سازمان مالیاتی: مزایا، فوق‌العاده‌ها و پاداش‌ها مشمول مالیات بر حقوق می‌شود + سند سوخت‌گیری با حساب بانکی در سال ۱۴۰۴ عملیاتی می‌شود توزیع سه هزار و ۸۰۰ برنج هندی و پاکستانی در بازار مشهد و خراسان رضوی آغاز شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) آیا کاهش ساعت کاری شامل کارگران و بخش خصوصی می‌شود؟ بازار کالا‌های اساسی خراسان رضوی زیر ذره‌بین نظارت ستاد تنظیم بازار قیمت خودرو در بازار امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تارا اتوماتیک ایران خودرو ارزان شد + جدول ۵۰۵ سایت خرید و فروش طلا مجوز قانونی دریافت کردند واریز اعتبار کالابرگ الکترونیکی به حساب سرپرستان خانوار‌های دهک‌های درآمدی اول تا سوم از امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعلام شد | بازار طلای جهانی حس و حالی ندارد یارانه اسفندماه ۱۴۰۳ برای دهک‌های مختلف خانوار چه زمانی واریز می‌شود؟ هشدار به کارفرمایان و اصنافی که اتباع غیرمجاز را به کار بگیرند آیا تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل بخش خصوصی هم می‌شود؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) گفت‌وگوی ایران و ترکمنستان برای ایجاد مناطق تجاری مشترک زمان عرضه میوه تنظیم بازار نوروزی ۱۴۰۴ در کشور مشخص شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس به ۳ میلیارد و ۴۱۵ میلیون تومان رسید وضعیت بغرنج منابع آبی کشور ریزش قیمت دلار به کانال ۸۹ هزار تومان (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۴ اسفند ۱۴۰۳) | تارا ۱۰ میلیون تومان افت کرد جاماندگان سهام عدالت تا این تاریخ فرصت ثبت‌نام دارند معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: توزیع اقلام مصرفی مردم در ایام پایانی سال به وفور انجام می‌شود احتمال تمدید سه‌روزه عرضه مستقیم کالا در نمایشگاه بین‌المللی مشهد قیمت حبوبات و خشکبار در ۶ماه ابتدایی دولت چهاردهم چقدر تغییر کرد؟ + نمودار رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی: مشکلی در تامین گوشت قرمز و مرغ گرم در استان نداریم ابطال کارت سوخت وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه پس از پایان طرح بخشودگی قیمت امروز گوشت و مرغ در مشهد (۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | نرخ گوشت گوساله افزایش یافت مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: در زمینه برنج پاکستانی، کمبودی در بازار نداریم؛ موضوع عدم عرضه است ۲ هزار و ۲۶۸ تن سهمیه گوشت تنظیم بازار در خراسان رضوی توزیع می‌شود
سرخط خبرها

ظرفیت مشهد برای تحقق اقتصاد مردمی

  • کد خبر: ۳۱۳۹۱۰
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۷
ظرفیت مشهد برای تحقق اقتصاد مردمی
خراسان رضوی و مشهد به دلیل دوری از مرکز، در دوره‌های مختلف اقتصادی درون‌زا را شکل داده که زمینه مناسبی برای توسعه بخش خصوصی واقعی ایجاد کرده است.

خراسان رضوی و مشهد از مهم‌ترین مناطق کشور برای تحقق اقتصاد مردمی به شمار می‌آیند. این منطقه، به دلیل دوری از مرکز، در دوره‌های مختلف اقتصادی درون‌زا را شکل داده که زمینه مناسبی برای توسعه بخش خصوصی واقعی ایجاد کرده است. برخلاف برخی شهر‌های دیگر که وابستگی زیادی به حمایت‌های دولتی دارند، مشهد کمترین وابستگی را به این نوع حمایت‌ها داشته و همین امر موجب شده است که کارآفرینان خصوصی و فعالان اقتصادی در این منطقه رشد کنند و سرمایه‌گذاری‌های پایدار و مولد شکل بگیرد.

ظرفیت‌های متعددی برای تسریع در تحقق اقتصاد مردمی در خراسان رضوی، به‌ویژه در مشهد وجود دارد که می‌توان از آنها به‌عنوان مزیت‌های رقابتی این استان در مسیر توسعه اقتصادی یاد کرد. خوشه‌های کسب‌وکار و تعاونی‌های بزرگ مردمی که با اتکا به توان داخلی و شبکه‌های اقتصادی بومی فعالیت می‌کنند، نقش مهمی در تأمین نیاز‌های داخلی و توسعه صادرات دارند.

تأمین مالی مشارکتی و منابع قرض‌الحسنه که به‌عنوان یکی از ابزار‌های اصلی در نظام اقتصادی این منطقه مطرح است، می‌تواند بستر مناسبی برای تأمین سرمایه موردنیاز کارآفرینان و فعالان اقتصادی باشد. علاوه بر این، دسترسی به شبکه‌های صادراتی و تولیدی، بنگاه‌های کوچک و متوسط، سهامی زراعی‌ها در بخش کشاورزی، تعاونی‌های روستایی و نهاد‌های مردمی توسعه روستایی، از دیگر عوامل مؤثر در تحقق اقتصاد مردمی در این استان هستند. 

نکته مهم این است که این ظرفیت‌ها صرفا در حد فرصت‌های بالقوه باقی نمانند، بلکه باید با برنامه‌ریزی دقیق و سیاست‌گذاری هدفمند، به فعلیت برسند و در مسیر توسعه ملی قرار بگیرند. تحقق این امر مستلزم دو اقدام اساسی است؛ نخست، باور درون‌زا در استان، به این معنا که مسئولان استانی باید این ظرفیت‌ها را بشناسند، آنها را باور و برای به‌کارگیری آنها برنامه‌ریزی کنند. بدون این نگاه درون‌زا، توسعه اقتصاد مردمی در استان با موانع متعددی روبه‌رو خواهد شد.

دوم، حمایت ملی، به این معنا که سیاست‌گذاران و مسئولان کشوری باید خراسان رضوی و مشهد را به‌عنوان پایلوت الگوسازی اقتصاد مردمی در نظر بگیرند و با فراهم‌کردن زیرساخت‌های موردنیاز، سیاست‌های حمایتی مؤثر و تسهیل فضای کسب‌وکار، زمینه تحقق این الگو را فراهم کنند.

امید است که ضمن رفع مشکلات روزمره صنایع و فعالان اقتصادی خراسان رضوی، یک مأموریت ویژه ملی به مشهد و خراسان رضوی سپرده شود تا این منطقه به‌عنوان پیشگام اقتصاد مردمی در کشور معرفی شود و الگویی عملی برای سایر مناطق کشور در مسیر توسعه اقتصادی باشد. خراسان رضوی و مشهد ظرفیت‌های عظیمی در این حوزه دارند و اگر این پتانسیل‌ها به‌درستی مدیریت شوند، می‌توانند نقش تعیین‌کننده‌ای در آینده اقتصادی کشور ایفا کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->