می‌کشند، اما کمردرد مزمن ۳ ماه یا بیش از آن به طول می‌انجامند.

وی درباره علل کمردرد گفت: ۴ تقسیم‌بندی برای این علل درنظر داریم؛ کمردرد‌هایی که منشأ آنان ساختار ستون فقرات است، کمردرد‌هایی که عضلاتی را درگیر می‌کنند که حامی ستون فقرات هستند با عنوان کمردرد عضلانی اسکلتی، کمردرد التهابی، و درد‌های ارجاعی که کمر منشأ درد آنها نیست.

استراحت نسبی و متناوب برای کنترل دردکمر مؤثر است

قاسمی گفت: کمردرد به واسطه اینکه بهبود پیدا می‌کند برای سیستم درمانی آن اقدامات ساده‌ای قابل انجام است؛ استراحت نسبی و متناوب برای کنترل دردکمر مؤثر است، اما درد علل مختلف دارد در این راستا باید شرح حال بیمار گرفته تا علل درد مشخص شود.

دانشیار علوم پزشکی دانشگاه شهید پزشکی اضافه کرد: استراحت نسبی، استفاده از کمپرس آب سرد و گرم، حرکات اصلاحی و کششی، بهداشت خواب، نشستن و ایستادن در کنترل این درد مهم است.

قاسمی درباره گودی کمر و درد کمر بیان کرد: صرفاً گودی کمر، علل درد کمر نیست، کمر یک قوس طبیعی دارد وقتی این قوس به خوبی حفظ شده باشد دردی وجود ندارد. ایستادن و نشستن طولانی عاملی بر ایجاد کمر درد است.

وی اظهار کرد: بیش از ۲۰ دقیقه نباید نشست و یا ایستاد بلکه باید با تغییر وضعیت، از اسپاسم‌های کمری جلوگیری کرد.

این عضو انجمن مطالعه درد در ایران، در ادامه افزود: سیاتیک یکی از درد‌های مطرح است وقتی درد سوزن سوزن در فرد ایجاد شود باید تصویربرداری انجام شود تا درمان فرد پیش رود.

کمردرد ارثی است

قاسمی گفت: کمردرد می‌تواند ارثی باشد، اما احتیاط در این راستا اهمیت دارد غالب کمردرد‌ها بدون نیاز به جراحی قابل کنترل هستند اگر بعد از ۶ هفته درد کمر بهبود پیدا نکرد به درمان مؤثر می‌پردازیم بعد از آن از روش‌های کم تهاجمی در کنترل درد استفاده می‌کنیم، در این بین درد کنترل می‌شود، اما درد صفر نمی‌شود.

وی ادامه داد: اگر با روش‌های کم تهاجی درد را کنترل نکردیم و بیمار دچار خط قرمز در درد شد باید به سمت جراحی سوق داده شود.

قاسمی درباره تحمل کمردرد اشاره کرد: کمر درد را جدی بگیریم کمردرد مزمن یک احساس ناخوشایند نیست بلکه باعث افت کیفیت زندگی فرد می‌شود و سیستم ایمنی فرد تضعیف می‌شود مهم‌ترین مساله در این بین پیشگیری است.

این فلوشیپ درد همچنین اظهار کرد: درد را نباید تحمل کرد در این صورت کنترل درد سخت می‌شود باید به موقع به درد رسید تا بهترین پیشنهاد برای مدیریت آن درنظر گرفته شود.

قاسمی گفت: بیرون زدگی و پارگی دیسک به دلیل فشاری است که بر روی عصب وارد می‌شود با روش‌هایی که انجام می‌دهیم التهاب عصب را می‌کاهیم لذا باید بتوان جراحی کمر را به مرحله آخر برسانیم روش‌های درمانی کمک می‌کنند درمان ایجاد و درد کنترل شود.

وی در ادامه بیان کرد: تنگی کانال نخاعی یکی از مشکلاتی است که مهره و دیسک ایجاد می‌کند این امر با مجموعه پیشنهاداتی که به بیمار داده می‌شود کنترل می‌شود.

قاسمی همچنین عنوان کرد: کمردرد می‌تواند با پا درد همراه باشد وقتی شدت درد زیاد می‌شود و به ساق پا انتشار پیدا می‌کند باید از روش‌های تشخیصی استفاده کرد تا درد به صورت کامل مشخص شود.

وی در پایان با تاکید بر مدیریت درد تصریح کرد: شعار ما "رهایی از درد و ارتقای کیفیت زندگی" است امیدوارم افراد با کنترل درد به مدیریت آن در بدن خود کمک کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->